„Huawei“ nestabdo: pristatytas naujas „P40“ serijos telefonas su 5G ryšio palaikymu

Lukas Snarskis

2020-05-16, 01:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
„Huawei“ nestabdo: pristatytas naujas „P40“ serijos telefonas su 5G ryšio palaikymu

Kinijos kompanija „Huawei“ prieš keletą dienų sulaukė blogų naujienų iš JAV Vyriausybės, tačiau tai nesustabdo gamintojo nuo naujų produktų pristatymo. Vienas didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų pasaulyje pristatė dar vieną naują įrenginį, kuris papildė šiemet pristatytą „P40“ seriją.

Į Europos rinką atkeliauja naujasis „Huawei P40 Lite 5G“ išmanusis telefonas. Ir nors mums tai yra naujas įrenginys, tačiau Kinijoje jis jau nuo balandžio yra žinomas kaip „Nova 7 SE 5G“. Tai tikrai ne pirmas kartas kai šios šalies gamintojai pristato analogiškus įrenginius su skirtingais pavadinimais ir, žinoma, skirtingiems regionams.

Naujasis „Huawei P40 Lite“ pasižymės 6,5 colių įstrižainės LCD ekranu, o viršutiniame ekrano kampe nesunku pastebėti ir nedidelį apskritimą, kur bus įmontuota 16 MP raiškos asmenukių kamera. Kaip galima matyti iš nuotraukų, telefonas turi ganėtinai siaurus ekrano rėmelius ir labiau išsiskiria tik apatinėje dalyje esantis juodas apvadas. Nesunku pastebėti ir kiek užapvalintas pačio ekrano kraštines.

Į Europą šis išmanusis telefonas atkeliaus su „Kirin 820 5G“ procesoriumi, o jo stabilų veikimą užtikrinti padės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kurią dar bus galima praplėsti ir atminties kortele. Nesunku nuspėti ir tai, jog telefone nebus „Google“ paslaugų paketo, kas jau iš esmės tapo savaime suprantamu dalyku, kuomet kalbame apie „Huawei“ telefonus. Kaip bebūtų, „P40 Lite 5G“ turės įdiegtą „Android 10“ operacinės sistemos versiją su „EMUI 10“ vartotojo sąsaja.

Išmaniojo telefono nugarėlėje rasime keturias kameras, kurios vertikaliai įmontuotos kairėje pusėje. „Huawei P40 Lite 5G“ pagrindinė kamera pasižymės 64 MP raiškos vaizdo jutikliu, o greta – 8 MP plataus kampo, 2 MP makro bei 2 MP gylio sensorius. Šio įrenginio veikimą taip pat palaikys 4000 mAh talpos baterija su 40W greituoju įkrovimu.

Tiesa, sekantiems „Huawei“ kompanijos naujienas, gali iškilti klausimas kodėl gamintojas pristatė dar vieną „P40 Lite“ pavadinimu pažymėtą telefoną. Didžiausias šio modelio privalumas – 5G ryšio technologijos palaikymas. Pranešama, kad šis išmanusis kainuos maždaug 399 eurus ir prekyboje turėtų pasirodyti nuo gegužės 29 dienos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas