„Intel“ ir „Samsung“ sudrebino kompiuterių rinką: pademonstruotas įrenginys, aprūpintas neįtikėtinų savybių ekranu

Lukas Snarskis

2022-09-29, 15:25

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų rinkoje aiškiai matoma sulenkiamų ekranų mada, kuri po truputį sulaukia vis daugiau dėmesio. Naujausios ekranų technologijos sulaukia nemažai susidomėjimo. Nemažai kalbama ir apie ekranus, kurie gali būti tiesiog suvynioti, tačiau viskas pasikeitė prieš keletą dienų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Intel“ ir „Samsung“ sudrebino kompiuterių rinką: pademonstruotas įrenginys, aprūpintas neįtikėtinų savybių ekranu

„Intel“ rengiamoje „Innovation 2022“ konferencijoje bendrovė pademonstravo dar niekur nematytą produktą. Ant scenos su „Intel“ vadovu Patu Gelsingeriu žengė ir „Samsung Display“ vadovas JS Choi, o jie pademonstravo koncepcinį stumdomą kompiuterį, kurio ekranas išsiplečia.

Standartinis tokio kompiuterio ekrano dydis siekia 13 colių, tačiau traukiant jį už šoninės briaunos – įstrižainė gali padidėti iki 17 colių. Kitaip tariant, „Intel“ ir „Samsung“ pademonstruotas prototipas iš maždaug didelio planšetinio kompiuterio, pavyzdžiui, iPad Pro, dydžio tapo mažu monitoriumi.

„Mes pristatome pirmąjį pasaulyje 17 colių slankiojančiu ekranu aprūpintą kompiuterį“, - kalbėjo „Samsung Display“ vadovas. „Šis įrenginys turėtų patenkinti poreikius tų, kurie ieško didelio ekrano, o tuo pačiu ir kompaktiško produkto“.

„Samsung Display“ jau keletą metų dirba su įvairaus tipo OLED ekranais, o pirmieji prototipai buvo pademonstruoti dar praėjusiais metais. „Intel“ vadovo teigimu, šis įrenginys puikiai iliustruoja ką galima pasiekti naudojant naujausias OLED technologijas.

Tiesa, nors šis kompiuteris ir buvo pademonstruotas, tačiau apie jo pasirodymą prekyboje nereikėtų galvoti. Tikėtina, kad „Intel“ ir „Samsung Display“ šedevras taip niekada ir neatsiras prekyboje. Kaip žinia, šiai dienai tai yra tik koncepcinis modelis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas