Žmonės desperatiškai bando pašalinti šias programėles: paaiškėjo, kokiomis aplikacijomis bando atsikratyti daugelis

Lukas Snarskis

2023-03-05, 14:30

3 komentarai (-ų)

Išmanieji telefonai turi gausybę programėlių – nuo įvairių įrankių bendravimui iki aukščiausios klasės žaidimų. Dažniausiai mes ieškome naujovių, kurias būtų naudinga ar įdomu išbandyti, tačiau neretai tam tikras aplikacijas esame linkę ir pašalinti iš savo įrenginių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Žmonės desperatiškai bando pašalinti šias programėles: paaiškėjo, kokiomis aplikacijomis bando atsikratyti daugelis

Privatumo ekspertų grupė „VPNOverview“ norėjo išsiaiškinti kokias programėles išmaniųjų telefonų savininkai yra linkę ne atsisiųsti, o pašalinti iš savo išmaniųjų telefonų. Bendrovė atliko tyrimą JAV rinkoje, siekiant išsiaiškinti 10 populiariausių aplikacijų, kurias vartotojai nori pašalinti dažniausiai, o tokie duomenys surinkti pasitelkiant paieškų sistemų užklausų dažnumą.

Paaiškėjo, jog amerikiečiai dažniausiai nori pašalinti „Instagram“ programėlę, o užklausos, susijusios su jos ištrynimu, buvo suvestos daugiau nei 900 tūkst. kartų. „Meta“ valdomas socialinis tinklas pastaruoju metu sulaukia vis mažiau naujų vartotojų, o per pastaruosius pusę metų instaliaciją kieki sumažėjo net 25 proc. Taigi, nieko nuostabaus, jog nemažai žmonių nori atsikratyti šios programėlės.

Antroje pozicijoje rikiuojasi „Facebook“. Dar vienas „Meta“ valdomas socialinis tinklas atsidūrė tarp tų aplikacijų, kuriomis vartotojai bando atsikratyti. Tiesa, „Facebook“ pašalinimo užklausos sulaukė kiek daugiau nei 385 tūkst. įvedimų, o tai yra daugiau nei dvigubai mažiau, lyginant su „Instagram“. Verta pastebėti, jog šio socialinio tinklo programėlės atsisiuntimų skaičius per pastarąjį pusmetį sumažėjo maždaug 22 proc.

Trečioje vietoje rikiuojasi „Snapchat“ programėlė, o užklausos dėl aplikacijos ištrynimo į paieškos sistemą buvo suvestos daugiau nei 217 tūkst. kartų. Ketvirtoje vietoje rikiuojasi „Twitter“, o į penketuką patenka ir „Telegram“. Kaip pašalinti šias programėles domėjosi atitinkamai 92 tūkst. ir 24 tūkst. internautų.

Visame dešimtuke įdomiausiai atrodo „YouTube“ platformos rezultatai. Kaip pašalinti šią programėlę domėjosi tik 6 720 žmonių, o tai yra itin mažas skaičius. Vaizdo turinio platforma turi daugiau nei 10 mlrd. atsisiuntimų vien tarp „Android“ įrenginių vartotojų. Akivaizdu, kad žmonės yra patenkinti šia aplikacija ir nėra linkę jos šalinti iš savo telefonų ar planšečių.

Ekspertai pastebi, jog žmonės yra vis labiau linkę atsikratyti socialinių tinklų programėlių, o tai gali lemti politinės, saugumo ar panašios priežastys. Pažymima, kad kai kuriems toks noras kyla ir dar prastesnės socialinės situacijos, o taip pat ir perteklius neigiamos informacijos. O kurią iš šių dešimties programėlių jūs norėtumėte pašalinti labiausiai?

3 komentarų

mhm

Nu man Snapchat yra visiškas šudas ir nebendravimo net ten platforma, o kažkoks mėšlinis nesusipratimas, tada nediegčiau jokiu twitter, facebook nes jį per naršyklę galima naudot ir yra visiškai nebūtinas.

Dainius

Pritariu,VISAS . YouTube - 2 kartus per metus galima ir be programėlės pažiūrėti:)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas