Ukrainiečių išradingumui nėra jokių ribų: sukurti specialūs traktoriai, kurie gelbsti gyvybes ir naikina rusų paliktus spąstus

Technologijos nuolat tobulėja, o taip pat atsiranda ir naujų sprendimų. Kai kurie dalykai anksčiau negalėjo būti automatizuoti ar įgyvendinti be žmogaus įsikišimo, tačiau dabar situacija yra visiškai kitokia.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ukrainiečių išradingumui nėra jokių ribų: sukurti specialūs traktoriai, kurie gelbsti gyvybes ir naikina rusų paliktus spąstus

Ukrainoje jau daugiau nei metus tęsiasi Kremliaus pradėtas kruvinas karas, o šios rusų invazijos metu jau matėme ne vieną technologinį sprendimą. Dabar Ukrainos inžinieriai išbando ir dar vieną naujovę, kokios anksčiau nenaudojo niekas kitas.

Pranešama, jog Balaklijoje yra išbandoma speciali išminavimo mašina, o jos kūrėjai – Charkivo inžinieriai, kurie savo sprendimą sukūrė kartu su Ukrainos ginkluotojų pajėgų išminuotojais. Internete pasirodęs vaizdo įrašas atskleidžia, jog tam naudojamas neįprastas traktorius.

Kaip galite matyti vaizdo įraše, čia naudojamas neįprastas traktorius, kuriam nereikalingas vairuotojas. Minų laukus valantis įrenginys apsaugo išminuotojus nuo rizikos žūti ar patirti galimus sužeidimus. Teigiama, kad toks specialus traktorius jau sunaikino daugiau nei 33 minas, o tam prireikė vos keletos dienos.

Ukrainiečiai tokią priemonę pagamino vos per pusantro mėnesio, o jos kaina yra gerokai žemesnė nei specialių išminavimo mašinų, kurios gaminamos užsienyje. Teigiama, kad toks sprendimas kainuoja maždaug 130 tūkst. JAV dolerių, kuomet užsienyje gaminame modeliai parduodami už maždaug 10 kartų didesnę sumą.

Šio traktoriaus kūrėjai pažymi ir tai, jog tai yra labai veiksminga priemonė. Jų teigimu, priešpėstinės minos sudaro didžiąją dalį pavojingų objektų, kuriuos šalyje palieka užpuolikai iš Rusijos. Žinoma, nesunku nuspėti, kad tokie sprendimai yra labai svarbūs ukrainiečiams, kurie visomis išgalėmis bando pasipriešinti Kremliaus armijai.

Teigiama, kad rusai gausiai naudoja tokias minas, o jų pavojus gali būti juntamas net ir pasibaigus karui, praėjus daugybei metų. Ukrainiečiai patikino, jog šios minos, kurias naudoja Rusija, išlieka pavojingomis net ir praėjus daugybei metų. Pastebima ir rusų polinkis nežymėti užminuotų vietų ar specialius bandymus minuoti vietas, kurios yra gyvenamuosiuose rajonuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas