Europiečiai šias naujienas pasitiks plojimais: jūsų „iPhone“ įrenginyje netrukus atsiras dar daugiau galimybių, sužinokite, kas keičiasi

Lukas Snarskis

2024-03-11, 07:45

0 komentarų

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o neseniai buvo paskelbta apie didžiulius pokyčius, kurie netrukus palies „iOS“ operacinę sistemą ir „App Store“ parduotuvę. JAV bendrovė prieš kelias dienas pagaliau išleido ir oficialų atnaujinimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europiečiai šias naujienas pasitiks plojimais: jūsų „iPhone“ įrenginyje netrukus atsiras dar daugiau galimybių, sužinokite, kas keičiasi

JAV technologijų bendrovės įsipareigojimas laikytis ES Skaitmeninių rinkų akto yra tarsi dovana „Apple“ produktų naudotojams Europoje. Jei visada norėjote, kad „Apple“ būtų šiek tiek atviresnė ir mažiau varžytų jūsų veiksmus savo mobiliuosiuose įrenginiuose – tai yra būtent tai.

Dėl Europoje galiojančio reguliavimo, „Apple“ buvo priversti leisti „iOS“ operacinėje sistemoje veikti trečiųjų šalių programėlių parduotuvėms, naršyklėms, kurios gali naudoti savo atvaizdavimo variklius ir alternatyvioms apmokėjimo sistemoms, tačiau paaiškėjo, kad tai dar ne viskas.

Bendrovė taip pat kuria būdą, kaip palengvinti perėjimą iš „iPhone“ į bet kurį kitą „Android“ išmanųjį telefoną. Iki 2025 metų rudens „Apple“ ketina sukurti patogesnį perėjimo sprendimą, kaip perkelti savo duomenis į kito gamintojo įrenginį.

Negana to, atsiras galimybė perkelti duomenis iš vienos naršyklės į kitą tame pačiame „iOS“ išmaniajame telefone ir tai bus galima padaryti dar šių metų pabaigoje arba 2025 metų pradžioje. Ir tai dar ne viskas. Nuo kitų metų kovo jūs galėsite keisti ir numatytąją žemėlapių programėlę ar pašalinti „Safari“ naršyklę.

Tiesa, visi šie pakeitimai bus prieinami tik Europoje. „Apple“ nustatė ir periodą, kuomet „iPhone“ įrenginių turėtojai keliauja ir kas įvyks su išskirtinėmis galimybėmis, galiojančiomis tik Europos Sąjungoje. Apie tai skaityti galite paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas