Dviejų vidutinės klasės titanų dvikova: ką rinktis – naująjį „Redmi Note 11 Pro+“ ar „Samsung Galaxy A52“?

Lukas Snarskis

2021-11-06, 17:00 (atnaujinta 2022-12-06, 16:04)

17 komentarai (-ų)
Dviejų vidutinės klasės titanų dvikova: ką rinktis – naująjį „Redmi Note 11 Pro+“ ar „Samsung Galaxy A52“?

Kinijos kompanijos „Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Redmi“, spalio pabaigoje, pristatė naujuosius „Note 11“ serijos išmaniuosius telefonus. Daugiausiai dėmesio sulaukė „Redmi Note 11 Pro+“ modelis, kuris yra absoliuti naujiena šioje serijoje, o tuo pačiu gali pasiūlyti ir įspūdingos spartos įkrovimą.

Naujasis „Redmi Note 11 Pro+“ jau dabar yra laikomas vienu geriausiu modeliu vidutinės klasės segmente. Lietuvoje „Xiaomi“ produkcija yra itin populiari, tačiau per pastaruosius metu nemažai dėmesio pelnė ir vidutinės klasės „Samsung“ išmanieji telefonai. Remiantis kainos.lt statistika, vienas populiariausių modelių – tai „Galaxy A52“. Šiandien pabandysime palyginti šiuos du telefonus ir pažiūrėsime ar tikrai „Redmi“ naujiena yra tokia gera, lyginant su lietuvių pamėgtu įrenginiu.

Specifikacijų palyginimas

Redmi Note 11 Pro+Samsung Galaxy A52
Ekranas6,67 colių įstrižainės AMOLED, 120Hz, HDR106,5 colių įstrižainės Super AMOLED, 90Hz
ProcesoriusMediaTek Dimensity 920 5G (6 nm)Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G (8 nm)
Atmintis128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM128GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 6GB RAM, 256GB 8GB RAM
Programinė įrangaAndroid 11, MIUI 12.5Android 11, One UI 3.1
Kameros108 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.52", 0.7µm, dual pixel PDAF

8 MP, 120˚ (ultrawide)
2 MP, f/2.4, 50mm (telephoto macro)

64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7X", 0.8µm, PDAF, OIS

12 MP, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm
5 MP, f/2.4, (macro)
5 MP, f/2.4, (depth)

Baterija4500 mAh

120W greitasis įkrovimas

4500 mAh

25W greitasis įkrovimas


Dizainas

Dizainas – labiausiai subjektyvi išmaniųjų telefonų savybė. Kaip bebūtų, pažvelkime į abiejų gamintojų telefonus. Kalbant apie „Samsung“ modelį, pastarasis pasižymi ganėtinai paprastu, spalvingomis opcijomis. Nugarėlėje – kamerų stačiakampis, kuris pernelyg nekrenta į akis. Kiek kitoks yra „Redmi“ produktas.

Visų pirma, nesunku pastebėti milžinišką kamerų iškilimą nugarėlėje, o į akis turėtų kristi ir aštresnės šoninės briaunos. Akivaizdu, jog „Redmi Note 11 Pro+“ modelis sukurtas žvelgiant į naujųjų „Apple“ išmaniųjų telefonų dizainą, kuris išsiskiria plokščiomis dizaino linijomis. Žinoma, kamerų iškilimas jau tampa savotišku „Xiaomi“ ir kitų susijusių bendrovių vizitine kortele – jis didelis, juodos spalvos ir su pilkos spalvos elementais.

Ekranas

Niekam ne paslaptis, jog „Samsung“ kuriami ekranai – vieni geriausių rinkoje. Ir ši taisyklė galioja ne tik brangiausiems produktams, tačiau ir pigesniems. „Galaxy A52“ modelis pasižymi 6,5 colių įstrižainės Super AMOLED ekranu, o šis yra kiek mažesnis nei siūlo „Redmi“. Pastarasis aprūpintas 6,67 colių įstrižainės AMOLED ekranu. Abiejų ekranų raiška yra Full HD+.

„Samsung“ produktą turėtų rinktis tie, kurie nori ryškesnio ekrano, tačiau dukterinė „Xiaomi“ bendrovė turi ir savo kozirį. Jeigu „Galaxy A52“ modelis aprūpintas 90 Hz ekrano atsinaujinimo dažniu, tai „Redmi“ vidutiniokas jums pasiūlys 120 Hz. Jeigu esate žaidimų mėgėjas – tai ganėtinai didelis skirtumas. „Note 11 Pro+“ modelis taip pat pasižymi ir HDR10 palaikymu.

Veikimas

Viena iš sričių, kur „Redmi Note 11 Pro+“ gali pasiūlyti žymiai geresnius rezultatus – tai veikimas. Naujasis „Redmi“ išmanusis veikia su „MediaTek“ sukurtu „Dimensity 920 5G“ procesoriumi. „Sasmung“ savo įrenginį aprūpino „Qualcomm Snapdragon 720G“ lustu. Ir čia, remiantis sintetinių testų rezultatais, pranašesnis turėtų btūi „Note 11 Pro+“.

Remiantis „AnTuTu“ testų rezultatais, „MediaTek“ lustas turėtų pasiūlyti iki 48 proc. geresnius rezultatus, o šio mikroschemų rinkinio pranašumas matomas kone kiekviename segmente – nuo procesoriaus ar vaizdo plokštės veikimo iki atmintinių bei bendro įvertinimo.

Lietuvoje populiariausias „Galaxy A52“ variantas yra aprūpintas 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, o tokią atmintinių konfigūraciją turi ir „Redmi Note 11 Pro+“ modelis. Abu išmanieji telefonai palaiko ir atminties korteles. Taigi, jeigu jums svarbiausia yra kuo našesnis telefono veikimas – tuomet, akivaizdu, kad jums reikėtų rinktis „Redmi“ naujieną, tačiau standartinėms užduotims atlikti turėtų pakakti ir to ką gali pasiūlyti „Samsung“.

Kameros

Vidutinės klasės išmaniųjų telefonų kamerų galimybės nuolat gerėja, tačiau surasti kažką, kas galėtų pasiūlyti flagmanų galimybes – misija neįmanoma. Tiek „Samsung“, tiek „Redmi“, aprūpino savo produktus kamerų gausa, tačiau vienareikšmio nugalėtojo čia taip lengvai nerasime.

Visų pirma, naujasis „Redmi Note 11 Pro+“ turi tris kameras, o pagrindinis akcentas – pagrindinei kamerai, kuri pasižymi 108 MP raiškos vaizdo jutikliu. Šio modelio nugarėlėje taip pat rasime 8 MP plataus kampo kamerą bei 2 MP teleobjektyvą, kuris pasiūlys ir makro fotografijos galimybes. Ir nors „Samsung“ nepasiūlys tokio įspūdingo pagrindinio objektyvo, tačiau „Galaxy A52“ suteiks kiek daugiau galimybių.

„Samsung Galaxy A52“ turi pagrindinę kamerą su 64 MP raiškos vaizdo jutikliu bei optiniu vaizdo stabilizavimu. Greta rasime 12 MP plataus kampo kamerą bei dar du 5 MP raiškos vaizdo jutiklius – vienas jų skirtas makro fotografijai, o antrasis – gylio sensorius.

Baterija

Abu išmanieji telefonai turi 4500 mAh talpos baterijas, tačiau čia „Redmi“ visus savo konkurentus, įskaitant ir „Samsung“, palieka už nugaros. Spalio pabaigoje pristatytas „Redmi Note 11 Pro+“ aprūpintas net 120W greituoju įkrovimu.

„Redmi“ tapo pirmąja kompanija, kuri pasiūlė tokią įkrovimo sportą vidutinės klasės įrenginyje. „Samsung Galaxy A52“ turi tik 25W įkrovimo galimybę. Ir nors tokios spartos turėtų pakakti daugeliui, tačiau „Note 11 Pro+“ galimybės leis mėgautis pilnu įkrovimu vos per 15 minučių, kas galėtų būti naudinga tiems, kurie dažnai turi itin intensyvias dienas.

Ką pasirinkti - „Redmi Note 11 Pro+“ ar „Samsung Galaxy A52“?

Naujai pristatytas „Redmi Note 11 Pro+“ kol kas yra prieinamas tik Kinijos rinkoje, tačiau šio modelio galima tikėtis ir mūsų regione. Azijos rinkoje jis parduodamas už maždaug 260 eurų, kuomet „Galaxy A52“ Lietuvoje parduodamas nuo maždaug 317 eurų.

Abu šie modeliai turi skirtingus privalumus – „Samsung“ galimai aprūpintas geresniu ekranu bei kameromis, o „Redmi“ naujiena gali pasiūlyti išskirtinesnį dizainą bei neįtikėtinai greitą baterijos įkrovimą. Jeigu „Note 11 Pro+“ atkeliaus ir į Lietuvą – jis neabejotinai sulauks daug dėmesio dėl puikaus kainos ir kokybės santykio. O kurį iš šių dviejų modelių rinktumėtės jūs?

17 komentarų

Egas

Faktas kad Samsungui nėra šansų atsilaikyt prieš Redmi

Night King

Ir tai sprendi apie Samsung likima iš vieno modelio?;)

Egui

Tai, kad žiūrėk, kad Redmi neištiktų Huawei likimas. O vienas modelis nieko nereiškia, Samsung reaguoja juk į konkurentų žingsnius. Čia tau ne Sony, kur tik kainas lupa neaišku už ką.

Gal klystu?

"Naujai pristatytas „Redmi Note 11 Pro+“ kol kas yra prieinamas tik Kinijos rinkoje, tačiau šio modelio galima tikėtis ir mūsų regione. Azijos rinkoje jis parduodamas už maždaug 260 eurų, kuomet „Galaxy A52“ Lietuvoje parduodamas nuo maždaug 317 eurų." - Šitie sakiniai viską pasako manau ir apie lygį žurnalistų ir apie jų lyginimus ir pan. Logikos mano galva čia nulis.

Gog

Lyginate kinijos rinkos telefoną. Visų pirma nebus pigiau, kai global, negu Note 10 pro, kuris apie 330 kainavo ilgą laiką. Visų antra vien iš sintetikoa spręsti apie telefoną, tai nelabai protingas žingsnis. MIUI optimizacijos stoka ir bugai ant kiekvieno kampo, plius mažesnis palaikymo terminas, A52 gaus ir A14, tai manau samsung į vienus vartus laimi, norint gerai veikiančio ir ilgaamžio telefono.

Lankytojas

Tikrai ne kiek turejas samsungu po 1 metu metu lagina nesveikai gribauja etc.... O xiaomi nieko nedusina rageliu

F

Nuo paleideimo į rinką iki dabar naudoju Samsung Galaxy S10+, no problem, jokių grybavimų, jokių dusimų. Gal reik išmokt tiesiog kartais prasivalyt Os ir perkraut telefoną.

Anon

Tai priklausomai nuo kokio modeli renkesi ir koki istengi ipirkti, tai nereiskia, kad samsung blogesni, nes tu naudoji koki vidutines arba zemesnes klases ir tau jis stringa

Lankytojas

Jei prikiši 2 - 3 GB ramų telefone N kiekį programų ir dar paleidi jas vienu metu, tai aišku kad bus ne kažkas. Bet tiek vidutinės klasės, tiek premium Samsung veikia dabar su naujais One UI puikiai. Kiniški dėl būgų daro problemas. O taisyti jų nenori ar daro tai lėtai. O kad detalės privarytos ten juose kažkiek padoresnės nieks ir nieko nesako. Tik va bėda tuščiai prikišti telefoną 6 GB ramų bet OS sudirbti belenkaip ir yra problemas pas kinus. O tos OS ir nieks nenori tvarkyti.

Lankytojas

Tada tu lucky one, nes N skaičiui viskas priešingai

A.

Global versijos,visada brangesnės,negu kiniečių būna ir techniškai prastesnės o gaila. Nors ir kinietiška,versija būna pritaikoma,pačių kiniečių,tarptautiniams pardavimams ir galima pigiai nusipirkus naudotis be problemų.

Gerbėjas

Neklaidinkite žmonių. Samsung turi „Galaxy A52“ 5G su „Qualcomm Snapdragon 750G procesoriumi ir 120 Hz ekranu. Tai bent jau apžvalgoje galėjote palyginti pagal specifikacijas panašius modelius.

Lukas Snarskis

„Galaxy A52 5G“ yra daugiau nei 50 eurų brangesnis nei „Galaxy A52“ arba daugiau nei 110 eurų brangesnis nei „Redmi Note 11 Pro+“. 110 eurų skirtumas yra ganėtinai apvali pinigų suma šiame segmente.

Lukai

Aš nežinau pagal kokius rodiklius pateiktus kaip rašote kainos.lt jūs ruošėte straipsnį ir savo komentarą komentatoriui pseudonimu gerbėjas. Bet šią minutę aš randu tokias kainas pagal tą pačia kainų lyginimo platformą kainos.lt ir tokia informacija: Kaip be ieškočiau deja kainos.lt (alternatyvi lyginimo sistema kainos24.lt taip pat) neranda Redmi Note 11 Pro Plus prekyboje (spėju kainos imtos ne pagal kainos.lt, o pagal spėju kokius gizmochina, kas mano nuomone visiška nesąmonė. Nes tada gal pradedam ir kokioj Rusijoj, Australijoj ir t.t. žiūrėt, kainos turi būt mūsų šalies prekybos vietose esančių, o ne kinų). Randu tik Redmi Note 10 Pro pas Rde.lt 295.24 eurai. Pigiausia kaina. Nežiūrint į spalvą ir t.t. Samsung A52 - 317 eurų GSMArena.lt, analogiškai nežiūrint į spalvą ir t.t., Samsung A52 5G kaina - 317.98 eurai epirkimas.lt vėl nežiūrint į spalvą ir t.t. Tai kur 50 eurų tarp A modelių ir 100 tarp Note, kas tikėtina, kad 11 Note Plus dar kainuos ir brangiau nelabai suvokiu kur, Lukai, radote. Kaip visada kinų prakišinėjimas ar tik apsižioplinimas eilinis? Gal galite paaiškinti. Nes tai ką visi galim patikrinti neatitinka realybės kokią jūs sakote. Šaltinius pateikite, ne kinų. Kur tokias kainas randate?

Gytis

Tai gi jiems čia svarbu tik pareklamuoti tą kainos.lt. Visur prikišta reklamų :)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas