„Microsoft“ vadovai gali džiaugtis dėl „Activision Blizzard“ įsigijimo: iš žaidimų surenkamos pajamos jau dabar yra didesnės nei finansai iš „Windows“

Arnas Balčiūnas

2024-02-13, 17:11

0 komentarų

Dar nuo 2022 metų „Microsoft“ dirbo visu pajėgumu, bandydama įtikinti reguliavimo institucijas sutikti su „Activision Blizzard“ įsigijimu. Galiausiai, bendrovės vadovai pasiekė tai ko norėjo ir sandoris buvo sėkmingai užbaigtas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ vadovai gali džiaugtis dėl „Activision Blizzard“ įsigijimo: iš žaidimų surenkamos pajamos jau dabar yra didesnės nei finansai iš „Windows“

JAV technologijų bendrovė „Microsoft“ paskelbė naujausią savo finansinę ataskaita, kuri atskleidžia, jog pajamos iš žaidimų siekė 7,11 mlrd. JAV dolerių ir aplenkė resursus, kurie yra gaunami iš „Windows“ operacinės sistemos. Panašu, kad „Activision Blizzard“ įsigijimas šiai bendrovei atsiperka.

Žaidimų generuojamos pajamos jau spėjo tapti trečiu didžiausiu bendrovės pajamų šaltiniu. 2023 metų pabaigoje „Microsoft“ buvo paskelbusi, jog paskutinio ketvirčio metu surinko 62 mlrd. JAV dolerių, o grynasis pelnas siekė 21,9 mlrd. dolerių, kas yra 33 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

„Microsoft“ iš žaidimų sugeneruoja daugiau pajamų nei iš „Windows“ produktų bei „Microsoft Office“, „Office 365“, „LinkedIn“ ir „Dynamics 365“ paslaugų, kurių vertą siekia 19,2 mlrd. JAV dolerių, o debesijos paslaugos – 25,9 mlrd. dolerių.

Skelbiama, jog iš asmeninės kompiuterijos kategorijos, kuriai priklauso „Windows“, „Windows OEM“ įrenginiai ir „Xbox“ teikiamas turinys ir paslaugos, uždirbo 16,9 mlrd. JAV dolerių. Negana to, pajamos iš „Xbox“ didėjo net 61 proc., iš kurių 55 proc. yra tiesiogiai susiję su „Activision“ įsigijimu.

„Microsoft“ atstovų teigimu, įsigijimo grynasis teigiamas poveikis pajamoms sudarė net 2 mlrd. dolerių. Akivaizdu, jog JAV bendrovei šis sandoris, kuris užtruko labai ilgai, jau dabar duoda rezultatų ir didina kompanijos pajamas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas