V.Putino armijos bėdos Ukrainoje nesibaigia: sučiuptas įsilaužėlis, atskleidžiamos tragiškos komunikavimo problemos

Lukas Snarskis

2022-03-15, 23:00 (atnaujinta 2022-03-16, 12:45)

1 komentaras
V.Putino armijos bėdos Ukrainoje nesibaigia: sučiuptas įsilaužėlis, atskleidžiamos tragiškos komunikavimo problemos

Karas Ukrainoje tęsiasi jau beveik tris savaites, o šiandien dar vieną smūgį patyrė užpuolikai. Ukrainos saugumo tarnybos teigimu, jiems pavyko sulaikyti įsilaužėlį, padėjusį teikti ryšio paslaugas Rusijos kariams Ukrainoje, praneša „VICE“.

Skelbiama, jog ukrainiečių saugumo tarnyba sulaikė įsilaužėlį, o nuotraukos iš įvykio vietos buvo patalpintos socialiniame tinkle „Twitter“ ir „Telegram“. Pateikiamas turinys parodo ne tik įsibrovėlį, bet ir jo naudotą ryšio sistemą. Tiesa, bent jau kol kas šie pranešimai nėra patvirtinti nepriklausomų stebėtojų.

Ukrainos saugumo tarnybos teigimu, įsilaužėlis padėjo nukreipti skambučius iš Rusijos į šios šalies karių mobiliuosius telefonus, taip pat siųsdavo trumpąsias žinutes Ukrainos pareigūnams ir saugumo tarnyboms su siūlymais pasiduoti. SBU (red. past. Ukrainos saugumo tarnyba) paskelbtose nuotraukose išties matyti balso ir žinučių perdavimo sistemos programinė ir aparatinė įranga.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet Ukrainos saugumo tarnybos praneša apie perimtus Rusijos komunikavimo kanalus. Viena pagrindinių to priežasčių – Rusijos armijos naudojamų ryšio šifravimo metodų trūkumai. „Adaptive Mobile Security“ techninis vadovas Cathalas Mc Daidas savo paskyroje „Twitter“ pakomentavo SBU pasidalintas nuotraukas, teigdamas, jog tokios sistemos, kurias naudoja Kremliaus siuntiniai yra nepatikimos ir neturėtų būti naudojamos kariniam ryšiui palaikyti.

Rusijos kariuomenei ir toliau pasikliaujant nešifruotomis komunikacijos galimybėmis, Ukrainos žvalgybos tarnybos jau ne kartą sugebėjo perimti užpuolikų kontaktus, o kai kuriais atvejais jų žinutės net ir tapo žinomos visam pasauliui. Ne vienas tikriausiai pamena ir nutekėjusį pranešimą apie Rusijos generolo Vitalijaus Gerasimovo mirtį.

Tai, kad Vladimiro Putino siųsta kariuomenė naudoją ne pačią patikimiausią techniką jau ne kartą įrodė ir internete nuolat plintančios nuotraukos. Tarp geriausių iliustracijų – sovietmečio laikų T-72 transporto priemonės, kurios pirmą kartą buvo pagamintos daugiau nei prieš 50 metų. Didžiosios Britanijos analitikai pastebi ir tai, jog rusai turėtų naudotis užšifruotus taktinius radijo imtuvus, tačiau, manoma, kad jų pristatymui sutrukdė šalyje vyraujanti korupcija.

1 komentarų

Nesvarbu

Cha cha cha ubagai pasaulį užpuolė negali labai veržtis nes subinės skylėtos😥😥😥

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas