„Google“ gudrybės neišdegė: po dešimtmetį trukusios teisinės kovos – milijonus kainuosiantis pralaimėjimas

Arnas Balčiūnas

2023-06-21, 09:35 (atnaujinta 2023-06-21, 12:42)

0 komentarų

Jei paklausiu jūsų, ar girdėjote apie „Google“, tikrai atsakysite teigiamai. Įmonė iš esmės sukūrė „Android“ ir taip pat gamina keletą geriausių „Android“ telefonų rinkoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ gudrybės neišdegė: po dešimtmetį trukusios teisinės kovos – milijonus kainuosiantis pralaimėjimas

Bet ar girdėjote apie „Sonos“? Tai JAV įsikūrusi įmonė, gaminanti garso technologijas, tokias kaip belaidžiai garsiakalbiai ir ausinės. Bet kas bendro tarp šių dviejų prekių ženklų? Na, žinoma, ieškinys!

Tai, kas prasidėjo kaip planuota partnerystė, baigėsi teisine nesantaika, kai 2013 m. „Sonos“ padavė „Google“ į teismą dėl kelių kambarių technologijos (multi-room) vagystės. Nuo tuo laiko ginčas tik išaugo dėl papildomų „Sonos“ pretenzijų.

Žinoma, „Google“ taip pat atkirto mesdama kaltinimus „Sonos“. Tačiau dabar „AppleInsider“ praneša, kad saga pagaliau pasiekė finišą ir „Google“ yra skolinga „Sonos“ milijonus dolerių už patento pažeidimą.

Taigi, kokia teisinė žala? San Francisko teismas stojo į „Sonos“ pusę ir nusprendė, kad Didžioji G skolinga 32,5 mln. dolerių. Skaudu? Verdiktas sutelktas į du patentus, iš kurių pirmasis yra minėta kelių kambarių garso technologija, o antrasis - išmaniųjų telefonų naudojimas kitiems įrenginiams valdyti.

Tačiau prisiekusieji pareiškė savo įsitikinimą, kad „Google“ pažeidė daugiau nei 200 „Sonos“ patentų. Dar skaudžiau! Žinoma, „Sonos“ džiaugėsi sprendimu ir padėkojo prisiekusiems už tai, kad pripažino „Sonos“ išradimų vertę.

Pačios „Google“ pareiškimas buvo gana trumpas, iš esmės pasigyrimas, kad įmonė visada vertino kūrybiškumą ir savarankišką naujų funkcijų kūrimą. Ir viskas baigiama žodžiais, šiek tiek primenančiais filmų piktadarius - „Svarstome savo tolesnius veiksmus“.

Bet ar „Sonos“ bandys spausti juos ir toliau? Visgi prisiekusieji aptiko pėdsakų, kad „Google“ pažeidžia daugiau patentų, ir tai gali būti matoma kaip žalia šviesa „Sonsos“ veikti toliau. Bet kokiu atveju, „Google“ tikrai nesiruošia priimti naujų smūgių gulėdama.

Kadangi mes tikrai nesame autoritetas teisinių ginčų klausimais, galime daryti išvadą apie tai, kas akivaizdu: laikas parodys! Ypač po tos baugios citatos iš „Google“. O dabar mes tiesiog tikimės, kad „Sonos“ neatims „Android“ galimybės nuotoliniu būdu valdyti belaidžius garsiakalbius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas