Kinija ruošia galingą smūgį JAV bendrovėms: šalyje svarstomi pokyčiai, kurie nulemtų milžiniškus nuostolius JAV lustų gamintojams

Arnas Balčiūnas

2024-03-26, 07:55

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. JAV vyriausybė yra pritaikiusi sankcijas ne tik šiai bendrovei, bet ir su ja susijusiems gamintojams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinija ruošia galingą smūgį JAV bendrovėms: šalyje svarstomi pokyčiai, kurie nulemtų milžiniškus nuostolius JAV lustų gamintojams

Atsakomuosius veiksmu ruošia ir Kinija, kuri neseniai pristatė gaires, kuriomis siekiama užkirsti kelią JAV bendrovių „Intel“ ir AMD sukurtų procesorių naudojimą. Ruošiamas taisyklių paketas uždraustų ir „Microsoft Windows“ bei kitų užsienio duomenų bazių produktų naudojimą.

Visos aukštesnio nei miestelių lygio vyriausybinės įstaigos privalės turėti kompiuterius ir serverius su „saugia ir patikima“ technine įranga, o Kinijoje į patikimų gamintojų sąrašus įtrauktos „Huawei“ ir „Phytium“ bei jų sukurti lustai. Akivaizdu, jog šioje šalyje siekiama apriboti užsienio bendrovių veiklą.

Toks sprendimas gali turėti didelį finansinį poveikį „Intel“ ir AMD bendrovėms. „The Financial Times“ duomenimis, 27 proc. iš 53 mlrd. JAV dolerių vertės „Intel“ pardavimų yra pasiekti būtent Kinijoje, o AMD gavo 15 proc. iš 23 mlrd. dolerių pajamų. Tačiau į šiuos skaičius neįtraukta jokia informacija, kiek lustų iš tikrųjų naudojama valstybiniame sektoriuje.

Šis žingsnis laikomas atsakomuoju veiksmu į JAV vyriausybės draudimą Kinijos lustų gamintojams dirbti su JAV bendrovėmis ir užblokuotą „Nvidia“ galimybę parduoti su dirbtiniu intelektu susijusius lustus Kinijai.

Verta pastebėti, jog JAV rinkoje, kartu su Japonija ir Nyderlandais, yra įsikūrę visi pagrindiniai lustų kūrimo dalyviai. Kaip bebūtų, Kinijos bendrovės, tokios kaip „Xiaomi“, „Huawei“ ar „Oppo“, jau kuria savo sprendimus. Pagrindinis to tikslas – tapti nepriklausomais nuo komponentų tiekimo iš JAV bendrovių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas