„Lenovo“ pristatė naujus „ThinkPad Z“ serijos kompiuterius: naujausi modeliai pasiūlys savybę, kokios šis gamintojas dar niekada nesiūlė

Arnas Balčiūnas

2023-02-28, 07:35 (atnaujinta 2023-03-04, 11:45)

0 komentarų

Barselonoje prasidėjo kasmetinė „Mobile World Congress“ technologijų paroda, kurios metu kompanijos pristato naujausius savo produktus. Jau pirmąją renginio dieną mes išvydome gausybę naujienų, o jas pristatė ir kompiuterių gamintojai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Lenovo“ pristatė naujus „ThinkPad Z“ serijos kompiuterius: naujausi modeliai pasiūlys savybę, kokios šis gamintojas dar niekada nesiūlė

„MWC 2023“ parodos metu antros kartos „ThinkPad Z“ serijos nešiojamus kompiuterius pademonstravo ir „Lenovo“ atstovai. Barselonoje pristatyti naujieji „ThinkPad Z13 Gen 2“, o taip pat ir „Z16 Gen 2“, kurie išliko panašūs į senesnės kartos modelius, tačiau gavo naują „Sensel“ sukurtą jutiklinį paviršių.

Būtent šis nešiojamų kompiuterių elementas per pastaruosius dešimtmečius ženkliai patobulėjo. Iš pradžių nešiojamųjų kompiuterių jutikliniai paviršiai buvo maži, pagaminti iš plastiko ir buvo naudojami specialūs mygtukai, skirti dešiniajam ir kairiajam spustelėjimui. Laikui bėgant jutiklinės plokštės išaugo, todėl mygtukai buvo integruoti į jutiklinį paviršių. Šio tipo jutiklinė dalis vis dar yra dominuojanti nešiojamųjų kompiuterių rinkoje.

Prieš keletą metų pradėjo ryškėti kitas evoliucijos žingsnis. Gamintojai spustelėjimo mechanizmą pradėjo keisti imituotu, juntamu paspaudimu. Tai lėmė tai, jog jutiklinį paviršių dabar galima paspausti bet kurioje vietoje. „Lenovo“ tokį sprendimą pirmąsyk panaudojo 2021 metais. Tačiau tuomet čia buvo naudojami ne „Sensel“ sensoriai.

Naujuosiuose „ThinkPad Z13 Gen 2“ ir „Lenovo ThinkPad Z16 Gen 2“ jau naudojami tik „Sensel“ sukurti sprendimai. Čia naudojamas pilnas komplektas, sukurtas šios bendrovės, įskaitant jėgos jutimą, lietimo jutimą ir haptinį sprendimą. Verta pastebėti, jog tai yra pirmas kartas, kuomet „Sensel“ savo sprendimais pilnai aprūpina kompiuterio jutiklinį kilimėlį.

Kalbant apie šių nešiojamų kompiuterių specifikacijas, skirtumų tarp abiejų modelių – nėra daug. Pirkėjai šiuos įrenginius galės įsigyti su viena iš trijų ekranų konfigūracijų – tai WUXGA (1,920 x 1,200) IPS LCD, WQXGA (2.8K) OLED (Z13 Gen 2), WQUXGA (4K) OLED (Z16 Gen 2). Visos trys panelės pasižymi 400 nitų maksimaliu ryškumu. „Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2“ turės 13,3 įstrižainės ekraną, o „Z16 Gen 2“ – 16 colių įstrižainę.

Abu nešiojami kompiuteriai veiks su naujausios kartos „AMD Ryzen 7000“ procesoriais bei turės „AMD Radeon Graphics“ vaizdo plokštes. Tiesa, perkantys „Lenovo ThinkPad Z16 Gen 2“ galės pasirinkti variantą su „RAdeon 6550M“ GPU. Šie įrenginiai taip pat palaikys iki 64 GB LPDDR5x operatyviosios (RAM) bei 2 TB vidinės atminties. Verta paminėti ir tai, jog abu modeliai turės „Wi-Fi 6E“, „Bluetooth 5.1“ palaikymą.

Pranešama, jog pigiausios konfigūracijos „Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2“ variantas kainuos 1 649 eurus. „Lenovo ThinkPad Z16 Gen 2“ bus parduodamas nuo 1 959 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas