„Apple“ pristatė naują pigiausio „iPhone“ telefono variantą: beveik dešimtmetį naudojamas dizainas ir galingiausia geležis

Lukas Snarskis

2022-03-08, 21:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

2 komentarai (-ų)
„Apple“ pristatė naują pigiausio „iPhone“ telefono variantą: beveik dešimtmetį naudojamas dizainas ir galingiausia geležis

„Apple“ kompanijos gerbėjams šiandien puiki diena. JAV technologijų bendrovės atstovai pristatė naujus produktus, o tarp jų – ir naujasis „iPhone SE (2022)“ išmanusis telefonas.

Kaip ir buvo tikėtasi, pigiausias „Apple“ sukurtas „iPhone“ telefonas didžiulių naujovių nepasiūlys, tačiau keletą naujų savybių vis dėlto turės. Žinoma, viena didžiausių naujovių – 5G ryšio technologijos palaikymas.

Naujasis „iPhone SE“ atrodys lygiai taip pat kaip ir 2020 metais pristatytas analogiškas modelis. Taip, „Apple“ ir toliau šios serijos išmaniuose telefonuose naudoja „iPhone 8“ dizainą, kuris iš esmės yra kone identiškas 2014 metais išleistam „iPhone 6“.

Akivaizdu, kad šis modelis skirtas tiems, kurie neieško naujausių ir inovatyviausių dizaino sprendimų. Džiugi naujiena ta, jog „iPhone SE“ ir toliau galės naudoti senesnių modelių aksesuarus, tokius kaip dėkliukai ir pan.

Kaip ir anksčiau, „iPhone SE“ ir toliau naudos 4,7 colių įstrižainės LCD ekraną. Nerasime čia nei OLED panelės, nei aukštesnio ekrano atsinaujinimo dažnio. Iš esmės, niekas nepasikeitė. Tačiau geros naujienos pasieks tuos, kurie nori daugiau galios.

Geros naujienos – naujasis „iPhone SE“ veiks su „Apple Bionic A15“ procesoriumi, kuris naudojamas ir „iPhone 13“ serijos išmaniuose telefonuose. Žinoma, čia rasime ir jau minėtą 5G ryšio palaikymą. Tačiau ne viskas yra taip gerai.

Naujasis „iPhone SE“ ir vėl nesulaukė didesnių atmintinių. Bazinis modelis turės 64 GB vidinės atminties, kas šiai dienai jau yra kiek mažoka. Išmanusis telefonas ir toliau turės 12 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą kamerą nugarėlėje.

Nors tiksli kaina Lietuvoje dar nėra žinoma, tačiau naujasis „iPhone SE“ turėtų kainuoti maždaug 499 eurus. Būtent tiek dabar kainuoja 2020 metais išleistas modelis.

2 komentarų

Su šiuo telefonu viskas būtų gerai ir prieš seną dizainą būtų galima užsimerkti, bet kaina tikrai per didelė.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas