Kompiuterių gamintojai visai išprotėjo: daugelis bendrovių ketina naudoti naująjį „Qualcomm“ šedevrą, aiškėja kas tai padarys pirmieji

Arnas Balčiūnas

2023-10-27, 07:45

0 komentarų

JAV kompanija „Qualcomm“ visai neseniai pristatė naujausius mikroschemų rinkinius. Specialaus renginio metu debiutavo ne tik naujasis „Snapdragon 8 Gen 3“, kuris bus naudojamas daugelyje flagmanų, tačiau ir kompiuteriams skirtas lustas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kompiuterių gamintojai visai išprotėjo: daugelis bendrovių ketina naudoti naująjį „Qualcomm“ šedevrą, aiškėja kas tai padarys pirmieji

„Qualcomm“ paskelbė apie naujos kartos aukštos klasės lustą, skirtą nešiojamiesiems kompiuteriams su „Windows on ARM“ – „Snapdragon X Elite“. „Qualcomm“ tikisi, kad su naujausiu lustu pavyks užimti didesnę asmeninių kompiuterių rinkos dalį dėl našumo ir efektyvumo.

Naujasis „Qualcomm Snapdragon X Elite“ nešiojamuose kompiuteriuose turėtų būti pradėtas naudoti jau 2024 metų viduryje. Remiantis naujausia informacija, šį mikroschemų rinkinį jau dabar planuoja panaudoti gausybė kompiuterių gamintojų.

Skelbiama, jog HP, „Lenovo“, „Asus“, „Dell“ ir „Acer“ jau patvirtino savo planus, pristatyti nešiojamus kompiuterius su naujuoju „Qualcomm“ lustu. Naująjį mikroschemų rinkinį turėtų panaudoti ir daugiau gerai žinomų bendrovių – tai „Microsoft“, „Samsung“ ir „Xiaomi“.

Tiesa, nors naująjį „Qualcomm“ lustą ketina panaudoti daugelis, tačiau JAV bendrovė dar turi problemų, kurias reikėtų išspręsti. Didžiausia bėda – programinės įrangos suderinamumas su „Snapdragon X Elite“.

„Snapdragon X Elite“ pagamintas naudojant 4 nm litografiją ir turi 12 didelio našumo „Oryon“ branduolių, kurių dažnis 3,8 GHz, o esant vieno ir dviejų branduolių apkrovai dažnis gali pakilti iki 4,3 GHz. „Qualcomm“ teigia, kad jos naujasis procesorius pagal daugiagijį našumą prilygsta „Intel“ 13-osios kartos procesoriams, o suvartoja 68 proc. mažiau energijos.

„Snapdragon X Elite“ lyginant su „Apple“ ARM pagrindu sukurtu „M2“ lustu bus pasiekiamas 50 proc. didesnis daugiagijis našumas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas