TSMC pastebi sunkiai suvokiamą tendenciją: kai kurios kompanijos kaupia didžiules lustų atsargas

MiTech.lt

2021-10-10, 12:20

0 komentarų
TSMC pastebi sunkiai suvokiamą tendenciją: kai kurios kompanijos kaupia didžiules lustų atsargas

Pasaulinis puslaidininkių trūkumas šiemet jau pakoregavo ne vieno gamintojo planus. Nuo lusto trūkumo kenčia daugelis bendrovė – pradedant smulkios elektronikos gamintojais ir baigiant automobilių milžinais, tokiais kaip „Volvo“, VW ir daugelis kitų.

Gali būti, kad kai kuriuose rinkos segmentuose lustų trūkumas yra sukeltas dirbtinai. Puikiai žinome, kur trūkumas ten iš karto atsiranda ir augančios kainos. TSMC prezidentas Markas Liu, kalbėdamas su žurnalo „TIME“ darbuotojais, atskleidė, jog lustų rinkoje pastebėjo labai keistų dalykų.

Remiantis TSMC prezidentu, kai kurios kompanijos kaupia lustus, o ne juos pardavinėja. Tai labai keista, nes dabar lustų trūksta visuose segmentuose. Tokia situacija rinkoje pastebėta, po to, kai automobilių gamintojai pradėjo skųstis dėl lustų trūkumo, o TSMC atliko savo tyrimą.

Po naujos informacijos atsiradimo, TSMC perskirstė lustų tiekimą ir dabar daugiau tiekia tiems, kas tikrai nieko neturi, o tiems kas turi atsargų lustų tiekimas yra stabdomas. TSMC direktorius, sako, kad tai buvo nepopuliarus sprendimas, bet būtinas šioje situacijoje. Nors Mark Liu neatskleidė kas tiksliai kaupia lustus, bet iš kai kurių sakinių aišku, kad tai daro tiekimas ir tarpininkai. Jie tiesiog siekia pasipelnyti keldami kainas ir reguliuodami tiekimą sunkiu laikotarpiu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas