Netrukus galėsime pamiršti apie pigius SSD diskus: ekspertai prognozuoja įspūdingą kainų šuolį, taip brangu nebuvo jau labai seniai

SSD

Arnas Balčiūnas

2024-01-01, 16:30

2 komentarai (-ų)

Šiandieniniame sparčiai besivystančiame pasaulyje greitis ir duomenų sauga yra itin svarbūs. SSD kietieji diskai tapo puikiu pasirinkimu tiems, kurie siekia žaibiško duomenų perdavimo greičio, kompaktiškumo, patogumo ar tiesiog papildomos atminties išmaniajame įrenginyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Netrukus galėsime pamiršti apie pigius SSD diskus: ekspertai prognozuoja įspūdingą kainų šuolį, taip brangu nebuvo jau labai seniai

Tinkamai išsirinkus išorinį SSD galėsite nesunkiai ir žaibiškai perkėlinėti ir saugoti svarbiausią savo informaciją: nuo nuotraukų iki dokumentų, bei mėgautis greičiau veikiančiu kompiuteriu, mat jame bus daugiau atminties. Tačiau tokias atmintines reikėtų įsigyti jau dabar, nes netrukus jos gali brangti.

Remiantis naujausiais duomenimis, artimiausiu metu prognozuojamas SSD diskų kainų šuolis, kuris gali pasiekti net 50 proc. Čia naudojami NAND lustai jau pabrango praėjusių metų antroje pusėje, tačiau numatoma, kad jų kaina dar labiau padidės, nes daugelis gamintojų siekia didinti savo pelningumą.

„Trendforce“ duomenimis, kainas 50 proc. siekia padidinti tokios bendrovės kaip „Samsung“, „SK Hynix“ ir „Micron“, kurios gamina didžiąją dalį SSD diskų. Pranešama, kad nuo šiandieninių kainų padidėjus 40 proc., šios įmonės vėl atsidurs lūžio taške, o 50 proc. padidėjimas reikš pelną, o ne nuostolius, dėl kurių anksčiau šiais metais grėsė bankrotas.

Kainų pokyčius galima pastebėti jau ir dabar. Bene žemiausios SSD kainos buvo fiksuojamos praėjusių metų liepos mėnesį, tačiau jau dabar jos yra gerokai išaugusios. Šiandien 512 GB talpos TLC diskai kainuoja net 120 proc. daugiau nei liepą, o to paties gamintojo 256 GB ir 128 GB talpos atmintinės brango atitinkamai 60 ir 22 proc.

Kainų didėjimas buvo fiksuojamas ir 2023 metų pabaigoje, kuomet 512 GB talpyklos pabrango 7,4 proc., 256 GB – 4,2, o 128 GB SSD diskai brango maždaug 4,6 proc. Jeigu kainos kils ir dar papildomais 50 proc. – galima tikėtis, jog vidutinis kainų lygis pasieks 2021 metų liepos lygį.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas