„Nokia“ ir „Apple“ susitarė dėl ilgalaikio bendradarbiavimo: atnaujintas susitarimas apima pagrindines technologines sritis

Artūras Nalivaiko

2023-07-17, 07:15

0 komentarų

„Nokia“ paskelbė su „Apple“ pasirašiusi naują ilgalaikę patentų kryžminės licencijos sutartį, kuri pakeis dabartinę 2017 m. gegužės mėn. pasirašytą licencijos sutartį, kuri nustos galioti 2023 m.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nokia“ ir „Apple“ susitarė dėl ilgalaikio bendradarbiavimo: atnaujintas susitarimas apima pagrindines technologines sritis

Naujoji patentų licencijos sutartis apima „Nokia“ išradimus 5G ir kitų technologijų srityje. Šio susitarimo tarp dviejų kompanijų sąlygos lieka konfidencialios, tačiau „Nokia“ teigė gausianti mokėjimus iš „Apple“ kelerius metus ir tikisi pripažinti su šiuo nauju susitarimu susijusias pajamas nuo 2024 m. sausio mėn.

Suomijos bendrovė taip pat teigė, kad naujasis susitarimas su „Apple“ atitinka jos ilgalaikę perspektyvą jos finansinėje ataskaitoje, paskelbtoje 2023 m. balandžio 20 d.

Komentuodama šį susitarimą, „Nokia Technologies“ prezidentė Jenni Lukander sakė: „Džiaugiamės, kad draugiškai sudarėme ilgalaikę patento licencijos sutartį su „Apple“. Susitarimas atspindi „Nokia“ patentų portfelio stiprumą, dešimtmečius trukusias investicijas į mokslinius tyrimus ir plėtrą bei indėlį į korinio ryšio standartus ir kitas technologijas“.

„Nokia“ patentų portfelis pagrįstas daugiau nei 140 milijardų eurų, investuotų į mokslinius tyrimus ir plėtrą nuo 2000 m., ir susideda iš maždaug 20 000 patentų šeimų, įskaitant daugiau nei 5 500 patentų šeimų, būtinų 5G.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas