„Google“ džiaugiasi naujųjų flagmanų sėkme: nepaisant visų problemų, fiksuojami rekordiniai pardavimai

Lukas Snarskis

2022-02-02, 14:30 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Google“ džiaugiasi naujųjų flagmanų sėkme: nepaisant visų problemų, fiksuojami rekordiniai pardavimai

Praėjusių metų spalio mėnesį mes išvydome naujus „Google“ išmaniuosius telefonus, kurie nustebino ne tik atnaujintu dizainu, tačiau ir pačio gamintojo kurtais procesoriais. Ir nors tai buvo ilgai lauktos naujienos iš šios kompanijos stovyklos, bet įvairių problemų išvengti, deja, nepavyko. Nepaisant to, „Google“ turi kuo džiaugtis ir taip.

„Google“ atstovai atskleidė, jog naujieji „Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai susilaukė didžiulio pirkėjų susidomėjimo ir pagerino ankstesnius bendrovės rekordus. Kompanijos „Alphabet“, kuri ir valdo „Google“, vadovas Sundaras Pichai atskleidė, kad naujieji bendrovės produktai pagerino visų laikų ketvirčio pardavimų rekordus. Deja, tačiau konkretūs skaičiai nebuvo atskleisti, o ir pateiktoje finansinėje ataskaitoje daug informacijos apie tai surasti nepavyks.

Paieškos milžinė telefonus ir kitus panašius produktus grupuoja vienoje eilutėje su programine įranga ir visa tai yra įvardinta kaip „Google“ paslaugos. Į šią kategoriją patenka ne tik telefonai, bet ir „Android“ operacinė sistema ir daugybė bendrovės programėlių ar paslaugų paketų. Kaip bebūtų, žvelgiant į šios kategorijos skaičius, akivaizdu, kad „Google“ turėjo tikrai gerą metų pabaigą. Skelbiama, kad ketvirtojo 2021 metų ketvirčio metu bendrovės pajamos iš paslaugų siekė 60,99 mlrd. eurų. Palyginimui, analogišku periodu 2020 metais šie skaičiai siekė 46,67 mlrd. eurų.

Priminsime, kad spalio mėnesį „Google“ pristatė du išmaniuosius telefonus – tai „Google Pixel 6“ ir „Google Pixel 6 Pro“. Dar prieš pristatymą buvo žinoma, kad naujieji „Google“ flagmanai turės visiškai naują dizainą. „Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai pasižymi spalvingu dizainu, o įrenginių nugarėlėje – didžiulė kamerų juosta. Be pasikeitimų dizaino srityje – naujieji flagmanai turės ir visiškai naują „Tensor“ procesorių, patobulintą kamerų sistemą, gerokai talpesnes baterija bei, žinoma, „Android 12“ operacinės sistemos versiją.

Abiejuose modeliuose, asmenukių kamera persikėlė į viršutinėje ekrano dalyje esantį nedidelį apskritimą. Tiesa, „Google Pixel 6 Pro“ pasižymi lenktais ekrano kraštais, kuomet standartinis modelis turi plokščią ekraną. Pastarasis variantas turės 6,4 colių įstrižainės ekraną su Full HD+ raiška bei 90 Hz atsinaujinimo dažniu, o „Pro“ variantas aprūpintas 6,7 colių įstrižainės ekranu su Quad HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

Bene daugiausiai kalbų kėlusi dalis – kuo nustebins „Google“ sukurtas mobilusis procesorius? Kaip ir tikėtasi, „Google Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai veiks su „Tensor“ mikroschemų rinkiniu, kuris leis gamintojui atsisveikinti su „Qualcomm“ kuriamais lustais bei žengti į visiškai naują teritoriją.

Pristatymo metu, „Google“ atstovai žada iki 80 proc. geresnį išmaniųjų telefonų veikimą, lyginant su „Pixel 5“ modeliu. Negana to, analogiškomis veikimo galimybėmis pasižymės abu naujieji flagmanai – tiek „Pixel 6“, tiek ir „Pixel 6 Pro“. Teigiama, kad kurti tokį lustą lėmė ribotos galimybės naudojant kitų gamintojų produktus, kurie ribojo „Google“ pažangą. Plačiau apie naujuosius „Google“ flagmanus galite skaityti paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas