Nuolat pametate daiktus? Šiais laikais yra išmanus būdas to išvengti

Nuolat pametate daiktus? Šiais laikais yra išmanus būdas to išvengti

Daugeliui pažįstamas jausmas, kai kur nors vėluoji ir, kaip tyčia, negali surasti tarytum skradžiai žemę prasmegusių automobilio raktų, piniginės ar kito svarbaus daikto. Dar daugiau streso sukelia nežinia kur palikti ir pamesti daiktai, kuriuos praradus galima patirti išties nemenkų nuostolių. Tad ar yra kokia nors išeitis siekiant viso to išvengti?

Daiktų paieškos suvalgo marias laiko

Dažniausiai žmonių pametamų daiktų sąraše rikiuojasi automobilio arba namų raktai, piniginė, telefonas, televizoriaus nuotolinio valdymo pultelis ir akiniai. Kaip rodo tyrimai, jų ieškodamas kiekvienas gyventojas vidutiniškai per metus praleidžia net 2,5 dienos. Vieno namuose prapuolusio daikto paieškos vidutiniškai trunka 5 minutes ir 20 sekundžių, tačiau tokių daiktų kaip raktai, piniginė, skėtis, pasas ar asmens tapatybės kortelė vidutiniškai ieškoma ilgiau nei 15 minučių. Tiek užtrukus išties galima pavėluoti atvykti į oro uostą ar svarbų susitikimą.

Pamesti daiktai kainuoja ne tik jų paieškoms sugaištą laiką, bet gali lemti ir nemenkus nuostolius. JAV atliktas tyrimas parodė, kad visi Amerikos namų ūkiai prarastų daiktų pakeitimui naujais bendrai per metus išleidžia apie 2,7 mlrd. JAV dolerių. Be to, nustatyta, kad vienas gyventojas Vakarų šalyse iki šiol per savo gyvenimą vidutiniškai jau yra pametęs du išmaniuosius telefonus. O kur dar prarastų asmens dokumentų keitimo išlaidos!

Gelbėja išmanūs sprendimai

Laimei, bent dalies šių nuostolių išvengti ir pamestus daiktus surasti gali padėti šiuolaikinės technologijos. Pavyzdžiui, daugelis modernių nešiojamųjų kompiuterių, telefonų ar planšečių turi funkcijas, kurios leidžia atsekti įrenginio buvimo vietą. Tiesą sakant, šiandien technologijos gali padėti lengviau surasti ne tik prarastus išmaniuosius įrenginius, bet ir kitus dažnai pametamus daiktus.

„Dabar išmanieji sprendimai išties palengvina žmonių gyvenimą. Prie dažnai pametamų ar kitų svarbių daiktų prikabinus nedidelį „Galaxy SmartTag“ įrenginį, galima itin greitai nustatyti esamą dingusio daikto buvimo vietą. Viskas, ko reikia, tai susieti jį su savo išmaniuoju telefonu. Dėl šios technologijos žmonėms nebereikia gaišti laiko paieškoms“, – sako „Samsung“ produktų ekspertas Andrius Mateika.

Padeda surasti tiek namuose, tiek už jų ribų „paklydusius“ daiktus

Anot eksperto, toks prietaisas leidžia naudotis dviem paieškos režimais. Pirmasis paremtas „Bluetooth“ ryšiu ir leidžia surasti netoliese – iki 120 metrų spinduliu – pasimetusį daiktą. Telefonu aktyvavus paiešką, „Galaxy SmartTag“ ima skleisti garsą, pagal kurį pamestą, už lovos užkritusį ar palto kišenėje pamirštą daiktą galima greitai surasti.

„Kitas paieškos būdas naudoja „Galaxy Find Network“ tinklo suteikiamas galimybes ir leidžia daiktus atsekti net ir nutolus nuo jų dideliu atstumu. Tinklas, į kurį sujungti daugybės „Samsung“ vartotojų įrenginiai, padeda užfiksuoti „Galaxy SmartTag“, o kartu ir daikto, prie kurio jis prikabintas, buvimo vietą. Šią lokaciją galima matyti savo išmanaus telefono ekrane, todėl nebereikia gaišti laiko svarstant, kur galėjote pamesti svarbius daiktus“, – pasakoja A. Mateika.

Išeitis pasimesti linkusių augintinių šeimininkams

Net jei šalia kitų, prie „Galaxy Find Network“ tinklo prijungtų, įrenginių tuo metu nėra, pasinaudojus retrospektyvia paieška galima sužinoti, kur objektas buvo užfiksuotas paskutinį kartą ir taip jį lengviau susigrąžinti.

„Toks technologinis sprendimas gali padėti surasti ne tik pamestus daiktus, bet ir pabėgusius, gatvėje klaidžiojančius naminius augintinius, kuriems nedidelį prietaisą nesunku pritvirtinti prie apykaklės. Be to, papildomai tokiu prietaisu galima valdyti ir daiktų interneto įrenginius – pavyzdžiui, spustelėjus prietaiso mygtuką dar prieš įkeliant koją į namus, įjungti šviesas ar kondicionierių“, – sako A. Mateika.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas