„Dell“ pristatė nešiojamus kompiuterius su „Qualcomm“ sukurtais lustais: pademonstruoti du nauji modeliai, kurie veiks su „Snapdragon X1 Plus“ mikroschemų rinkiniu

Artūras Nalivaiko

2024-06-04, 14:55

0 komentarų

2023 metais „Qualcomm“ pristatė naujos kartos aukštos klasės lustą, skirtą nešiojamiesiems kompiuteriams su „Windows on ARM“ – „Snapdragon X Elite“. Balandžio mėnesį buvo pademonstruotas ir žemesnės klasės „Snapdragon X1 Plus“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Dell“ pristatė nešiojamus kompiuterius su „Qualcomm“ sukurtais lustais: pademonstruoti du nauji modeliai, kurie veiks su „Snapdragon X1 Plus“ mikroschemų rinkiniu

Apie naujuosius „Qualcomm“ procesorius, skirtus nešiojamiems kompiuteriams, kalbama daug, tačiau įrenginių, kurie naudotų šiuos lustus – beveik nėra. Dabar savo naujienas pristato „Dell“, kurie pademonstravo naujuosius „Inspiron 14“ serijos modelius, kurie, žinoma, veiks su „Qualcomm“ mikroschemų rinkiniais.

Kompanijos atstovai pristatė du naujus nešiojamus kompiuterius – tai „Inspiron 14“ ir „Dell Inspiron 14 Plus 7441“. Abu šie įrenginiai veiks su „Snapdragon X1 Plus“ lustais, nors anksčiau buvo skelbiama, jog „Plus“ variantas gali naudoti „X Elite“ variantą, tačiau tokios kalbos nepasitvirtino.

Naujasis „Inspiron 14 Plus“ pasiūlys 14 colių įstrižainės ekraną su Quad HD+ raiška. Čia naudojama IPS panelė su 400 nitų ryškumu ir „Dolby Vision“ palaikymu, o ji taip pat reaguoja ir į lietimą. Nešiojamas kompiuteris turės 16 GB operatyviosios (RAM) atminties ir 512 GB arba 1 TB vidinės atminties. Čia naudojamos LPDDR5X-8448 ir NVMe SSD atmintinės.

„Dell“ nešiojamas kompiuteris taip pat turės USB 3.2 Gen1 Type-A lizdą, atminties kortelių skaitytuvą, ausinių lizdą, o taip pat ir du USB4 Gen3 Type-C lizdus. Šis įrenginys pasiūlys ir „Qualcomm FastConnect 7800 Wi-Fi 7“ bei „Bluetooth 5.4“ ryšio technologijų palaikymą.

Skelbiama, jog kompiuterio veikimą palaikys 54 Whr baterija, kuri bus įkraunama su 65W USB-C įkrovikliu. Naujasis „Dell Inspiron 14 Plus 7441“ kainuos nuo maždaug 1 000 eurų ir prekyboje pasirodys dar šiemet. Ar jis bus prieinamas ir Europoje – neskelbiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas