„Samsung Galaxy S21 FE” apžvalga: perdirbti - geriau, nei išmesti

Ignas Petrikonis

2022-02-27, 18:00 (atnaujinta 2022-02-27, 18:06)

0 komentarų
„Samsung Galaxy S21 FE” apžvalga: perdirbti - geriau, nei išmesti

Pavadinimai ir vardai yra labai galingas dalykas. Valytojo darbą dirbusį asmenį gyvenimo aprašyme visada galima pavadinti „Paviršių priežiūros specialistu“, vidutinių galimybių elektrinį miesto džipuką - papuošti ne vieno automobilių gerbėjo širdies stygą užkabinančiu „Mustang“ ženkliuku, o grynakraujį „Samsung Galaxy A“ telefoną, pridėjus keistą „FE“ uodegą, tituluoti flagmaniškuoju „Galaxy S“. Čia tik keletas tų atvejų, kai visi lyg ir supranta, kad kažkas taip gudriai manipuliuoja per eilę metų jų galvoje susiformavusiomis formulėmis, bet tuo pačiu metu pasiduoda tai pavadinimo jėgai. Ypač jei ir pats turinys nėra toks blogas.

Štai pernai „Samsung“ iš skrybėlės ištraukė neva fanams skirtą „Galaxy S20 FE“, kuris pasiekė labai neblogų pardavimo rezultatų, nes visus pamovė ant to, jog jis yra tas pats „S20“ už mažesnę kainą, tik su plastikiniu korpusu. Ir prastesniu ekranu. Ir su mažiau RAM. Na, tiek to. Tiesiog korėjiečiai sužaidė gerą partiją, kurią logiškai nusprendė pratęsti ir po metų. Tačiau ar tikrai „Samsung Galaxy S21 FE“ yra tiesioginis jo įpėdinis ir lygiai toks pat patrauklus pasiūlymas? O galbūt kompanija su juo siekia kitų tikslų ir taikosi į kitą vartotoją? Apie viską papasakosime šioje apžvalgoje.

Dizainas

Kai pernai „Samsung“ pristatė savo prabangiąją „Galaxy S21“ seriją, daugeliui apžvalgininkų kilo natūralus klausimas: „Jei jau „Galaxy S21“ turi plastikinį korpusą, tai kaip tada atrodys pigesnis FE?“ Tačiau „Samsung“ nebūtų „Samsung“, jei nerastų būdų dar labiau nupiginti telefono išorės.

Manasis „Galaxy S21 FE“ mane pasitiko tamsiai pilkos spalvos, taip netiesiogiai versdamas mane paminėti analogiją su liaudyje gerai žinomu pilku dyzeliu „Volkswagen Passat“. Išmanusis yra visiškai pilkas - kitaip nei „Galaxy S21“, neturi kontrastuojančios spalvos rėmo, iš kurio į korpusą harmoningai įsilietų kamerų modulis. Pastarasis dabar yra tiesiog tokios pačios formos plastikinės nugarėlės išsikišimas. Jei norite šiek tiek gyvesnės išvaizdos telefono, rekomenduoju rinktis alyvų ar levandų spalvų variantus, tačiau ir jie ganėtinai blankūs. Žinoma, žvelgiant iš kitos pusės, ne visi vartotojai nori pigiai blizgančių „Xiaomi“, tad tie gamtos atspalviai gal visai ir neblogas pasirinkimas.

Problema ta, kad „Galaxy S21 FE“ panaudotas plastikas yra daug pigesnis už naudojamą „Galaxy S21“. Jei ten jis netgi turi šiokių aliuzijų į stiklą, tai čia jis yra lyg ištrauktas iš tų pigiųjų „Galaxy A“ serijos modelių - pirštų antspaudų taip baisiai nerenka, bet ilgainiui prigeria odos riebalų, kuriuos sunku nuvalyti. Todėl visiškai nesistebėjau, kad ir pojūtis delne lyg klase žemesnio įrenginio. Už ausų į viršų šiųmetį FE traukia tik aliuminio rėmas, kuris apsaugo nuo traškėjimų ir suteikia bent truputį to prabangaus svorio. Suknisti garso reguliavimo ir įjungimo mygtukai - net tie iš pigiausio plastiko. Apima jausmas, jog norėta ne iš praktinių paskatų sutaupyti, o specialiai iškastruoti tą FE.

Aišku, geras dalykas tas, jog pradėjus naudotis „Galaxy S21 FE“ nė sekundei nekyla mintis grūsti jį į kokį dėklą. Tiek plastikinė nugarėlė, tiek metalinis rėmas, tiek tvirtuoju „Gorilla Glass Victus“ dengtas ekranas nepatyrė nė vienos žaizdos, būdami vienoje kišenėje su pinigine ir automobilio raktais. Manau, pigusis „Galaxy S21“ be jokių problemų atlaikytų net ir kritimą, jau nekalbant apie panardinimą po vandeniu (IP68 sertifikatas).

Kita teigiama puse įvardinčiau dydį. Čia toks aukso viduriukas tarp šiek tiek per mažo „Galaxy S21“ ir didžiojo „S21+“ - nesunku naudotis viena ranka ir dar telpa į kišenę. Man, kaip perėjusiam nuo didesnio telefono, adaptacijos periodas praktiškai neužtruko nė kelių valandų. Tikrai labai gerai subalansuoti matmenys, galbūt netgi geriau, nei didesniojo „Galaxy S20 FE“

Ekranas

Pernai daug ekspertų gyrė racionalų „Samsung“ sprendimą „Galaxy S20 FE“ montuoti ne QHD+, o šiek tiek mažesnės FHD+ raiškos ekraną, nes tik labai nedidelė vartotojų dalis gali įžiūrėti skirtumą. O kur pataupyti šiemet, kai pernykštė taupymo operacija jau atlikta ir standartiniam „Galaxy S21“? Vėlgi sprendimas buvo rastas, tik apie tai šiek tiek vėliau.

„Galaxy S21 FE“ gamintojas nusprendė aprūpinti visiškai plokščiu, labai racionalios 6,4 colio įstrižainės ekranu - vartotojas gauna tuos labai reikalingus papildomus 0,2 colio erdvės, lyginant su „Galaxy S21“, o 0,1 colio netekimas, lyginant su pernykščiu „Galaxy S20 FE“ - visiškai nejaučiamas. Be to, šiemet ganėtinai pastebimai sumažinti rėmeliai aplink ekraną, tad vaizdas iš priekio dar prašmatnesnis.

Įdomu tai, jog pačiai vaizdo kokybei priekaištų visai neturiu. FHD+ raiškos išties pakanka, o ryškios, bet nepersūdytos šios AMOLED matricos spalvos ir puikus kontrastas nė per nago juodymą nesiskiria nuo brangiausiųjų modelių. Net šviesumas ir ekrano įžiūrimumas saulėje yra pagirtini ir atsilieka nebent nuo „Galaxy S21 Ultra“ ar „Galaxy S22 Ultra“. Filmai, „Netflix“, „YouTube“ - viskas blizga ir atrodo tiesiog pasakiškai.

Negana to, gauname ir visų išsvajotą 120Hz atsinaujinimo dažnį, dėl kurio slinkimas ir animacijos ekrane atrodo sklandesni bei reikalaujantys mažiau pastangų. Tą išnaudoti gali ir kai kurie žaidimai, demonstruojantys didesnį nei 60 kadrų per sekundę skaičių ir taip vėlgi suteikdami daugiau sklandumo žaismui. Tačiau būtent čia šiemet ir slypi kabliukas. Kitaip nei „Galaxy S21“, siekiant pataupyti bateriją, atsinaujinimo dažnis čia negali dinamiškai sumažėti, kai vartotojas to nepajustų - pavyzdžiui, žiūrint „YouTube“ ar „Netflix“ vaizdo įrašą. Lygiai kaip „Galaxy S20 FE“ atveju, telefono savininkas priverstas rinktis - 60 arba 120Hz. Jokio išmanaus automatinio režimo, kas neigiamai atsiliepia baterijos rezultatams.

Gal ir ne pati didžiausia tragedija - daugelis pirkėjų veikiausiai tokią galimybę išties išmainytų, pavyzdžiui, į įbrėžimams ir dūžiui atspariausią „Gorilla Glass Victus“ stiklą, kokį ir turi „Galaxy S21 FE“.

Veikimas

„Samsung“, pristatydama „Galaxy S20 FE“, tarsi sakė: „Taip, sutaupėme išorėje, bet viduje gausite viską, kas geriausia“. Tą patį įspūdį siekiama sudaryti ir šiemet. Viduje - „Snapdragon 888“- 2021 metų galingiausias „Android“ išmaniųjų procesorius, 128GB vidinės ir 6GB operatyviosios atminties. Pala, vėl tik 6GB, o ne 8GB RAM? Na kiek gi galima?

Tai nuo to pradėkim. Šiais laikais RAM atmintis, tokiai kompanijai kaip „Samsung“, gaminančiai tokius didelius telefonų kiekius, kanuoja centus. Kitaip tariant, tie trūkstami 2GB RAM, skiriantys FE nuo „Galaxy S21“ ir „Galaxy S22“, yra veikiau negražus politinis ėjimas, siekiant dirbtinai apkarpyti pigesnį modelį. Ir problema tame, kad tų RAMų kartais ir pritrūksta. Tik atsidaryk kokį „Google Drive“, „Chrome“, „Maps“ ir žiūrėk visokie fone buvę naujienų portalai persikrauna iš naujo. Gal ir ne tragedija, bet nesmagu.

Tuo metu apžvalgininkų karštuoju pramintas „Snapdragon 888“ šiame telefone sukasi labai neblogai - nugarėlė kaista daug mažiau, nei stiklinių telefonų, o „Call of Duty“ ir kita žaidimų sunkioji artilerija ne tik nestabdo, bet veikia aukščiausiais grafikos nustatymais. Tas pats pasakytina ir apie visą įrenginio veikimą. Esu sužavėtas, kaip gerai nušlifuota Android 12 paremta „OneUI 4“ vartotojo sąsaja - jokių savaiminių aplikacijų nulūžimų, jokio stabdymo. Iš dalies prie to prisideda 100% laiko veikiantis 120Hz atsinaujinimo dažnis, bet kompanijos įdirbio negali neigti. Tokie dalykai, kaip galimybė sistemos spalvas automatiškai parinkti pagal nustatytą ekrano foną, naujo dizaino valdikliai, super gerai veikiantis „DeX“ režimas, telefoną paverčiantis staliniu kompiuteriu, ar galų gale reguliariai atkeliaujantys atnaujinimai (per testavimo laikotarpį sulaukiau net dviejų) verti pagarbos.

Iš minusų paminėčiau tik vis dar erzinančiai lėtas sistemos animacijas, sudarančias klaidingą pirmą įspūdį, kad „Galaxy S21 FE“ šiek tiek stabdo, ir iš pagrindų vis dar neatnaujinamą sąsajos dizainą. Apart to, priekaištų neturiu. Wi-Fi, GPS ir kiti ryšiai veikė solidžiai, o gamintojas žada, jog šis modelis gaus net 4 Android versijų atnaujinimus. Tiesiog kosminės ilgaamžiškumo perspektyvos, jei atmestume tą nedėkingą 2GB RAM amputaciją.

Garsas

Garsiakalbiai dažniausiai yra nr. 1 taikinys, į kurį taikosi kažkur sutaupyti siekiantis gamintojas, tačiau „Galaxy S21 FE“ sugebėjo kažkaip išvengti kulkų. Telefone montuojami stereo garsiakalbiai išties labai neblogi - labai gerai girdimi aukštieji ir vidutiniai dažniai, geras garsumo lygis. Trūksta tik žemų dažnių, bet tas pats galioja ir brangesniems bendrovės išmaniesiems, tai ant FE pykti kaip ir neturime teisės.

Kas tikrai krito kovoje su eurų kišenėje ištroškusiais „Samsung“ vadovais, buvo vibracijos motoriukas. Pietų korėjiečių flagmanai pastaruosius metus garsėjo labai kokybišku ir sofistikuotu vibravimu, kuris netgi turėjo ambicijų į „Apple“ produkciją, bet FE siūlo daug paprastesnį variantą. Vėlgi labai pykti negali, nes išmanusis virpa stipriai ir pati vibracija vis dar lenkia daugybę telefonų kainos iki 500 eurų kategorijoje, tiesiog ne flagmanų lygis.

Kameros

Pradėti pokalbį apie „Galaxy S21 FE“ kameras galima iš dviejų pusių. Viena vertus, norėtųsi išrašyti velnių, kad „Samsung“ antrus metus iš eilės naudoja tą patį sensorių rinkinį, tačiau kita vertus, gal ir gerai, jog nevyko eksperimentai su optika, o vietoje to pasistengta nuotraukų kokybę nušlifuoti programinės įrangos patobulinimais.

Nugarėlėje pirmu smuiku griežia iš gūdžių „Galaxy S20“ laikų persikėlęs 12MP jutiklis, kuris fiksuoja stebėtinai geros kokybės kadrus. Kol „Xiaomi“ ir kiti kiniški prekių ženklai į savo šedevrus grūda iki galo neišbaigtus 50, 64 ar net visų 108MP sensorius, FE juos daužo kaip obuolius praktiškai kiekvienoje srityje. Dienos šviesoje išmanusis laikosi idealiai įsikibęs fokuso, sugeba sugaudyti stebėtinai daug detalių ir į kadrą neleidžia patekti nė vienam triukšmeliui. Spalvos, ir tos čia beveik pavyzdinės - be perdėto užryškinimo, bet su nedideliais grožio prieskoniais, kad paprastam vartotojui, prieš keliant į „Instaram“, nereikėtų gaišti laiko redagavimo programėlėse. Aišku, čia nerasime to fotografijos mėgėjų mėgstamo didelio sensoriaus dydžio nulemto bokeh, bet fotografijoje žalias žmogus greičiausiai tai netgi laikys privalumu, nes viskas bus idealiai sufokusuota.

Pagrindinė kamera
Pagrindinė kamera
Pagrindinė kamera

Sunku patikėti, kaip toli „Samsung“ algoritmai pažengė nuo „S20“ laikų, bet net naktį didelių priekaištų neturiu. Nuotraukos labai šviesios, spalvingos ir ganėtinai detalios. Taip, „Galaxy S21 Ultra“ ar koks naujausias „Huawei“ flagmanas tikrai turėtų pranašumą detalių ir dinaminio diapazono srityje, bet viskas labai ir labai gerai. Tik tiek, kad nelabai rekomenduočiau naudoti naktinio režimo, nes jis perdėtu šviesumu iš nakties padaro dieną ir visiškai pakeičia scenos nuotaiką, nors ir leidžia kadre užfiksuoti daugiau detalių.

Automatinis režimas
Naktinis režimas
Automatinis režimas
Naktinis režimas

Antroji 12MP itin plataus kampo kamera taip pat praktiškai be priekaištų. Spalvos, detalumas ir dinaminis diapazonas, lyginant su pagrindine, šiek tiek prastesni, bet tikrai nesmarkiai. Fotografuoti platesniu kampu galima praktiškai be kokybės nuostolių, išskyrus nakties metu, kada pastebimai pabėga detalės ir pati nuotrauka pradeda šiek tiek priminti akvarele tapytą paveikslą.

Itin plataus kampo kamera
Itin plataus kampo kamera

Trečioji, paskutinė, 8MP priartinimo kamera yra silpniausia iš trejeto. Ji vaizdą didina 3 kartus, bet norint patenkinamų rezultatų reikia idealaus apšvietimo. Vis dėlto manau, kad daugumai žmonių ji bus reikalinga tik vaizdo suliejimui portreto režime, kuris veikia stebėtinai gerai.

3x priartinimas
3x priartinimas
Portreto režimas


Filmavimas, kaip tokios klasės telefonui, irgi pagirtinas. Tiek pagrindinė, tiek itin plataus kampo kameros labai gerai stabilizuoja vaizdą, išlaiko gerą detalumą ir akiai malonias spalvas.

32MP asmenukių kamera tradiciškai yra rinkodarinis triukas, nes pagal nutylėjimą ji fotografuoja 8MP raiška. Kaip ne itin didelis asmenukių fanas, didelių priekaištų kokybei neturiu, išskyrus tai, kad odos tekstūra nėra iki galo gerai užfiksuojama, o pats veidas dažnai šiek tiek pašviesinamas.

Trumpai apibendrinant - labai gerai subalansuotas kamerų rinkinys, suteikiantis viską, ko reikia vidutiniam ir netgi pažengusiam vartotojui. Nors jau psichologiškai kaip ir norėtųsi kažkokių pokyčių sensorių srityje, bet objektyvių priežasčių tam sunku rasti.

Baterija

Prisipažinsiu, jog kai sužinojau, kad „Galaxy S21 FE“ ekranas yra ne LTPO technologijos ir negali automatiškai sumažinti atsinaujinimo dažnio, kai nustatyta 120Hz parinktis, nusiteikiau, kad baterijos ištvermė bus apgailėtina. Tą sakė mano patirtis su praeityje mano asmeniniu telefonu buvusiu „Galaxy S20+“. Tačiau taip neįvyko.

Kas įdomiausia, kad naudojantis „Galaxy S21 FE“ įprastai - daug naršant internete per 4G, klausant muzikos per „Spotify“, skaitant daug elektroninių laiškų, susirašinėjant populiariausiomis aplikacijomis, kartas nuo karto peržvelgiant socialinius tinklus ir kažką pafotografuojant, telefonas kuo sugebėjo ištverti iki vakaro ir dar palikti 10%. Neblogai, turint galvoje, jog viduje - vidutinio 4500mAh dydžio baterija ir ganėtinai ėdrus bei kaistantis lustas.

Žinoma, nesakau, kad tobula, nes tie likę 10% gali lengvai persiversti į kitą pusę ir virsti neplanuota įkrovimo pertraukėle. Tam galima užkirsti kelią pasirinkus 60Hz ekrano atsinaujinimo dažnį, bet tada prarasite didelę naujo telefono naudojimo malonumo dalį, o skirtumas tikrai nėra trigubas ar dvigubas - arčiau 20% per dieną.

Įkrovimo dalyje pasakysiu tiesiai šviesiai - yra tik vienas geras dalykas ir jis yra belaidis (ir atvirkštinis belaidis) įkrovimo būdas. Toliau galima tik mėtyti akmenis į „Samsung“ daržą. Pakuotėje nėra įkroviklio, maksimali įkrovimo galia siekia apgailėtinus 25W, o įkrovimo trukmė viršija valandą. Net ekonominės ir vidutinės klasės „Xiaomi“ ar „OnePlus“ įkraunami dvigubai greičiau, jau nekalbant apie triskart spartesnius tiesioginius konkurentus. Akivaizdu, kad kažkam laikas stipriai susiimti.

Verdiktas

Pagrindinis diskusijų objektas, kurį nagrinėja dauguma apžvalgininkų, yra „Galaxy S21 FE“ egzistencijos reikalingumas, esant šiek tiek prabangesniam ir jau mažiau kainuojančiam „Galaxy S21“. Daug kam kyla klausimas, kodėl „Samsung“ išvis išleido šį telefoną ir tai padarė ne praėjusių metų rudenį, o šių pradžioje. Pasidalinsiu savo teorija.

Manau, jog bendrovė tiesiog nebenorėjo gaminti „Galaxy S21“ serijos, kurios atstovai tiesiogiai konkuruotų su pelningesniais naujaisiais „Galaxy S22“, tačiau sandėlyje turėjo daug jų gamybai reikalingų komponentų. Su „Galaxy S21 FE“ jie nušauna net kelis zuikius iš karto - sunaudoja dalis, padidina susidomėjimą (žmonės visada labiau linkę pirkti naujesnius modelius) ir tuo pat metu pašalina šį telefoną iš konkurencinės kovos su „Galaxy S22“, paversdami „Galaxy S21 FE“ tiesiog pigesniu variantu taupantiems.

Visgi nepaisant to, kad „Galaxy S21 FE“ jau nebėra toks karštas pasiūlymas, koks buvo „Galaxy S20 FE“, tai vis tiek yra nuostabiai geras telefonas, kuriam prikišti galima tik pigoką korpusą, RAM kiekį ir ne pačią geriausią bateriją. Jei sugebėsite išlaukti momento, kai šio modelio vertė kris žemiau 600 eurų ribos, jį įsigiję tikrai nesigailėsite. Jame yra viskas, ko reikia šiuolaikiniam vartotojui - ryškus ekranas, spartus lustas, labai pajėgi kamera ir puikios ilgaamžiškumo perspektyvos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

0 komentarų

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas