„Huawei“ sukurta „Android“ alternatyva auga it ant mielių: užfiksuota dar viena simbolinė atžyma

Lukas Snarskis

2021-08-10, 07:30 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
„Huawei“ sukurta „Android“ alternatyva auga it ant mielių: užfiksuota dar viena simbolinė atžyma

Birželio mėnesio pradžioje „Huawei“ oficialiai išleido „HarmonyOS 2“ sistemą. Susitikime „Huawei“ paskelbė naujosios operacinės sistemos atnaujinimo planą, kuris palaiko ne tik naujausius pavyzdinius modelius, tokius kaip „Huawei Mate 40“ serijos, bet ir apima daugybę vidutinio ir aukštesnio lygio bei pradinio lygio įrenginiu. Įdomu tai, jog senesniems išmaniesiems telefonams, tokiems kaip penkerių metų senumo „Huawei Mate 9“, taip pat tinka šis naujinimas. Tai yra didžiausias operacinės sistemos atnaujinimas „Huawei“ istorijoje.

Dar praėjusį mėnesį, „Huawei“ džiaugėsi, jog naująja „HarmonyOS 2“ operacine sistema naudojasi jau daugiau nei 25 mln. vartotojų, o liepos pabaigoje šis skaičius išaugo iki 40 mln. Dabar pasirodė ir dar naujesni duomenys. Kaip skelbia „CCTV News“, rugpjūčio 6 dieną šie skaičiai pasiekė dar vieną simbolinę ribą – 50 mln. vartotojų.

Sparčiai augantis „HarmonyOS“ populiarumas yra puikus ženklas „Huawei“ kompanijai. „Huawei“ intensyviai dirba tam, jog naujoji platforma taptų vis labiau pasiekiama, o netolimoje ateityje ši operacinė sistema turėtų pasiekti ir senesnius bendrovės įrenginius, tokius kaip „Mate 9“, „Mate 10“, „P10“ bei daugelį kitų.

„Huawei“ tikisi, kad iki šių metų pabaigos „HarmonyOS 2“ bus naudojama daugiau nei 300 mln. įrenginių. Žvelgiant į Kinijos milžinės tvarkaraštį, kuris susijęs su prietaisų atnaujinimais, panašu, kad šis skaičius susidarys ne tik iš „Huawei“ sukurtų produktų. Tikėtina, kad 100 mln. įrenginių bus pagaminti kitų bendrovių, tačiau kol kas išlieka neaišku apie kokias kompanijas kalbama konkrečiai.

Verta paminėti, kad iki 2022 metų pirmosios pusės „Huawei Mate 10“, „P20“, „nova5“, „Mate9“, „P10“, „Huawei Smart Screen V“ serijos, „Huawei Tablet M5“, „Huawei Enjoy Tablet“ ir kitų bendrovės įrenginių turėtojai taip pat gaus „HarmonyOS“. Kitaip tariant, kitų metų pirmąjį pusmetį bus beveik 100 išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių, išmaniųjų ekranų modelių, kurie palaikys „HarmonyOS 2“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas