Technologijos gali veikti ir be baterijų: „Oppo“ pademonstravo „Apple“ produkto alternatyvą, kuris nustebins savo galimybėmis

TopCom.lt

2023-03-07, 07:22

0 komentarų

„MWC 2023“ parodoje įmonė pademonstravo „Zero-Power Tag“ sekimo įrenginio prototipą. Jo ypatybė yra akumuliatoriaus nebuvimas. Dėl nulinio energijos suvartojimo technologijos įtaisas gali išgauti energiją tiesiogine prasme iš oro.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Technologijos gali veikti ir be baterijų: „Oppo“ pademonstravo „Apple“ produkto alternatyvą, kuris nustebins savo galimybėmis

Anot „Oppo“ atstovų, padėties nustatymui įrenginys naudoja radijo bokštų, korinio ryšio stočių ir „Wi-Fi“ prieigos taškų skleidžiamus signalus. Naujausias „švyturys“ taip pat gali būti naudojamas kaip maitinimo šaltinis.

Gamintojo teigimu, naujoji technologija „atitinka įvairius daiktų interneto poreikius ateinančioje 6G eroje“. Galimybė naudoti „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir telefono signalų energiją vietoj tradicinių baterijų padarys šiuos įrenginius pigesniais ir ilgiau tarnaujančiais.

„Oppo Zero-Power Tag“ pagamintas plastikinio stačiakampio formos, o ateityje gali pasirodyti kompaktiškesnė versija mažo lipduko pavidalu. Bendrovė pažymi, kad tokia geografinė žyma turės platų pritaikymo spektrą – pavyzdžiui, tyrėjai galės stebėti retų paukščių rūšių judėjimą.

Naujovė taip pat labai prisidės prie aplinkos išsaugojimo, nes jai nereikia keisti eksploatacinių medžiagų. Komercinio paleidimo data ir įrenginio kaina kol kas neskelbiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas