Tokia pigi elektra nebuvo jau seniai: elektros kainos pasiekė rekordines žemumas, mažiau mokėti gali kiekvienas!

Patvirtinus 22,7 ct/kWh visuomeninio elektros tiekimo kainą antrajam metų pusmečiui, energetikos sprendimų bendrovė „Elektrum Lietuva“ tam pačiam periodui siūlo užfiksuoti 20,99 ct/kWh tarifą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Tokia pigi elektra nebuvo jau seniai: elektros kainos pasiekė rekordines žemumas, mažiau mokėti gali kiekvienas!

Pasak įmonės vadovo Martyno Gigos, mažmeninės elektros tiekimo kainos pasiekė rekordines žemumas per pastaruosius 15 mėnesių, todėl sutaupyti norintys gyventojai kviečiami nedelsti ir peržiūrėti turimas sutartis.

„Šiuo metu rinkoje susiklosčiusios sąlygos yra itin palankios ne tik 460 tūkst. visuomeninio elektros tiekimo vartotojų, bet ir tiems nepriklausomų tiekėjų klientams, kurie anksčiau yra užfiksavę didesnės kainos planus.

Būtent dabar yra tinkamiausias metas peržiūrėti turimas sutartis ir pasirinkti patraukliausią pasiūlymą rinkoje – pavyzdžiui, mūsų siūlomos kainos nuo metų pradžios jau sumažėjo daugiau nei 40 proc. ir šiuo metu yra žemiausiame lygyje per pastaruosius 15 mėnesių“, – sako „Elektrum Lietuva“ direktorius M. Giga.

Atsižvelgdama į neseniai priimtus įstatymo pakeitimus, pagal kuriuos elektros tiekėjai turi siūlyti standartinius 12 ir 24 mėnesių trukmės fiksuotų tarifų planus, „Elektrum Lietuva“ šią savaitę taip pat papildė savo paslaugų krepšelį naujais planais.

Norintiems užsitikrinti kainą 1 metams, bendrovė nuo liepos siūlo rinktis 22,32 ct/kWh fiksuotos kainos tarifą. Pageidaujantys dar didesnio stabilumo gali rinktis 24 mėn. trukmės planą – tokiu atveju vienos laiko zonos kaina siekia 23,95 cento.

„Žinoma, niekas negali nuspėti, kokia bus elektros kaina rinkoje po 2 metų. Visgi, kartu su savo akcininke „Latvenergo“ turėdami didžiausius Baltijos šalyse žaliosios elektros gamybos pajėgumus bei taikydami turimus rizikų valdymo instrumentus, galime atsakingai įsipareigoti vartotojams net ir ilgu periodu išlaikyti tokias kainas, kokias galėjome pasiūlyti Rusijos karo Ukrainoje išvakarėse, kai situacija energetikos išteklių rinkoje buvo visiškai kitokia“, – sako M. Giga.

Pasak jo, didmeninėms elektros kainoms išaugus, bendrovė išlaikys sutartines kainas klientams visu sutarties galiojimo periodu, tuo tarpu kainoms nukritus vartotojai bet kada gali be apribojimų nutraukti sutartis ir pasirinkti pigesnius planus.

„Tai liberalizuotos elektros rinkos privalumai, kuriais šiuo metu, esant palankiai didmeninių kainų situacijai, gali pasinaudoti kiekvienas elektros vartotojas, tiek besinaudojantis visuomeninio, tiek nepriklausomo elektros tiekimo paslaugomis“, – pažymi bendrovės vadovas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas