„Huawei Mate 30“ atkeliauja į Europą?

Žilvinas Degutis

2019-10-29, 01:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:58)

7 komentarai (-ų)
„Huawei Mate 30“ atkeliauja į Europą?

„Huawei Mate 30“ serijos išmanieji telefonai šiam momentui yra paskutinieji „Huawei“ flagmanai. Nors jie buvo pristatyti Miunchene, oficialių žinių apie jų išleidimą Europos rinkai nebuvo pateikta ir iki šiol jie nėra parduodami senajame žemyne. Kinijoje šiuos flagmanus jau galima įsigyti už kur kas patrauklesnę kainą, nei buvo anonsuota pristatymo metu.

Kaip praneša „Techgarage“, lapkričio viduryje „Huawei“ ruošiasi pristatyti „Mate 30“ flagmano originalią bei „Pro“ versiją Europos rinkai. Atrinktos Europos šalys jau priima išankstinius užsakymus – Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją, Italiją, Jungtinę Karalystę ir Šveicariją. Deja vis dar nėra informacijos, kada „Huawei Mate 30“ telefonai bus parduodami ir kitose šalyse.

Anonsuotuose Europos rinkai skirtuose „Huawei Mate 30“ serijos flagmanuose bus įdiegta „Android 10“ pagrįsta operacinė sistema, kuri naudoja „Huawei“ servisus, o ne „Google“. Tai gali būti tikras galvos skausmas Europos vartotojams, kurie jau pripratę prie „Google“ servisų, tokių, kaip „Google Maps“, „Youtube“, „Gmail“, „Chrome“ ir kt. Šiuo metu vis dar neaišku, ar „Huawei“ spręs „Mate 30“ serijos „Google“ servisų problemą ateityje.

Įdomu ar palankiai įrenginius sutiks Europos vartotojai ir ar noriai išsiskirs su didelėmis pinigų sumomis, kai išpakavus telefone neras įprastų servisų. Kalbant apie kainą Europoje, „Huawei Mate 30“ 8 + 128GB kaina bus 799 eurai, aukštesnė versija „Huawei Mate 30 Pro“ 8 + 256GB kainuos 1099 eurus, o „5G“ variantas – 1199 eurus.

7 komentarų

Artūras

Manau sunkoka bus be Google paslaugų. Bet jei ten kamera tokia kaip ją piešia, tai teks ieškot alternatyvų tam googl'ui. O dėl kitų fiškių, nemanau, kad jau labai puls lietuvaičiai pirkti. Aš asmeniškai laukiu, labai noriu išbandyti, nes man kamera kasdienybė 😃

valdo

jau norejau siust is alibaba...; bet palauksiu eu varijanto....; o lietuvos tarpininkam...., pinigu nereik...., jie stumdo 2-3 metu senienas

Tomas

Nereikia man to google serviso. Vienintelis laukiamas aparatas. Jei butu paleide iškart tai obuolys su samsungu butu daug milionu neteke...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas