Puslaidininkių rinkoje užfiksuotas netikėtas pokytis: pirmąsyk per tris metus fiksuojamas silicio plokščių kainų mažėjimas

Puslaidininkiai dažniausiai gaminami iš silicio, nors yra ir kitų rūšių substratų, pavyzdžiui, galio nitrido arba silicio karbido. Tačiau dauguma puslaidininkių šiandien gaminami naudojant silicio plokštes, o tai savo ruožtu reiškia, kad silicio plokštės yra pagrindinė puslaidininkių pramonės medžiaga.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Puslaidininkių rinkoje užfiksuotas netikėtas pokytis: pirmąsyk per tris metus fiksuojamas silicio plokščių kainų mažėjimas

Per pastaruosius trejus metus silicio plokščių kainos padidėjo dėl augančios puslaidininkių paklausos. Tačiau silicio plokščių, ypač didesnių 12 colių dydžio, tiekėjų skaičius yra ribotas, todėl padidėjusios medžiagų sąnaudos turėjo įtakos galutinių puslaidininkių kainai.

Iš Taivano gaunami pranešimai rodo, kad 12, 8 ir 6 colių silicių plokščių kaina pradeda mažėti. Čia kalbama apie vienaženklius procentus ir reikėtų pažymėti, kad mažėja rinkos kainos, o ne sutartyse numatytos kainos, dėl kurių šalys derasi likus daug laiko iki pristatymo. Tačiau tai, kad momentinių sandorių kainos mažėja, taip pat reiškia, kad bendrovės, kurių sutartinės kainos nėra tokios geros, pradeda norėti derėtis dėl naujų sutarčių, nes net ir nedidelė ekonomija šiuo atveju gali padėti sutaupyti.

Ne vienas gamintojas taip pat paprašė sustabdyti sutartinius užsakymus, nes daugelio litografijų panaudojimo lygis mažėja, o tai reiškia, kad gamykloms nereikia tiek silicio plokščių, kiek jos užsakė. Tikėkimės, kad visa tai lems mažesnes visų puslaidininkių kainas šiais metais, tačiau dar per anksti daryti kokias nors tikras išvadas.

Taip pat gali būti, kad galutiniai klientai nepajus jokios tiesioginės naudos iš mažesnių gamintojų išlaidų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas