Pavyzdys visai Europai ir Lietuvai: britų milžinė siekia nutraukti visus susitarimus su „Gazprom“ ir kitais

Arnas Balčiūnas

2022-03-05, 12:30 (atnaujinta 2022-03-05, 17:30)

0 komentarų
Pavyzdys visai Europai ir Lietuvai: britų milžinė siekia nutraukti visus susitarimus su „Gazprom“ ir kitais

Rusijai ir toliau tęsiant karinius veiksmus Ukrainoje, didėja kompanijų, kurios vienaip ar kitaip atsiriboja nuo Rusijos rinkos. Didžiosios Britanijos dujų bendrovė „Centrica“ teigia, kad skubos tvarka ketina nutraukti turimas sutartis su Rusijos dujų tiekėjais, įskaitant ir „Gazprom“, skelbia „Sky News“.

Bendrovė tokį sprendimą priėmė savarankiškai, nepaisant to, jog Rusijai įvestos sankcijos to daryti neįpareigoja. Toks „Centrica“ sprendimas yra išskirtinis bendrame pasaulio kontekste, kadangi kitos Europos energetikos bendrovės ir toliau tiekia iš Rusijos įmonių gaunamas dujas.

Didžiausias Didžiosios Britanijos energijos tiekėjas pareiškė, kad bando „skubos tvarka nutraukti dujų tiekimo sutartis su kolegomis iš Rusijos, o tarp jų, žinoma, patenka ir „Gazprom“. Bendrovės vadovas Chrisas O‘Shea teigia, jog yra sukrėstas šiuo metu vykstančių įvykių Ukrainoje ir bereikalingai žuvusių žmonių.

„Dirbame ties detalėmis ir ieškome geriausių būdų nutraukti susitarimus, be to, ketiname laikytis ir visų atitinkamų sankcijų“, - kalbėjo C.O‘Shea.

Verta pastebėti ir tai, jog daugelis Europos valstybių ir toliau perka naftą ir dujas iš Rusijos, nepaisant pastarosios šalies karinės invazijos į Ukrainą. Nesunku nuspėti, kad pagrindinė to priežastis – didžiulė priklausomybė nuo Rusijos išteklių.

Visai neseniai apie sankcijas Rusijos naftos importui paskelbė Kanada. Tačiau priešingai nei Europa, Kanada nėra taip stipriai priklausoma nuo Rusijos naftos tiekimo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas