Atskleisto braziliškos aferos paslaptys: nuo to kenčia „iPhone“ savininkų banko sąskaitos

Lukas Snarskis

2021-07-10, 14:35

0 komentarų
Atskleisto braziliškos aferos paslaptys: nuo to kenčia „iPhone“ savininkų banko sąskaitos

Praėjusį mėnesį Brazilijos laikraštis „Folha de S. Paulo” pranešė, kad nusikaltėliai Brazilijoje vagia „iPhone” telefonus ne tam, kad juos perparduotų, o tam, kad prisijungtų prie pavogtų „iPhone” naudotojų banko sąskaitų. Neseniai policijai pavyko išsiaiškinti, kaip šie nusikaltėliai tai daro.

San Paulo policija suėmė vieną iš šių gaujų, o nusikaltėliai atskleidė, kaip jie įveikia pavogtų „iPhone” telefonų apsaugą. Vienas iš nusikaltėlių pareiškė, kad gali atrakinti nuo „iPhone 5” iki „iPhone 11” modelių. Pasak policijos viršininko Fabiano Barbeiro, nusikaltėliams tereikia „iPhone” SIM kortelės, kad galėtų pasiekti visus įrenginio duomenis.

Nusikaltėliai pavogto „iPhone” SIM kortelę panaudodavo kitame „iPhone” ir, norėdami sužinoti pavogto „iPhone” savininko el. pašto adresą, atlikdavo paiešką socialiniuose tinkluose, pavyzdžiui, „Instagram” ir „Facebook”. Paprastai šis el. pašto adresas taip pat yra naudojamas jų „Apple ID”. Nusikaltėliai, nustatę „Apple ID” el. pašto adresą, iš naujo nustatydavo „Apple ID” slaptažodį naudodami aukos telefono numerį.

„Atsisiuntę duomenis iš „Cloudo” į naują įrenginį, jie ieško informacijos, susijusios su žodžiu „slaptažodis”, ir, jų teigimu, paprastai gauna tai, ko jiems reikia, kad galėtų prisijungti prie aukos banko sąskaitų. Turėdami šią informaciją, jie grąžina SIM kortelę į aukos telefoną ir atiduoda įrenginį gaujos nariui, atsakingam už prieigą prie banko sąskaitų.“,- pasakojo F.Barbeiro.

Po „Folha de S. Paulo” pranešimo „Apple” patikino, kad leis naudotojams nesudėtingai ištrinti duomenis iš pavogtų „iPhone” telefonų, tačiau nenurodė tikslių priemonių, kurias įgyvendins, kad tai būtų įmanoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas