AMD naudos naują pavadinimų schemą procesoriams su dirbtinio intelekto galimybėmis

AMD

Technews.lt

2024-05-09, 17:15

0 komentarų

Harukaze5719 pastebėjo „Asus“ internetinius sąrašus, kurie, atrodo, atskleidžia naują AMD būsimos kartos dirbtinio intelekto procesorių pavadinimų schemą. Remiantis įrašu, būsimuose „Asus“ nešiojamuosiuose kompiuteriuose „VivoBook S16“ gali būti naudojamas „AMD Ryzen AI 9 HX 170“, kuris pateikiamas kaip 12 branduolių, 24 gijų lustas, kurio maksimalus dažnis siekia 5,1 GHz. Sąrašuose taip pat atskleidžiama iki 36 MB spartinančiosios atminties ir iki 77 TOPS „Ryzen AI“ našumo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
AMD naudos naują pavadinimų schemą procesoriams su dirbtinio intelekto galimybėmis

Jei gandas yra tikslus, „Zen 5“ pagrįstų „Strix Point“ mobiliųjų procesorių pavadinime pirmą kartą bus raidės „AI“, greičiausiai siekiant juos atskirti nuo senesnių serijų. Naujuoju pavadinimu norima nurodyti, kad naujos kartos lustai turi patobulintas dirbtinio intelekto galimybes, įskaitant integruotą NPU ir kt.

Pavadinime taip pat nurodoma procesoriaus klasė (U, H arba HX) ir skaitmeninis komponentas, nurodantis gaminio klasę.

Sąrašuose neatskleidžiami kitų modelių pavadinimai ar išsami informacija apie juos, tačiau iš jų galima spręsti, kad AMD tikriausiai naudos „AI“ ženklą daugumoje savo naujos kartos mobiliųjų procesorių.

Tokiu atveju ateityje „Ryzen AI 5“, „Ryzen AI 7“ ir „Ryzen AI 9“ serijų procesorius galėtume matyti įvairių gamintojų „AI kompiuteriuose“. AMD ir jos OEM partneriai tikėsis, kad naujoji nomenklatūra padės parduoti daugiau asmeninių kompiuterių, tačiau jos poveikis galutiniams vartotojams dar neaišku.

Verta pažymėti, kad nei AMD, nei „Asus“ oficialiai nepatvirtino naujojo AMD naujos kartos mobiliųjų procesorių žymėjimo „AI“, tačiau tikėtina, kad tai įvyks kitą mėnesį Taivane vyksiančiame „Computex 2024“ renginyje, kuriame „Asus“ turėtų pristatyti savo nešiojamuosius kompiuterius „VivoBook S16“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas