„Nintendo Switch“ savininkų laukimas baigtas: pasirodė atnaujinimas, kurio laukta net ketverius metus

Rokas Gaidys

2021-09-17, 07:35 (atnaujinta 2021-09-17, 11:13)

0 komentarų
„Nintendo Switch“ savininkų laukimas baigtas: pasirodė atnaujinimas, kurio laukta net ketverius metus

Prieš daugiau nei ketverius metus pasaulį išvydo „Nintendo Switch“ konsolė, kuri įrodė, kad nešiojami žaidimų kompiuteriai nėra tik šio tūkstantmečio pradžios nostalgija, o gali tapti rimtu konkurentu net ir industrijos grandams. Pagrindinė jos varomoji jėga nėra tik kompaktiškumas, bet gal net labiau išskirtiniai projektai, kurie nėra prieinami niekur kitur („Zelda“, „Super Mario Odyssey“, „Splatoon“ ir kt.). Nors viskas skamba gerai, tačiau sistema, kuri leido ją net prijungti prie televizorių iki šiol turėjo vieną, labai ryškų minusą, kuris užkliūdavo daugeliui, bet dabar panašu, kad jis jau liks tik prisiminimuose.

Vienoje iš savo „Twitter“ paskyrų, tiksliau „Nintendo of America“, kompanija pranešė apie naujausią atnaujinimą, kuris jau yra prieinamas visiems konsolės savininkams. Pagrindinė naujiena yra ta, kad nuo šiol joje galima naudoti daugiau bevielių „Bluetooth“ priedų. Galimybė naudotis bevielėmis ausinėmis yra puiki funkcija, be kurios sunku įsivaizduoti daugelį prietaisų, tačiau tai „Switch“ savininkams buvo tikras galvos skausmas, nes priešingai nei kitose konsolėse prijungus jas prie televizoriaus, to daryti nebuvo įmanoma, nes net „Pro“ pultelis paprasčiausiai neturi ausinių lizdo.

Nors pats belaidžių ausinių funkcijos palaikymas yra tikrai sveikintinas žingsnis, tačiau ji ateina ir su keliais apribojimais. Pavyzdžiui, prijungus ausines per „Bluetooth“, galima naudotis tik dvejais belaidžiais pultais. Be to, vienu metu bus suporuotas gali būti tik vienas prietaisas šia jungtimi. Tiesa, patys „Nintendo“ pabrėžia, kad bendrai konsolės atmintyje galima išsaugoti 10 porų. Yra pabrėžiama, kad konsolė nepalaikys „Bluetooth“ mikrofonų.

Šis atnaujinimas buvo ilgai lauktas, tačiau praėjus ketveriems metams po originalo pasirodymo bei ant nosies kabant konsolės „Oled“ versijos pasirodymui skamba kažkaip keistai. Dabar kyla tik vienas klausimas „kodėl buvo laukta šio atnaujinimo taip ilgai?“. Nepaisant to, „Bluetooth“ ausinės „Nintendo Switch“ žaidimų kompiuteriuose yra palaikomos ir dabar galima naudotis jomis žaidžiant.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas