„Microsoft“ ir toliau siutina „Windows“ naudotojus: pripažino, jog negali išspręsti vienos problemos, pasakė, ką daryti susidūrusiems su nepatogumais

Tomas Eidukevičius

2024-05-03, 17:55

0 komentarų

„Microsoft“ neseniai išleido „Windows 10“ ir „Windows 11“ operacinių sistemų atnaujinimus, kurie pasiūlė tam tikrų buvusių spragų pataisymus. Tarp jų – ir vienas svarbus saugumo spragos ištaisymas, skirtas „BitLocker Secure Boot“ pažeidžiamumui apeiti, kuris žymimas ID „CVE-2024-20666“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Microsoft“ ir toliau siutina „Windows“ naudotojus: pripažino, jog negali išspręsti vienos problemos, pasakė, ką daryti susidūrusiems su nepatogumais

„Microsoft“ atstovų teigimu, ši saugumo spraga gali leisti programišiams apeiti „BitLocker“ šifravimą, jei jiems pavyktų gauti fizinę prieigą prie kompiuterio. Ši problema buvo išspręsta su atnaujinimais KB503444 ir KB5034440, kurie skirti atitinkamai „Windows 10“ ir „Windows 11“ versijoms.

Tačiau „Microsoft“ taip pat įspėjo, kad nepakankamai vietos atkūrimo skirsnyje gali sukelti klaidos pranešimą „0x80070643 - ERROR_INSTALL_FAILURE“, kai bandoma įdiegti „WinRE WIM“ („Windows Imaging Format“) atnaujinimą.

Šią problemą galima išspręsti atstatomajam skirsniui papildomai paskyrus 250 MB atminties vietos. „Microsoft“ pažadėjo, kad ištaisymas jau parengtas, o vėliau taip pat oficialiai patvirtino, kad tie, kurie neturi „WinRE“ skirsnio, gali jį visiškai praleisti. Tačiau ne viskas taip paprasta.

Pasirodo, jog „Windows 10“ sistemoje automatinis šios problemos sprendimas nebus išleistas, todėl vienintelis būdas tai išspręsti yra rankiniu būdu.

„Būsimame „Windows“ atnaujinime automatinis šios problemos sprendimas nebus galimas. Norint užbaigti šio naujinimo diegimą įrenginiuose, kuriuose pasireiškia ši klaida, reikia atlikti rankinius veiksmus. „WinRE“ skirsniui reikia 250 megabaitų laisvos vietos. Prietaisuose, kuriuose nėra pakankamai laisvos vietos, skirsnio dydį reikės padidinti rankiniu būdu“, - teigiama „Microsoft“ išplatintame pranešime.

Panašu, jog JAV bendrovė atsisakė idėjos paruošti automatinį šios problemos sprendimo būdą „Windows 10“ operacinės sistemos versijoje. Tikėkimės, kad tas pats neatsitiks su „Windows 11“, nes ten problema vis dar neišspręsta.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas