„Apple" pavasario žiedai: „iPad”, „AirTag”, „iMac” ir visa kita, kas buvo pristatyta vakar

Justas Stasiulaitis

2021-04-21, 10:33 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple" pavasario žiedai: „iPad”, „AirTag”, „iMac” ir visa kita, kas buvo pristatyta vakar

Vakar vakare kartu su „Apple" pasitikome pavasarį. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet pirmasis „Apple" renginys buvo nuotolinis ir panašaus koncepto, kurį jau matėme anksčiau. Ant virtualios scenos konferencijos pradžioje užlipęs „Apple" vadovas skyrė daug dėmesio aplinkosaugai ir galiausiai perėjo prie naujienų, kurių šįkart kaip niekada gausu. Tad, kas gi buvo pristatyta vakar vykusiame „Spring Loaded" renginyje?

„Podcasts” naujienos

Tinklalaidžių virusas ritasi toliau ir kai jau pasiekėme tą tašką, kad jau kone kiekvienas turime po savo mėgstamą laidą, „Apple" nusprendė pridėti ir šio turinio prenumeratą. Jis leis pasiekti išskirtinį turinį, per mėnesį mokant tam tikrą pinigų sumą. Taip pat buvo iš pagrindų atnaujinta „Podcast" programėlė, kuri leis tinklalaidžių klausytis dar patogiau. Ši paslauga pradės veikti kitą mėnesį ir mūsų regione, tačiau detalesnės informacijos apie kainas dar reikės palaukti.

Nauja „iPhone 12" spalva

Vargu ar net didžiausi „Apple” entuziastai tikėjosi jau ir taip spalvingoje kompanijos telefonų linijoje išvysti naują violetinį „iPhone 12" atspalvį, tačiau tai įvyko ir tai, kaip teigia „Apple", yra speciali pavasarinė dovana gerbėjams. Naujosios spalvos „iPhone 12" ir „iPhone 12 mini” rezervacijos prasidės šią savaitę. Patvirtiname, kad pats modelis išlieka nė kiek nepakitęs - tai tik naujas korpuso atspalvis.

„AirTag” daiktų sekiklis

Šiam naujam įrenginiui labai tinka legendinės dainos eilutės: „Aš tavęs taip laukiau, laukiau”. Žodžiu, pagaliau po tokios galybės gandų jo sulaukėme. „AirTag” jums leis sekti savo daiktus „Find My" programėlėje. Šį pakabuką galėsite pritvirtinti prie raktų, kuprinės, gyvūnų pavadėlių ir kitų savo daiktų bei taip nuolat savo telefone sekti jų vietą.

Skirtingai nei konkurentai „Apple" naudos ne tik „Bluetooth" sąsają, bet ir savo sukurtą „U1” lustą, kuris padidins sekimo tikslumą ir leis matyti daiktų buvimo vietą, net jei atstumas yra didesnis, nei „Bluetooth" ryšio veikimo laukas. Sekiklio veikimas yra ganėtinai paprastas – „AirTag“ palaiko kontaktą su vartotojo telefonu, kuriame nuolat fiksuojami vietovės duomenys. Ryšiui nutrūkus, ekrane pasirodo apie tai įspėjantis pranešimas, o žmogus „Find My“ programėlėje bet kada gali pasižiūrėti, kurioje vietoje buvo paliktas daiktas. Tuo metu, jei objektas pametamas kambaryje ar artimoje aplinkoje, „Precision Finding” funkcija iki jo atves garsinėmis, vibracinėmis ir ekrane rodomomis nuorodomis, panašiai lyg „Šilta-šalta“ žaidime

Nors sekiklis neturi nei GPS, nei SIM kortelės, vagystės ar daikto pametimo kitame miesto gale atveju, jo lokaciją padės nustatyti kitiems vartotojams priklausantys arti esantys „Apple”, kurie taip pat turi „U1" lustą. Žinoma, visas šio įrenginio sekimas yra visiškai apsaugotas ir privatus.

Šį įrenginį galėsite įsigyti nuo šio penktadienio ir jo kaina JAV sieks 29 dolerius, Lietuvoje tikimasi, kad jis kainuos nuo 30 iki 35 eurų.

Atnaujintas „Apple TV” priedėlis

Pagaliau „Apple” atnaujino ir tai, ką kai kurie specialistai vadino blogiausiu jos produktu. Jis vis dar atrodo taip pat, kaip ir senasis modelis, ir kaip ir senasis palaiko maksimalią 4K rezoliuciją. Kas nauja, tai galingesnis „A12" procesorius, kuris paspartins vaizdo medžiagos paleidimą ir bendrą įrenginio veikimą. Taip pat naujasis modelis palaikys 60 kadrų per sekundę vaizdo atkūrimą. Pats įdomiausias atnaujinimas - televizoriaus ekrano spalvų kalbiravimas, naudojant „iPhone 12", specialiame režime priglaudžiant jį prie ekrano. Ši funkcija padės sureguliuoti jūsų televizoriaus rodomą vaizdą ir pateikti jums geriausias spalvas. „Apple” mano, jog po šios procedūros išsižiosite, kaip gerai gali rodyti jūsų turimas, galimai net ir senesnio modelio, televizorius.

Taip pat atnaujintas ir valdymo pultelis. Lyginant su senesniuoju, jis yra daug storesnis ir galbūt nebeatrodo taip moderniai, tačiau turėtų būti patogesnis ir neversti jūsų keiktis, renkant tekstą televizoriuje ar tiesiog perjungiant filmus.

Spalvingasis „iMac”

Šių kompiuterių atnaujinimo laukėme ilgai - beveik 7 metus - ir manau, jog tikrai nebūsime nusivylę. „Apple" toliau žengia ta pačia dizaino kryptimi, tad naujieji „iMac" taip pat nuo šiol bus griežtų, kampuotų briaunų ir... Spalvoti. Šiemet kompanija vartotojams pasiūlys net 7 atspalvius, vietoje vienintelio anksčiau buvusio sidabrinio. Nors apačioje vis dar turėsime didelį ekrano rėmą, vaizdingai vadinamą „smakru”, itin plonas korpusas ir elegantiškas dizainas leis jam tiesiog papuošti jūsų darbo stalą.

Nepaisant dizaino pakeitimo, taip pat buvo atnaujinti turbūt visi vidiniai komponentai. Dėka naujojo pačios kompanijos kurto „M1" lusto, praėjusiais metais debiutavusio „MacBook Air” ir „MacBook Pro 13”, greičio šiame kompiuteryje tikrai netruks, o visi vidiniai komponentai bus itin maži. Tai būtent ir leido sukurti šį kompiuterį tokį ploną. Mažasis „iMac" turės 24 colių, o didysis - 27 colių įstrižainės 4,5K raiškos „Retina" ekraną. Naujieji „iMac” taip pat turės „Full HD" rezoliucijos integruotą kamerą jūsų vaizdo skambučiams, o „M1” lustas dar papildomai pagerins apdorojamą vaizdo signalą, kad vaizdo konferencijų ir skambučių metu pašnekovai būtų priblokšti tuo, kaip gerai atrodote. Kas pastarajam tikslui dar yra svarbu - patobulintas mikrofonas ir žadą atimanti 6 garsiakalbių sistema, užtikrinsianti, jog prie kompiuterio nereikės jungti jokių kolonėlių.

Kompiuterio Gale rasime keturis „USB-C" lizdus, o maitinimo jungtis primins šiek tiek senąją „MagSafe".

„Magic Keyboard" taip pat neliko neatnaujinta. Naujoji klaviatūra taip pat bus spalvota ir galėsite ją derinti prie naujojo „iMac" atspalvio. Už papildomą kainą taip pat bus galima užsisakyti versiją, turinčią „TouchID" pirštų antspaudų skaitytuvą, kuris leis atrakinti kompiuterį ar tvirtinti mokėjimus. „Magic Mouse" klaviatūra ir „Magic Trackpad" liečiamoji aikštelė atsinaujino tik spalvine prasme.

Šį įrenginį galėsite įsigyti nuo Balandžio 30 diena, jo kaina JAV prasidės nuo 1299 dolerių. Lietuvoje tikimasi, kad jis kainuos apie 1549 eurus.

„iPad Pro” su revoliuciniu ekranu

„Apple” pagaliau rimčiau atnaujino „iPad Pro", kuris už savo pirmtakus tapo pranašesnis ne vienoje vietoje.

Didesnioji ir brangesnioji 12,9 colio „iPad Pro" versija turi naujos technologijos „mini-LED" ekraną, kurį „Apple" skambiai pavadino: „Liquid Retina XDR". Nors iš esmės „mini-LED” yra arčiau to paties anksčiau naudoto IPS sprendimo, savo veikimu jis pradėjo šiek tiek priminti daugelyje telefonų ir televizorių OLED. Ekraną iš apačios nuo šiol apšvies ne viena lempa - jis bus padalintas į tūkstančius mažų zonų, kurių apšvietimas galės būti reguliuojamas nepriklausomai, tad tam tikrose ekrano vietose apšvietimas galės būti pritemdomas, o kitose - paryškinamas.

Tai padės pasiekti, jog ekrane juoda spalva atrodys dar gilesnė, atspalviai - dar sodresni ir ryškesni, o HDR palaikantys filmai ar serialai galimai privers išsižioti. Taip pat smarkiai padidintas ir ekrano šviesumas, leisiantis komfortiškai dirbti net ir labiausiai saulėtą dieną. Deja, mažesniojo 11 colio „iPad Pro” ekranas išliko identiškas pirmtakui.

Nuojuosiuose „iPad Pro" rasime ir itin galingą „M1" lustą -tą patį, kurį randame „Macbook Pro", „Macbook Air" ir aukščiau aprašytame „iMac”. Taip, neklystate - šių planšečių galia taps lygiavertė kompiuteriams, o grafinės galimybės yra net 1500 kartų geresnės už buvusio modelio, taip, tūkstantį penkis šimtus kartų - tai nėra klaida.

Vietos šiame „iPad Pro" jums nepritrūks, nes vartotojams bus siūlomas monstriškos 2TB talpos modelis. Taip pat svarbus atnaujinimas yra „Thunderbolt" jungties standarto jpalaikymas. Tai atvers galimybes žymiai geriau išnaudoti esamą „USB-C" jungtį ir praplėsti šio įrenginio galimybes. „Apple" nepasismulkino ir „IPad Pro” taip pat įdiegė naujos kartos 5G ryšio palaikymą.

Kameros taip pat atsinaujino ir tapo dar geresnės kokybės, tad video kūrėjams šis modelis tikrai turėtų labai patikti. Priekinės kameros vaizdas bus dar geresnis, nes priekyje bus įmontuota 12 megapikselių itin plataus kampo kamera, kuri pasitelkusi dirbtinį intelektą jus visuomet išlaikys dėmesio centre, net ir jums judant po kambarį.

„Apple Pencil" ir „Magic Keyboard" aksesuarai, deja, neatsinaujino, tačiau pastaroji klaviatūra dabar bus parduodama ir baltos spalvos.

„iPad Pro” įrenginį galėsite įsigyti nuo balandžio 30 dienos. 11 colių varianto kaina JAV prasidės nuo 799 dolerių, o ypatinguoju „mini-LED” ekranu aprūpintos 12,9 versijos - nuo 1099 dolerių. Tuo metu Lietuvoje tikimasi, kad suma atitinkamai sieks net 900 ir 1200 eurų.

Ir tai buvo viskas ką „Apple" pristatė šį vakarą. Detalesnės kiekvieno įrenginio apžvalgas pasistengsime pateikti kaip tik įmanoma greičiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas