„Android“ platforma jūsų kompiuteryje: „Google“ ruošia patobulintą darbalaukio režimą, kuris gali debiutuoti dar šį rudenį

Arnas Balčiūnas

2024-04-10, 07:55

0 komentarų

Kai dauguma žmonių išgirsta apie „Android“ darbalaukio režimą, jie linkę galvoti apie „Samsung DeX“ ar „Motorola“ sukurtą sprendimą. Iš tiesų šios programos yra vienos pažangiausių šiuo metu naudojamų pasirinktinių realizacijų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android“ platforma jūsų kompiuteryje: „Google“ ruošia patobulintą darbalaukio režimą, kuris gali debiutuoti dar šį rudenį

Tačiau mažiau žinomas faktas, kad „Google“ kuriama AOSP operacinės sistemos versija turi darbalaukio režimas. Jis pirmą kartą buvo išleistas kartu su „Android 10“, tačiau buvo labai neapdorotas, daugiausia tam, kad kūrėjai galėtų išbandyti savo programėles kelių ekranų scenarijuose.

Nuo to laiko darbalaukio režimas nuolat, nors ir lėtai, tobulinamas, ir dabar jis gali lengvai dirbti su dviem programėlėmis ekrane, kai jos rodomos viena šalia kitos. Vienu metu galima atidaryti daugiau aplikacijų, naudojant vadinamąją laisvos formos kelių langų patirtį, tačiau su daugybe išlygų.

Akivaizdu, kad „Google“ dirba prie savo kelių langų darbalaukio patirties ir jau padarė tam tikrą pažangą. „Android Authority“ aptiko keletą įdomių naujų papildymų, kuomet testavo naujausią „Android 14 QPR3 2.1“ beta versiją.

Vaizdo įraše galite patys pamatyti naująją kelių langų patirtį. Tačiau iš esmės dabar yra nauja antraštės juosta su nedideliu meniu, kuris pasirodo, kai bakstelite mažą rankenėlę viso ekrano programos viršuje. Meniu pateikiamos viso ekrano, padalyto ekrano arba laisvos formos režimo parinktys.

Įjungus laisvos formos režimą, langus galima laisvai vilkti ir keisti jų dydį. Funkcija „snap to edge“ leidžia prirakinti langą prie kairiosios arba dešiniosios ekrano pusės. Galite net praleisti visą meniu ir pereiti iš viso ekrano programos tiesiai į laisvos formos langą, tiesiog laikydami ir vilkdami naują rankenėlę ant viso ekrano programos viršaus.

Pažymėtina, kad vis dar nėra langų padėties nustatymo ar greitųjų klaviatūros klavišų, skirtų pririšimui. Taip pat nėra tinkamos darbalaukio paleidimo programos.

Tikėtina, kad šie pagrindiniai produktyvumo ir patogumo patobulinimai bus pristatyti kartu su „Android 15“ operacinės sistemos versija. Galbūt „Google“ juos net gali pateikti kaip išskirtines „Pixel 9" serijos įrenginių savybes, kuomet įvyks oficialus jų pristatymas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas