Lietuvoje sparčiai populiarėja žalioji elektros energija: „Ignitis“ apklausa atskleidžia, kokio amžiaus gyventojai yra linkę rinktis tokius sprendimus

Pranešimas spaudai

2024-03-27, 18:00

0 komentarų

Šiandien Lietuvoje žaliąją elektros energiją jau perka daugiau nei kas dešimtas Lietuvos gyventojas. Labiausiai tarp jų išsiskiria 26-25 m. gyventojai, bendrai jie sudaro daugiau nei trečdalį (35,5 proc.) perkančiųjų žalią elektros energiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuvoje sparčiai populiarėja žalioji elektros energija: „Ignitis“ apklausa atskleidžia, kokio amžiaus gyventojai yra linkę rinktis tokius sprendimus

Tokius duomenis atskleidė bendrovės „Ignitis“ praėjusių metų rugsėjo mėn. inicijuotas, „Spinter tyrimai“ atliktas reprezentatyvus visuomenės nuomonės tyrimas apie šalies gyventojų nuostatas dėl žaliosios elektros energijos pasirinkimo.

Lietuvos gyventojai demonstruoja augantį susidomėjimą žaliąją elektros energija, o tai, kaip teigia „Ignitis“ pasiūlymų klientams vadovė Erika Bogusevičiūtė, sutampa su bendromis nuotaikomis visoje Europos Sąjungoje.

„Dukart per metus ES apklausia tūkstančius žmonių savo valstybėse narėse tam, kad atliktų standartinę „Eurobarometro“ apklausą. 99-oji apklausa buvo atlikta 2023 m. pavasarį tarp 27 valstybių narių gyventojų. Ji parodė, kad daugiau nei aštuoni iš dešimties ES piliečių mano, jog ES turėtų masiškai investuoti į atsinaujinančiąją energiją, pavyzdžiui, vėjo ir saulės energiją (85 proc.). Tad norisi pasidžiaugti ir padėkoti tiems Lietuvos gyventojams, kurie jau keičia savo gyvenimą žalesnės ir tvaresnės mąstysenos link. Nors klimato kaita ir globalinis atšilimas šiandien yra vienas didžiausių iššūkių, kiekvienas prisidėti galime žengdami po žingsnelį savo kasdienybėje. Žaliosios energijos pasirinkimas – vienas tokių žingsnių, kuriuos gali žengti kiekvienas namų ūkis“, – sako E. Bogusevičiūtė.

Susidomėjimas žaliąja energija – visose amžiaus grupėse

Nors tarp jau perkančiųjų žaliąją energiją Lietuvoje labiausiai išsiskiria 26-35 m. (18,5 proc.) ir 36-45 m. (17 proc.) amžiaus grupės, susidomėjimas atsinaujinančia energija pastebimas tarp visų amžiaus grupių. 46-55 metų amžiaus kategorijoje perkančių žaliąją elektros energiją skaičiuojama 11 proc., o 56 m. ir daugiau amžiaus grupės apklaustųjų tarpe tokią energiją jau perka beveik 8 proc.

Kaip sako E. Bogusevičiūtė, svarbus aspektas yra tai, kad visose amžiaus grupėse yra besirenkančių atsinaujinančią elektros energiją.

„Ateityje žaliajai elektros energijai bus skiriamas vis didesnis dėmesys, todėl, kad tokia energija yra iš atsinaujinančių gamtos išteklių, o jai pagaminti visai nenaudojamas iškastinis kuras, pavyzdžiui, anglis, nafta, skalūnai ar dujos. Todėl tai tampa natūraliu ir paprastu sprendimu, kurį priima vis daugiau Lietuvos gyventojų. Ypatingai džiugu, kad nepriklausomai nuo amžiaus atsinaujinančią energiją savo namų ūkiuose pasirenka vis daugiau žmonių. Kita vertus, toks pasirinkimas kasmet tampa ir vis labiau prieinamas. Pavyzdžiui, pasirinkus „Ignitis“ nepriklausomo tiekimo planą „Minimalus“, fiksuojant kainą 24 mėn., o per mėnesį suvartojant 100 kWh, mokėti papildomai už žaliąją energiją šiandien iš viso reikia 23,3 ct. Skaičiuojant už kilovatvalandę, tokios energijos kaina siekia vos dalį cento. Todėl dabar yra geras metas toliau mažinti savo individualų ir šeimos ūkio CO2 pėdsaką“ , – teigia E. Bogusevičiūtė.

Pasak jos, pasirinkti žaliąją energiją iš savo nepriklausomo tiekėjo „Ignitis“ vartotojai gali bet kuriuo metu pažymėdami tai savitarnoje ar kreipęsi kitais būdais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas