„Apple“ suteiks dar daugiau galimybių savo įrenginių turėtojams Europoje: galėsite keisti dar daugiau numatytų programėlių bei pašalinti kone kiekvieną „Apple“ aplikaciją

Ina Jonaitienė

2024-08-23, 12:00

0 komentarų

„Apple“ paskelbė apie naujus pakeitimus, kuriuos ketina įdiegti savo mobiliosiose operacinėse sistemose, kad geriau atitiktų ES Skaitmeninių rinkų įstatymo reikalavimus.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ suteiks dar daugiau galimybių savo įrenginių turėtojams Europoje: galėsite keisti dar daugiau numatytų programėlių bei pašalinti kone kiekvieną „Apple“ aplikaciją

JAV technologijų kompanija yra priversta bendradarbiauti su Europos Komisija, kas nulėmė nemažai pasikeitimų bendrovės produktuose, kurie parduodami Europos Sąjungos erdvėje. Nuo šiol „iPhone“ ir „iPad“ naudotojai turės dar daugiau pasirinkimų, kurie nėra taikomi kituose regionuose.

Pranešama, jog „iPhone“ ir „iPad“ turėtojai galės pasikeisti daugiau numatytųjų programėlių nei anksčiau - be naršyklės, pašto, programėlių parduotuvės ir bekontakčių programėlių, taip pat galėsite perjungti kitas numatytąsias nuostatas telefono skambučiams, žinutėms, slaptažodžių valdymui, klaviatūroms ir skambučių nepageidaujamų laiškų filtrams.

Toks pasirinkimas bus prieinamas tuose įrenginiuose, kurie veikia su naujausia „iOS 18“ ir „iPadOS 18“ operacinių sistemų versija. Nors tiksli data nėra paskelbta, tačiau tai turėtų įvykti jau artimiausiu metu. Negana to, 2025 metų pavasarį „Apple“ pridės navigacijos programėlių ir vertimo numatytųjų nustatymų palaikymą.

Be to, „Apple“ leis ES naudotojams ištrinti daugiau integruotų programėlių. Kiek vėliau, bus išleistas programinės įrangos atnaujinimas, kuris leis ištrinti tokias aplikacijas kaip „App Store“, „Messages“, „Camera“, „Photos“ ir „Safari“ interneto naršyklę. Taigi, iš „Apple“ programėlių po to nebus galima ištrinti tik nustatymų ir skambinimo aplikacijų.

Galiausiai, atnaujintas naršyklės pasirinkimo ekranas bus rodomas visiems naudotojams Europos Sąjungoje, kurių numatytąja naršykle nustatyta „Safari“, net jei pasirinkimo ekraną jie matė ir anksčiau. Šiame naujajame pasirinkimo ekrane bus pateikta papildomos informacijos apie trečiųjų šalių naršykles, o šių naršyklių kūrėjai iš „Apple“ gaus daugiau duomenų apie pasirinkimo ekrano veikimą.

Jei šiame naujajame pasirinkimo ekrane kaip numatytąją naršyklę pasirinksite kitą naršyklę, o „Dock“ arba pirmajame pagrindinio ekrano puslapyje buvote pasirinkę „Safari“, pasirinkta naršyklė pakeis „Safari“ piktogramą „Dock“ arba pagrindiniame ekrane. Jei pageidaujama trečiosios šalies naršyklė jau yra įdiegta, ji bus atidaryta, kai ją pasirinksite, o jei ji neįdiegta, ji bus pradėta atsisiųsti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas