„Philips Brilliance 346P1CRH” monitoriaus apžvalga: puikiai subalansuotas milžinas, kuris patenkins daugelio poreikius

Lukas Snarskis

2023-01-24, 07:30 (atnaujinta 2023-02-19, 23:40)

0 komentarų

Perkant naują nešiojamą kompiuterį mes gauname pilną komplektą – klaviatūrą, ekraną ir visą kitą, kas reikalinga norint sėkmingai naudotis kompiuteriu. Tačiau jeigu įsigijome stacionarų įrenginį – tuomet mums visus komponentus reikia įsigyti atskirai. Monitorius yra ne tik fiziškai didžiausias priedas, bet ir tas, kurį išsirinkti nėra taip paprasta, o tuo pačiu ir pigu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Philips Brilliance 346P1CRH” monitoriaus apžvalga: puikiai subalansuotas milžinas, kuris patenkins daugelio poreikius

Jeigu esate žaidimų gerbėjai – jums svarbu vienos savybės, jeigu dirbate su grafika – tuomet prioritetas teikiamas kitiems parametrams, o jeigu jums tiesiog reikia elementariausio monitoriaus – svarbu, kad kaina būtų prieinama, o visa kita, tikriausiai, nėra taip svarbu.

Mes jau ne kartą publikavome „Philips“ monitorių apžvalgas, o visai neseniai išbandėme ir dar vieną – tai „Philips Brilliance 346P1CRH“ modelį. TV pasaulyje išlenkti ekrano kraštai buvo tik reklaminis triukas, kuris taip niekada ir neprigijo. Monitorių rinkoje viskas kiek kitaip – itin platūs monitoriai leidžia pamatyti daugiau vaizdo, o jums nereikia būti itin toli nuo pačio įrenginio.

Gamintojas su šiuo „Brilliance“ serijai priskiriamu monitoriumi taiko į verslo klasę, ką sufleruoja ir nemaža jo kaina. Lietuvoje šis itin platus ir lenktas įrenginys kainuoja daugiau nei 600 eurų, tačiau ar vertas jis šios pinigų sumos? Pabandykime tai išsiaiškinti dabar.

Dizainas

Vos tik gavus šį monitorių ir pažvelgus į jo pakuotę – tapo aišku, kad tai tikrai didelis daiktas. Atrodo, jog į ofisą atkeliavo milžiniškas televizorius, kuris dar ir sveria labai daug, tačiau, pasirodo, ne. „Philips“ supakavo šį įrenginį į didžiulę dėžę, o joje – 34 colių įstrižainės ekranas, keletas laidų, milžiniškas stovas. Ką gi, surenkame viską ir statome ant stalo.

Paruošti „Philips Brilliance 346P1CRH“ naudojimui yra tikrai nesunku – įsukame vieną varžtą į stovo apačią, vienu nesudėtingu judėsiu pritvirtiname ekraną ir jau galime statyti jį ant savo stalo. Iš pirmo žvilgsnio, šio monitoriaus stovas yra didžiulis ir užima pernelyg daug vietos, tačiau tam yra priežastis, kuri atperka šitą blogybę. Visų pirma, ekraną labai paprasta apsukti, kad parodyti savo draugui ar kolegai, o tai, žinoma, didžiulio stovo privalumas.

„Philips Brilliance 346P1CRH“ taip pat leidžia reguliuoti pasvirimo kampą bei jo aukštį. Judėjimas vyksta ganėtinai sklandžiai ir priešingai nei „329P1H“ modelyje, kurį testavo mano kolega, pasirinkta padėtis užsifiksuoja ir nepakis iki tol kol jūs nenuspręsite kitaip. Čia reikėtų priminti, kad anksčiau testuotas modelis turėjo nedidelę problemą, kuomet dėl svorio, po kažkiek laiko, paslinkdavo žemyn. Dabar testuojamas modelis tokių problemų panašu, kad neturi.

Kalbant apie dizaino sprendimus – viskas atrodo pakankamai gerai. Šonuose ir viršutinėje dalyje matomi ganėtinai nedideli rėmeliai, kurie leidžia atskirti ekrano vaizdą nuo jūsų kambario ar ofiso sienos, o apačioje – kiek didesnis rėmelis, kur rasime ne tik gamintojo logotipą, bet ir visus reikiamus valdymo mygtukus. Tiesa, pastaroji juostelė dar turi tamsiai pilką, o gal juodą, medžio tekstūrą. Nežinau, gal kažkam tai užklius, bet man atrodo kaip graži papildoma dizaino detalė.

Šis „Philips“ produktas turi ir viršuje paslėptą vaizdo kamerą su mikrofonu. Nesunku nuspėti, kad ji skirta vaizdo skambučiams. Retai kada naudoju tokius dalykus, tačiau galiu pasakyti, jog šis sprendimas nėra itin patogus. Visų pirma, kadangi ji paslėpta – tai reiškia, jog norint ja pasinaudoti – reikės šiek tiek spustelėti. Iš pradžių galvojau, kad kažką ne taip darau, bet po trumpos sesijos su vartotojo instrukcija, paaiškėjo, kad viską darau taip kaip reikia. Taigi – norint naudotis ta kamera – teks gerokai spustelėti, kas automatiškai išderins jūsų nustatytą ekrano aukščio poziciją. Nei karto nepavyko spustelėti taip, kad monitorius nenusileistų šiek tiek žemyn. Gal ne taip taikiau, nežinau.

Ekranas

Pakalbėkime apie ekraną, kas turbūt yra šiek tiek svarbiau nei dizaino sprendimai ar stovo dydis (na, nebent turite labai mažą stalą). „Philips Brilliance 346P1CRH“ aprūpintas 34 colių įstrižainės VA LCD panele su „Quad HD“ raiška. Šis ekranas taip pat turi 100 Hz atsinaujinimo dažnį, kas turbūt ne itin nudžiugins žaidimų gerbėjus, bet šis įrenginys oficialiai ir nėra skirtas būtent tam. Nors net neabejoju, kad jis būtų tinkamas didžiajai daliai žaidimų gerbėjų.

Kaip ir dauguma VA panelių, taip ir ši mums siūlo 500 cd/m2 foninį apšvietimą, o kontrasto santykis yra 3000:1. Jeigu verčiant į žmonių kalbą, tai reikštų, kad ta saulė, kurios dabar tikrai nematyti pro jūsų kambario langą, nesukels jokių problemų sėkmingai naudotis šiuo monitoriumi ir vaizdą matysite puikiai. Prie to prisideda ir 178 laipsnių siekiantys matymo kampai. Viskas kaip ir puiku.

Techniniai duomenys šiam monitoriui leidžia atsidurti kažkur per vidurį. 2K raiška tikrai nėra 4K, ko norėtų, tikriausiai daugelis, bet ir ne „Full HD“, kur jau nebestebina nieko ir daugelis žvalgosi į kažką geriau. Aukštesnis atsinaujinimo dažnis čia taip pat yra, bet jis ne toks ir aukštas, nors skaičiai ir gražiai atrodo. Ryškumo čia taip pat netrūksta, nors ir spalvų tikslumas nėra pats geriausias, ypatingai jeigu dirbate profesionaliai su grafika ar užsiimate panašia veikla. Vertėtų žinoti, kad šis monitorius dengia 90 proc. DCI-P3 ir 88 proc. „Adobe RGB“ spalvų gamos. Nėra labai blogai, bet, pavyzdžiui, IPS panelės tokius skaičius lenkia.

Kas tikrai žavi – šio monitoriaus plotis. Nors šio „Philips“ ekrano aukštis siekia vos 33, tačiau jo plotis – net 79 centimetrai. Fantastika. Į ekraną galime be problemų sutalpinti kokias tris programas ir aiškiai matyti visą jų informaciją. Bent jau mano atveju tai yra labai naudinga. Dešinėje pusėje administracinė portalo panelė, per vidurį medžiaga naujam tekstui, o dešinėje – „Word“. Labai patogu. Tiesa, norint maksimaliai išnaudoti šio monitoriaus lenkimo savybes – reikėtų sėdėti maždaug pusantro metro nuo jo. Tai yra ganėtinai nemažai ir gali sukelti problemų skaitant tekstą, tačiau visais kitais atvejais tai suteikia nemažai žavesio.

Veikimas

Pakalbėkime apie šio monitoriaus veikimą. Ir pradėkime nuo paprastesnio dalykų. „Philips Brilliance 346P1CRH“ nugarėlėje mes rasime nemažai jungčių – čia rasime vieną „DisplayPort 1.4“ jungtį, vieną „HDMI 2.0“, o taip pat ir „USB-C 3.2 Gen 2“ lizdą. Negana to, čia yra ir papildomos USB jungtys, o taip pat ir skylė, kur galite įkišti interneto kabelį. Kam viso to reikia, tikriausiai paklausite jūs. Ir aš jums atsakysiu.

Pasinaudoję USB-C jungtimi jūs galite šį monitorių prijungti prie jūsų kompiuterio ir taip gausite pilną komplektą priedų – matysite vaizdą ekrane, turėsite internetą, o tuo pačiu, jeigu tai nešiojamas kompiuteris, galėsite jį ir įkrauti. Negana to, šoninėje briaunoje rasite ir papildomų USB lizdų, kurie leis prisijungti kitus reikiamus išorinius įrenginius. Galiu pasakyti, kad tai tikra palaima tiems, kurie turi kiek senesnius „MacBook“ nešiojamus kompiuterius, kurie, kaip žinia, turi vos du USB-C lizdus ir nieko daugiau. Paminėsiu, kad įkrovimas galimas iki 90 W galia.

Dėl jungčių viskas super ir tikrai verta dėmesio, kas tikriausiai pakelia šį monitorių keliais laipteliais aukštyn. Tačiau turi jis ir trūkumų. Kaip jau minėjau, čia tikrai nerasite didžiulio spalvų tikslumo, kas yra itin svarbu su grafika dirbantiems asmenims. Teoriškai šis monitorius palaiko ir HDR, kas turėtų nudžiuginti, tačiau čia rasime tik „VESA DIsplayHDR400“ galimybę, kuri šiuo aspektu rikiuojasi lentelės apačioje. Ir nors šis „Philips“ produktas neskirtas žaidimų gerbėjams, tačiau 100 Hz atsinaujinimo dažnis turėtų suteikti ganėtinai malonią žaidimų patirtį. Ne kiekvienas iš mūsų gali sau leisti naujausias vaizdo plokštes ir labai aukštus atsinaujinimo dažnius, todėl 100 Hz gali būti tas aukso viduriukas, kur tinka daugeliui.

Ai, dar reikėtų paminėti ir KVM jungiklį, kuris gali būti naudingas tiems, kurie namuose turi du kompiuterius, tačiau neturi dviejų ekranų. Toks sprendimas leis jums į vieną monitorių sujungti du įrenginius ir naudotis jais turint vos vieną pelę, klaviatūrą ir, žinoma, monitorių. Tai tikriausiai nėra labai dažnas reiškinys, tačiau galbūt kažkam pravers. Norint persijungti nuo vieno įrenginio į kitą tereikės atlikti vos vieną paspaudimą, kas yra itin patogu.

Gerai, dar vienas dalykas. Šis monitorius turi ir garsiakalbius. „Philips Brilliance“ turi du 5W galios garsiakalbius, kas yra visiškas standartas, tačiau geriau jau jų čia nebūtų. Patikėkite manimi. Daugiau šiuo aspektu nesiplėsiu, tik parekomenduosiu įsigyti kolonėles ar ausines, jeigu pirksite šį monitorių.

Verdiktas

„Philips Brilliance 346P1CRH“ yra skirtas tikrai ne kiekvienam, o pagrindinė to priežastis – jo kaina. Kaip jau minėjau šios apžvalgos pradžioje, monitorius kainuoja daugiau nei 600 eurų. Nors šis įrenginys ir nepasiūlys kažkokios vienos įspūdingos savybės, tačiau jis turi viską, ko gali prireikti daugeliui ir iš esmės sėkmingai sudeda varneles visur, kur tik įmanoma.

Šis „Philips“ monitorius turi aukštesnę nei „Full HD“ raišką, aukštesnį atsinaujinimo dažnį, yra itin platus, o taip pat gali veikti su USB-C laidu, kas suteiks papildomų privalumų. Taip, jis tikriausiai nepadarytų didelio įspūdžio tiems, kurie dirba su grafika, bet visais kitais atvejais – tai tas variantas, kuris neturėtų nuvilti.

Kam šis monitorius tikrai patiks – tai „MacBook“ ar kitų nešiojamų kompiuterių savininkams, kurie ieško ne tik didelio ekrano, bet dar nori turėti ir daugiau USB lizdų. Tokiu atveju, „Philips Brilliance“ leis pamiršti krūvas laidų ir leis turėti vieną vienintelį įrenginį – tai monitorių. Jeigu svarstote įsigyti šį „Philips“ modelį – daugiau informacijos apie jį rasite oficialiame gamintojo puslapyje, paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas