Pokyčiai Baltijos šalių „Microsoft” padalinyje: pareigas pradėjo eiti nauja vadovė

Ignas Petrikonis

2022-04-06, 17:45 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

0 komentarų
Pokyčiai Baltijos šalių „Microsoft” padalinyje: pareigas pradėjo eiti nauja vadovė

Naująja „Microsoft“ vadove Baltijos šalims pradėjo dirbti Vaida Šapolė. Ji tapo atsakinga už bendrovės verslo plėtrą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Šioje pozicijoje V. Šapolė pakeitė ankstesnę vadovę Renatą Strazdiną (Renate Strazdina), kuri pradėjo eiti „Microsoft“ skaitmeninės transformacijos strategijos direktorės Vidurio ir Rytų Europai pareigas.

Lietuvė Vaida Šapolė, dirbdama „Microsoft“ vadove Baltijos šalims, įgyvendins IT bendrovės strategiją, siekiančią padėti ir sėkmingiau įgyvendinti verslo įmonių, viešojo sektoriaus ir plačiosios visuomenės skaitmeninę transformaciją. Didžiausią dėmesį ji skirs bendradarbiavimui su Baltijos šalyse veikiančiais partneriais ir šalių vyriausybėmis, siekiant geriau išnaudoti naujausių technologijų galimybes.

V. Šapolė turi finansų valdymo magistrės laipsnį, įgytą Kauno technologijos universitete. Iki prisijungdama prie „Microsoft“ komandos ji sukaupė daugiau kaip 20 metų darbo patirtį įvairiose tarptautinėse bendrovėse, kuriose buvo atsakinga už verslo plėtrą, finansų valdymą ir vadybą.

„Džiaugiuosi galėdama prisijungti prie „Microsoft“ komandos, kuri aktyviai prisideda prie Baltijos šalių skaitmeninės transformacijos. Inovacijų ir technologinių sprendimų potencialas yra tiesiog milžiniškas, o Estija, Latvija ir Lietuva skiria didžiulį dėmesį skaitmenizavimui – tai dar labiau įkvepia. Tikiu, kad kartu su partneriais, įmonėmis ir organizacijomis Baltijos šalyse įgyvendinsime daug sėkmingų projektų ir kartu sukursime daugiau vertės visuomenei", – sako V. Šapolė, naujoji „Microsoft" vadovė Baltijos šalims.

Vadovaudama „Microsoft“ verslui Baltijos šalyse V. Šapolė toliau įgyvendins iniciatyvas, kurių tikslas – visiems suteikti vienodas galimybes įgyti skaitmeninių įgūdžių. Tai padės padaryti speciali Baltijos šalių Skaitmeninių įgūdžių ugdymo programa (Baltic Digital Skills Program), įgyvendama kaip Virtualios Praktikos programa (Virtual Internship Program). Minėta programa padeda dalyviams naujai įgytas žinias efektyviau pritaikyti ir išbandyti tikroje darbo aplinkoje.

„Stipresni skaitmeniniai įgūdžiai paprastai nulemia aukštesnę gyvenimo kokybę, geresnes vartotojų patirtis ir didesnį produktyvumą, – sako V. Šapolė. – Daugybė tyrimų įrodė, kad skaitmenizavimo srityje labiau pažengusios šalys yra ekologiškesnės, turtingesnės, inovatyvesnės ir konkurencingesnės. Todėl vykdydama Skaitmeninių įgūdžių ugdymo programą bendrovė „Microsoft“ siekia visiems suteikti lygias galimybes įgyti naudingų technologinių žinių, o aš asmeniškai sieksiu kuo aktyviau plėtoti šią iniciatyvą kartu su klientais, partneriais ir šalių valstybinėmis institucijomis.“


0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas