Lietuvos oro uostai ruošiasi naujo terminalo startui ir esamų erdvių pertvarkoms: skirtingiems keleivių poreikiams ieškomi maitinimo paslaugų teikėjai

Pranešimas spaudai

2024-05-18, 17:14

0 komentarų

Lietuvos oro uostai skelbia tarptautinį nuomos konkursą, jo tikslas - pritraukti profesionalų skirtingų formatų maitinimo paslaugų veiklą vykdantį operatorių, kuris veiktų Vilniaus oro uoste.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Lietuvos oro uostai ruošiasi naujo terminalo startui ir esamų erdvių pertvarkoms: skirtingiems keleivių poreikiams ieškomi maitinimo paslaugų teikėjai

Būsimas partneris veiks tiek naujame išvykimo terminale, kurio veikla startuos jau 2025 metų vasario mėnesį, tiek ir kitose sostinės oro uosto terminalų vietose. Nuomos konkursas apima net šešias lokacijas, kuriose galėtų veikti skirtingo koncepto, įvairius prekių ženklus valdantis verslas.

Šiame konkurse nuomojamas plotas siekia daugiau nei 1 tūkst. kvadratinių metrų komercinių erdvių. Pagal numatytą vietą oro uosto terminale ir keleivių poreikių analizę – skirsis ir teikiamų maitinimo paslaugų formatai: nuo tarptautinio greito maisto restorano, kavos baro ar kepyklėlės iki alaus restorano arba sveikų produktų, salotų baro.

Pasak Gintarės Norvilaitės–Tautevičės, Lietuvos oro uostų komercijos departamento vadovės, šis konkursas atspindi tai, koks didelis pokytis laukia keleivių Vilniaus oro uoste jau kitų metų pradžioje.

„2025 metų pradžioje startuoja naujasis išvykimo terminalas. Tai labai laukiamas simbolinis ir kartu svarbus visai organizacijai strateginis pokytis, todėl turime ruoštis ir tam, kad mūsų keleiviai galėtų atrasti sau tinkamas maitinimo paslaugas, pasirinkti iš pakankamai plataus spektro. Svarbus akcentas yra tai, kad dedame daug pastangų, jog šiame ir būsimuose konkursuose sulauktume ir tarptautinių kompanijų dėmesio“, - teigia Lietuvos oro uostų komercijos departamento vadovė.

Anot vadovės, taip pat svarbu pabrėžti, kad dabartinės Vilniaus oro uosto erdvės, startavus naujam išvykimo terminalui, bus pertvarkytos – jose bus žymiai daugiau vietų įvairioms komercinėms paslaugoms.

Keleivių skaičiaus augimas ir plėtros projektai

Lietuvos oro uostai 2023 metais aptarnavo daugiau kaip 6 mln. keleivių, 12 proc. daugiau nei 2022 metais. Skrydžių skaičius per metus taip pat didėjo - fiksuotas 4,5 proc. metinis augimas. Daugiausiai keliautojų pritraukė Vilniaus oro uostas: jame pernai aptarnauta 4,4 mln. keleivių.

Kaip jau ir minėta, Vilniuje šiuo metu statomas naujasis išvykimo terminalas, Kaune lygiagrečiai vykdoma keleivių terminalo plėtra - rekonstrukcija. Skaičiuojama, kad jau 2025 metais Lietuvos oro uostams bendrai šie projektai leis pasiekti 10 mln. keleivių aptarnavimo per metus pajėgumą savo tinkle.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas