„Microsoft“ vadovams tai turėtų būti didžiulis galvos skausmas: „Windows 11“ populiarumas mažėja, „Windows 10“ užfiksavo ilgai nematytus rezultatus

Lukas Snarskis

2024-05-01, 17:15

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis. Viena jų – lėtai augantis populiarumas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Microsoft“ vadovams tai turėtų būti didžiulis galvos skausmas: „Windows 11“ populiarumas mažėja, „Windows 10“ užfiksavo ilgai nematytus rezultatus

„Microsoft“ jau greitai ketina nutraukti „Windows 10“ operacinės sistemos palaikymą, tačiau tai niekaip nepriverčia vartotojų atsinaujinti ir pradėti naudotis „Windows 11“ versija. Balandžio mėnesio duomenys rodo, jog naujausia platformos versija yra naudojama tik kas ketvirtame „Windows“ kompiuteryje.

Remiantis naujausia „Statcounter“ informacija, „Windows 11“ operacinės sistemos versija prarado 0,97 proc. rinkos ir dabar yra naudojama tik 25,65 proc. visų „Windows“ kompiuterių. Tikėtina, jog didžioji dalis vartotojų perėjo prie „Windows 10“.

Jau netrukus sueis devyneri metai nuo dienos, kuomet „Microsoft“ pristatė šią platformos versiją. Jos rinkos dalis perkopė 70 proc., o toks rezultatas užfiksuotas pirmąsyk nuo 2023 metų rugsėjo mėnesio. „Windows 10“ populiarumas išaugo 0,96 proc.

Įdomu matyti, kad „Windows 11“ praranda nemažą dalį naudotojų savo ciklo viduryje. Net „Windows 8“ ir „Windows 8.1“,laikomos ne pačiomis geriausiomis platformos versijomis, prarado dalį populiarumo tik po to, kai buvo išleisti jų įpėdiniai.

„Windows 11“ vis dar nesuteikia beveik jokios naudos tiems, kurie svarsto atsinaujinti, ypač atsižvelgiant į tai, kad „Microsoft“ panaikino kai kurias unikalias sistemos funkcijas. Viena tokių - „Windows Subsystem for Android“. Prie to pridėkite vis didėjantį reklamų, kurių kai kurios yra gana begėdiškos, skaičių ir gausite operacinę sistemą, kuriai sunku užkariauti širdis ir protus bei išlaikyti klientus.

Tiesa, dar šį mėnesį „Microsoft“ pristatys naujas „Windows 11“ dirbtinio intelekto funkcijas, kurios gali tapti pirmąja rimta priežastimi palikti „Windows 10“. Tačiau gandai rodo, kad kai kurių įdomiausių dalių nebus galima naudoti esamoje aparatinėje įrangoje. Todėl vartotojai, kurie neplanuoja atnaujinti savo kompiuterių, paprasčiausiai neturi priežasčių pereiti su „Windows 11“.

Verta pastebėti, jog tarp penkių populiariausių „Windows“ operacinės sistemos versijų vis dar puikuojasi „Windows 7“. Ši platformos versija užima 3 proc. rinkos, nors jos palaikymas buvo nutrauktas dar praėjusių metų sausio mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas