AOC ir „Philips Monitors“ sulaukė prestižinio įvertinimo: pelnė „EPEAT Climate+“ sertifikatą už aplinkosaugos standartų sekimą

Pranešimas spaudai

2023-11-28, 10:30

0 komentarų

Žengdami svarų žingsnį inovacijų ir atsakomybės už aplinką elektronikos pramonėje link, pirmaujanti technologijų bendrovė MMD, „Philips Monitors“ prekės ženklo licencijavimo partnerė, ir vienas pirmaujančių ekranų gamintojų AOC didžiuojasi galėdami pranešti, kad neseniai gavo „EPEAT Climate+“ sertifikatą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
AOC ir „Philips Monitors“ sulaukė prestižinio įvertinimo: pelnė „EPEAT Climate+“ sertifikatą už aplinkosaugos standartų sekimą

Šių prekės ženklų logotipai nuo šiol matomi EPEAT interneto svetainėje, o tai rodo jų vaidmens svarbą ir pripažinimą ekologiškų technologijų srityje. Šis sertifikatas pabrėžia jų atsidavimą kuriant aukštos kokybės gaminius, kurie atitinka griežtus aplinkosaugos standartus.

Sparčiai augant klimato krizės mastams visuose sektoriuose, o ypač - informacinių ir ryšių technologijų sektoriuje, tampa privalu skubiai ieškoti novatoriškų sprendimų. Šis neatidėliotinas aplinkosaugos iššūkis reikalauja skubių veiksmų tiek iš gamintojų šioje pramonės šakoje, tiek iš vartotojų.

„EPEAT Climate+“ sertifikatas: naujas standartas

„EPEAT Climate+“ sertifikatas AOC ir „Philips Monitors“ suteikia lyderių statusą tvaresnių elektronikos gaminių srityje. Sertifikavimo procesas, kurį prižiūri Pasaulinė elektronikos taryba (GEC), reikalauja laikytis griežtų kriterijų, užtikrinančių, kad gaminiai bus projektuojami ir gaminami skiriant dėmesį anglies dioksido taršos mažinimui ir klimato kaitos švelninimui. „EPEAT Climate+“ čempionai – tai gamintojai, turintys EPEAT registruotų gaminių, kuriems suteiktas „EPEAT Climate+“ sertifikatas.

Reikalavimai gaminiui, kuriam suteikiamas „EPEAT Climate+“ ženklas

Norėdami gauti „EPEAT Climate+“ patvirtinimą, gaminiai turi atitikti keletą pagrindinių kriterijų, atspindinčių visapusišką požiūrį į tvarumą:

  1. Viešai skelbiama trečiųjų šalių patikrinta informacija apie su gaminiais, susijusias šiltnamio efektą sukeliančias dujas (ŠESD): skaidri ir patikrinta informacija apie su produktais siejamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.
  2. Taupiai energiją naudojantys gamybos procesai: gamybos procesai, kuriuose pirmenybė teikiama energijos vartojimo efektyvumui.
  3. Moksliškai pagrįsti ŠESD mažinimo tikslai: įsipareigojimas siekti moksliškai pagrįstų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo tikslų.
  4. Atsinaujinantys energijos šaltiniai: atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimas gamyboje.
  5. Gaminių energijos naudojimo efektyvumo standartai: atitiktis aukštiems gaminių energijos naudojimo efektyvumo standartams.

Šiais kriterijais, parengtais bendradarbiaujant su įvairiomis suinteresuotosiomis šalimis, įskaitant gamintojus, mokslininkus, politikos formuotojus ir tvarumo šalininkus, siekiama užtikrinti, kad gaminiai atitiks aukščiausius pramonės standartus, susijusius su anglies dioksido išmetimo mažinimu.

Įsipareigojimas siekti visapusiško tvarumo

Sertifikatu pripažįstamas ne tik ekologiškas gaminių dizainas, bet ir atsakinga juos gaminančių įmonių veikla. GEC patvirtinti trečiųjų šalių ekspertai užtikrina, kad laikomasi visų būtinų klimato apsaugos kriterijų, todėl „EPEAT Climate+“ ženklinimas laikomas itin patikimu standartu.

Poveikis vartotojams ir aplinkai

Šis sertifikavimas ypač svarbus šiais laikais, kuomet vartotojai vis labiau suvokia savo pasirinkimų poveikį aplinkai. Jis padeda pirkėjams greitai atpažinti technologijų produktus, kurie suprojektuoti ir pagaminti atsižvelgiant į klimato kaitos švelninimą, taip prisidedant prie bendrų pastangų sušvelninti klimato krizę.

Šis AOC ir „Philips Monitors“ pasiekimas suteikia vartotojams galimybę priimti informacija pagrįstus sprendimus, renkantis gaminius, atitinkančius jų aplinkosauginės atsakomybės vertybes.

„Norėtume padėkoti Pasaulinei elektronikos tarybai už tai, kad ji pradėjo teikti naują „EPEAT Climate+“ produktų sertifikatą, kuris suteiks daugiau galimybių tokiems gamintojams, kaip mes, pateikti rinkai tvaresnius produktus,“ teigia Kevinas Yangas, „Philips“ / „AOC Monitors & IT“ produktų technologijų vadovas ES ir kompanijos pasaulinės rinkos produktų vadovas. „AOC ir MMD tiki, kad tvarumas yra raktas į sėkmę, suteikiantis mums galimybę panaudoti savo įgūdžius, patirtį ir ryšius kuriant geresnę ateitį žmonėms, visuomenei ir aplinkai, kurioje visi gyvename“, - kalbėjo Kevinas Yangas, Europos, NVS ir Rusijos, AOC ir MMD techninių produktų ir atitikties vadovas.

Siekiant žalesnės ateities

AOC ir „Philips Monitors“ suteiktas „EPEAT Climate+“ sertifikatas yra svarbus žingsnis siekiant aplinkosaugos tvarumo. Tai rodo aktyvų požiūrį į tvarumo integravimą į gaminius ir atspindi įsipareigojimą rūpintis tiek aplinkos, tiek vartotojų gerove.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas