„Microsoft“ atsisako legenda tapusio mėlyno lango: po pasikeitimų, jis bus sunkiai atpažįstamas

Lukas Snarskis

2021-07-05, 09:20 (atnaujinta 2023-02-10, 16:26)

1 komentaras
„Microsoft“ atsisako legenda tapusio mėlyno lango: po pasikeitimų, jis bus sunkiai atpažįstamas

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ pastarosiomis savaitėmis susilaukia daugybės dėmesio, o viena pagrindinių priežasčių – „Windows 11“ pristatymas. Kaip jau tikriausiai žinote, bendrovės atstovai neseniai pademonstravo naująją operacinę sistemą, kuri daugeliui bus prieinama jau šį rudenį.

Naujoji operacinės sistemos versija vartotojams atneš daugybė pokyčių, o neseniai paaiškėjo ir dar viena įdomi detalė. Pasirodo, kad „Microsoft“ nusprendė atnaujinti į jau legendiniu tapusį mėlynąjį mirties ekraną (ang. BSOD). Nuo šiol jis bus juodos spalvos. Tai yra pirmas kartas, kuomet šis „Windows“ langas sulaukia didelių pokyčių.

Pirmieji pokyčiai BSOD buvo pasiekę 2012 metais, kuomet „Windows 8“ platformos pasirodymas pridėjo liūdną veiduką, kai kompiuteris nustoja veikti. 2016 metais šį langą papildė QR kodas ir tai buvo viskas, kas keitėsi šiame lange. Vertėtų prisiminti, jog šis mirties ekranas buvo pristatytas kartu su „Windows 3.0“ versija, o pagrindinis jo tikslas – padėti IT specialistams ir techninės pagalbos darbuotojams diagnozuoti įrangos gedimus.

Kol kas išlieka neaišku dėl kokios priežasties „Microsoft“ nusprendė pakeisti šio lango spalvą, tačiau jau žinoma tai, kad visa kita informacija jame nesikeis. BSOD ekrane ir toliau bus pateikiama duomenų išklotinė, kuri gali padėti sistemos valdytojams išanalizuoti koks gedimas įvyko kompiuteryje. Tiesa, šis dizaino pasikeitimas bus matomas tikrai ne visiems.

Pranešama, kad juodos spalvos langas bus matomas tik tiems, kurie naudos kompiuterius su „Windows 11“ operacinės sistemos versija. Visais kitais atvejais, ir toliau bus matomas mėlynos spalvos vaizdas.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas