ESO sulaukė dar vieno skaudaus smūgio: privalo perskaičiuoti vartotojui pateiktą įmoką, sužinokite, kas čia įvyko

Pranešimas spaudai

2024-03-22, 07:55

11 komentarai (-ų)

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą, kilusį tarp vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl galimai nepagrįstų leistinos naudoti galios didinimo vartotojo objekte techninių sprendinių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
ESO sulaukė dar vieno skaudaus smūgio: privalo perskaičiuoti vartotojui pateiktą įmoką, sužinokite, kas čia įvyko

Vartotojui, pateikus paraišką objekto leistinos galios didinimui, buvo išduotos prijungimo sąlygos, kuriose buvo numatyta tinklo plėtra. ESO vartotoją informavo, kad techniniai sprendiniai grindžiami tuo, kad padidinus objekto galią, nebūtų užtikrinama kitiems vartotojams elektros tiekimo kokybė.

VERT nustatė, kad apskaičiuojant preliminarią prijungimo įmoką, nebuvo atsižvelgta į tai, kad vartotojas prie elektros tinklo rekonstrukcijos turi prisidėti tik ta dalimi, kuri susijusi su vartotojo objektu. Dėl šios priežasties vartotojui priskiriamas apmokėti trumpiausias geometrinis atstumas turėtų būti mažesnis nei ESO buvo priskirtas.

Išnagrinėjusi ginčo nagrinėjimo metu surinktą informaciją, VERT nutarė tenkinti vartotojo prašymą ir įpareigojo ESO perskaičiuoti preliminarią prijungimo paslaugos įmoką. Taip pat VERT įpareigojo per 30 kalendorinių dienų nuo sprendimo įsigaliojimo dienos informuoti VERT apie nutarimo vykdymo rezultatus.

Nustatytas neteisėtas elektros tinklų nuosavybės ribų aktas

Kiek anksčiau, Į VERT kreipėsi vartotojas, nurodydamas, jog ESO teigimu, vartotojas turi eksploatuoti elektros tinklo dalį, kuri pagal nuosavybės ribų aktą, turėtų būti eksploatuojama ESO.

Išnagrinėjusi jai pateiktą informaciją, VERT nustatė, kad ESO vienašališkai, nesilaikydama teisinio reglamentavimo ir sudarytos sutarties nuostatų, pakeitė objekto nuosavybės ribų aktą, kuris yra sudarytos Elektros energijos persiuntimo sutarties dalis.

Atsižvelgdama į tai, VERT įpareigojo ESO vadovautis nuosavybės riba, nustatyta sutarties sudarymo metu, parengtame elektros tinklų nuosavybės ribų akte ir eksploatuoti jai priklausančią elektros tinklo dalį.

11 komentarų

Mindis

Nuo balandzio 1d. pigiau bus tik tiems kam atvesti reikia maziau nei 300m. Visi kiti mokes uz metrus… Man pasikeltingalia 4kw kaina 18000€ su nuolaida 🙈

Mindis

Ir gyvenu as ne vienkiemyje… Pro langą matau miestą…

Vladas

Pradėkim kas akcininkai, Ši monite,Skvernelis ,ir tt ir suprasite kas čia sukčiauja

Deja

Ponas svaičiojate, rašote iš lubų, raidę keičiate pavardėje, lyg tai pakeistų melagystę...

Onute

Pateikus prašymą dėl galios padidinimo nuo 5 iki 9 kw, ESO pateikė 12500 eur sumą. Motyvas - reikia atvesti kabelį 500 metrų., nes mano vienkiemio sodybele turi tik 5 Kw.. Man tokia suma kosminė🤔🥺.

Auksė

Nuo balandžio 1, keičiasi formulė,bus žymiai pigiau

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas