Nešiojamų kompiuterių rinkoje prognozuojami pokyčiai: iki 2029 metų „Arm“ procesorių dalis nešiojamų kompiuterių segmente išaugs iki 40 proc.

Technews.lt

2024-10-22, 14:55

0 komentarų

Puslaidininkių analizės įmonė „TechInsights“ teigia, kad x86 šiuo metu užima 82 proc. nešiojamųjų kompiuterių procesorių rinkos, o „Arm“ rinkos dalis sudaro apie 18 proc.

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ puslapio ir gaukite +5 KARMOS taškus!
Nešiojamų kompiuterių rinkoje prognozuojami pokyčiai: iki 2029 metų „Arm“ procesorių dalis nešiojamų kompiuterių segmente išaugs iki 40 proc.

Ji tikisi, kad iki 2025 m. „Arm“ dalis nešiojamųjų kompiuterių rinkoje padidės iki 20 proc., nes vartotojams bus prieinamesni „Qualcomm Snapdragon“ varomi dirbtinio intelekto kompiuteriai.

Iki 2029 m. x86 ir „Arm“ dalis gali pasiskirstyti maždaug 60-40, o „Arm“ pajamų dalis gali siekti 52 proc. dėl to, kad tokios bendrovės kaip „Apple“ ir „Microsoft“ gamins daugiau aukščiausios klasės produktų. Šiuo metu „Apple“ yra vienintelė didelė OEM gamintoja, savo nešiojamuosiuose kompiuteriuose naudojanti tik „Arm“ lustus. 2020 m. ji perėjo nuo „Intel“ x86 siūlymų prie savo pačios sukurto „Apple“ silicio.

Keli pagrindiniai asmeninių kompiuterių gamintojai neseniai išleido „Arm“ varomus „Copilot+“ dirbtinio intelekto kompiuterius, kurie, „Microsoft“ nuomone, atjaunins ir pakeis „Windows“ nešiojamųjų kompiuterių rinką. „Microsoft“, „Dell“, „Lenovo“, ASUS, „Acer“ ir „Samsung“ – tai tik keletas pagrindinių nešiojamųjų kompiuterių gamintojų, kurie šiais metais pristatė naujus „Arm“ varomus nešiojamuosius kompiuterius, o prieinamesni modeliai rinką turėtų užplūsti 2025 m.

Be „Apple“ ir „Qualcomm“, kiti lustų gamintojai taip pat kuria būsimus „Arm“ pagrįstus nešiojamųjų kompiuterių procesorius. Kitų metų pradžioje „Huawei“ tikisi debiutuoti su „Kirin PC“ lustu, o NVIDIA ir „MediaTek“ taip pat ruošia nešiojamųjų kompiuterių procesorius, kurie galėtų debiutuoti 2025 m.

Vienas iš svarbių „Arm“ privalumų, palyginti su x86, yra energijos vartojimo efektyvumas. Procesoriai „Snapdragon X“ suvartoja mažiau energijos nei „Intel“ ir AMD siūlomi x86 procesoriai, bet kol kas skirtumas nėra drastiškas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas