„Ignitis“ siunčia kritinį perspėjimą: turintys valandinį elektros energijos planą turėtų reaguoti nedelsiant, kitaip gali tekti gerokai patuštinti pinigines

Pranešimas spaudai

2024-01-05, 10:20

33 komentarai (-ų)

Sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ informuoja apie šiandien, sausio 5 dieną, numatomą elektros energijos kainų šuolį „Nord Pool“ biržoje, kuris ypač aktualus „Išmanus – Valandinis“ planą pasirinkusiems klientams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ignitis“ siunčia kritinį perspėjimą: turintys valandinį elektros energijos planą turėtų reaguoti nedelsiant, kitaip gali tekti gerokai patuštinti pinigines

Privačių klientų padalinio vadovė Dalia Bražiūnaitė atkreipia dėmesį, kad brangiausią valandą kilovatvalandės kaina sieks 1,78 eur su PVM.

„Atkreipiame dėmesį, kad pastarosiomis dienomis dėl ypatingai šaltų orų, silpnos vėjo generacijos vėjo elektrinėse ir dėl šalčio stipriai išaugusios elektros energijos paklausos, „Nord Pool“ biržoje elektros kaina yra didesnė nei įprasta. Penktadienį visą dieną elektra biržoje bus aukšta, o nuo 8 val. iki 9 val. jos kaina ypač išauga – iki 1,78 eur/kWh su PVM. Rekomenduojame klientams, ypač tiems, kas turi su birža susietą valandinį planą, atsisakyti nebūtino elektros vartojimo brangiausiomis valandomis“, – komentavo D. Bražiūnaitė.

„Ignitis“ atstovės teigimu, pagrindinės elektros energijos kainų šuolio priežastys yra šaltis, silpna vėjo generacija ir stipriai sumažėję elektros energijos gamybos pajėgumai Suomijoje, kas stipriai išaugino elektros energijos importo paklausą iš kitų aplinkinių valstybių Baltijos regione. Šiuo metu Suomijoje spaudžia apie -30 laipsnių šaltis, kas reikšmingai padidino elektros energijos paklausą patenkinti šildymo poreikį.

Sužinoti kiekvienos valandos elektros energijos kainas ir pagal tai organizuoti savo suvartojimą galima išmaniajame telefone įsidiegus nemokamą „EnergySmart“ programėlę. Klientų patogumui „Ignitis“ tiek šioje programėlėje, tiek interneto svetainėje esančiuose grafikuose atvaizduoja „Nord Pool“ biržos kainas jau pritaikytas Lietuvos laiko zonai ir su pridėtu PVM.

Tai padeda vartotojui tiksliai žinoti ir nesusipainioti kurią valandą, kuri kilovatvalandės kaina bus Lietuvoje. Programėlė taip pat leidžia stebėti ir analizuoti bendrą bei atskirų įrenginių elektros energijos suvartojimą, jį netgi palyginti su panašių namų ūkių suvartojamu vidurkiu ir tokiu būdu didinti savo namų energetinį efektyvumą.

33 komentarų

Elektrinis Jonvabalis

Draugai , elektra gali atpigti iki 3 centų , jagu mes jos ciek nenaudotum, nu ale jagu naudojam , Raiške BRANGS !

HL

Greit tu ignitis sužlugsi ir ateis laikai kai niekas nemokės už elektrą tikiuosi gana greit !! Žmogus jau patentavo išradimą kurį visi turėsom ir kiekvienas gaminsimės elektrą ! Ignitis D V Ė S K TU VELNIOP !!!!

Jooo

Viskas baigtųsi kai tauta ne komentarus rašynėtu o realiai sukiltu. Bet esam bailiai, o bailiais reike naudotis. Tad čia ne seimas kaltas tik mes PATYS

Rima

Tikra tiesa. Lietuvis kaip buvo vasalas taip ir liko.tyli kol visai suės. Jei mokės šitokias kainas tai niekas jų ir nepigins. Durniai moka ir gerai. O Monopolis auga.

Vaclovas

Aplinkos apsaugos ministras pakėlė kainas dujoms išgaunamoms iš naftos ir siekia kad pereitume ant elektrinių viryklių ir kaip būti tokiu debilu kad ir nežinot ,kad viryklės reikalingas didesnis elektros įvado galingumas ir turi būti pritaikyta elektros instaliacija, turėsi kreiptis į Igniti dėl galingumo padidinimo o jie išrašys tokias sąlygas,kad pensininkas niekada nesumokes,labai ačiū mūsų prezidentui užtokius patvirtintus į statymus.Atejo laikas pažiūrėti ponui Prezidentui į valstybės gynybą po tokių įstatymų,jaunimas visi pabėgs iš Lietuvos.Parode ką galvoja jaunimas iš Šalčininkų,čia ne jis vienas taip galvoja,čia ir aš pensininkas apie seimą ir vyriausybę tokios nuomonės.O dabar Prezidente nebūk GENTVILAS ir neik į rinkimus ir nedaryk Lietuvai gėdos.Iš ledo čiuožejos atėmei Lietuvos pilietybę,kad šoko okupuotame Kryme,o kad Matijošaitis ,finansuoja Rusija tai pakvietei į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje.Geda.

Tikrai

Taip tai tikra tiesa, gaila kad šito Gentvilo prie mūsų ponios Grybauskaitės nebuvo, nebūtų ir dujų terminalo,ir Lietuvos pinigai būtų sutaupyti.tigi čia jinai sakė kai turėsim savo dujas tai bus pigiau Lietuvai,bet gaunasi atvirkščiai!?

Irena

Gobsuoliams niekada nebus gana. Kad seimo vadovybė, ministrai ir seimunai pasikėlė dvigubai atlyginimus, tai kas jiems mes, eiliniai.Ignicio gobsuoliai nustekens visus.

SG

Debilai.reikia pelno tada sugalvoja kad oras dėl visko kaltas. bl per 40 gyvenimo dar nemačiau tokio apsurdo. tiek ignitis tiek valdžia šita idiotai

Tikrai

Suomijoje nuo šalčio elektros laidai susitraukė,sunkiau elektra praeina tai ją per stumia,ir gaunasi brangesnė,O tai kam statė naujus elektros stulpus į Lenkiją?dar Žmogus žuvo! Greitai baigsis jų sėdėjimo laikas tai reiškia kuo daugiau pinigų išplauti!

jo

O ne Putinas kaltas? Kodel gabrieliukas nesako tiesos, ko jo senelis tyli kad tai rusijos provokacija pries lietuva?

As

Kreivio kontoros, bujoja milijoniniai pelnai, o senukai sėdi patamsyje, vaikai jau stalinių lempų ne užsidegs, pragyvenau gyvenimą, bet tokio gobšumo valdžios palaikant stambius kapitalistų neteko matyti

Nijolė

Sako Putinas meluoja ,čia irgi ką nori tą ir daro,mulkina kaip nori,nesumokėsi,perduos anstoliams,na žodžiu smaugia net virvės nereikia,kas čia vyksta po velnių? Nejaugi nėra kas galėtų patikrinti šituos dalykus,išaiškinti kame čia reikalas? Ar visi taip tylėsime kaip avinai?

Birute

Ka čia berasyti , verkti norisi , kada baigsis tas žmonių išnaudojimas? Kada ? Mes ir taip biedni , verciames , nesiskundžiam , tai reikia mat engti , nuplešyi paskutiñį kailį nuo mūsų ! Niekam nerùpim , svarbu kiekvienas seimunas , pirmininkai , ministrai prezidentas , premjere , seimo vade prisikimso kisenes , jiem nebaisūs jokie pakelimai , kainos .... nebesulauksim geresnių kaikų .... laikykimes tautieciai, vistiek moketi reikes

Birutei

nereikia verktis del tos elektros brangimo, geriau pagalvokite kaip padeti ukrainai, atiduokite visus pinigus pagalbai ukrainos prasykite rastelio ir atleis nuo mokescio uz elektra, garsiai smeiskite putina bukite patrijote! uz ukraina ir lietuviskus vergus!!!

Taigi

Ne taip blogai, jei dar naudojamės el paštu, reiškia turim iš ko už internetą mokėti

Roliks

Baigsis,kai rusas ateis.nuvis nuo pinigų lovio.Uztat taip ir bijo valdžia to ruso .

Nesvarbu

Kaip jau nusibodo tie vagys ir aferistai smaugia zones jau visai kada jus slykstynes pasprigsit is to gobsumo

Valdas

Ka veikia Elektrenu elektrine, dujos nera brangios 50cnt uz m3.

Audrone

Taigi pranešė.kad Elektrėnų elektrinė dirba pilnu pajėgumu .degindama brangias Igničio nupirktas dujas.tai dėl to elektra brangi.Tik pas mus ji kainuoja 1.78 euro.tuo tarpu Lenkijoj 0,16 .toj pačioj Suomijoj irgi panašiai..Stebuklų šalis ta Lietuva...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas