„Huawei“ telefonų turėtojams tai patiks: Jūsų laukia (ne)paskutinė naujiena

Dainius Martinkus

2021-06-30, 10:15 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

2 komentarai (-ų)
„Huawei“ telefonų turėtojams tai patiks: Jūsų laukia (ne)paskutinė naujiena

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ jau kuris laikas pluša ties „Harmony OS“ projektu. Pirmą kartą apie nuosavą ir nuo „Google“ nepriklausomą OS, „Huawei“ pranešė dar 2019 metais. Tikimasi, kad naujoji operacinė sistema, sėkmingai pakeis „Android OS“, bent jau „Huawei“ telefonuose. Iki šiol, „Huawei“ naudoja „Android“ operacinę sistemą su „EMUI“ vartotojo sąsaja ant viršaus.

Jau kuris laikas sklando, gandai kad „Huawei“ visai atsisakys, „EMUI“ vartotojo sąsajos ir pilnai pareis prie „Harmony OS“, gandus susistiprino „EMUI“ kanalo pervadinimas „Harmony OS“, Kinijos soc. tinkle „Weibo“. Tačiau internete pasklido informacija, kad turėtume sulaukti „EMUI 12“ versijos.

EMUI 12

Tai reiškia, kad „Huawei“, kuris laikas gali tekti palaikyti kelias skirtingas operacines sistemas. Labiausiai tikėtinas scenarijus toks: Kinijos rinkoje esantys telefonai pereina prie „HarmonyOS 2“, o likusioje pasaulio dalyje „Huawei“ išmanieji telefonai veikia su „EMUI 12“ vartotojo sąsaja ir tik po to palaipsniui pereis prie „HarmonyOS 2“. Tokios spėliones dar labiau sustiprina tai, kad paskutiniame „Huawei“ pranešime „EMUI 12“ vardas buvo ne kartą paminėtas.

„Huawei“ vis dar tikisi atsigauti po JAV įvestų sankcijų ir atgauti bent jau dalį rinkos. O visiems vakaruose puikiai žinoma „EMUI“ vartotojo sąsaja, prie kurios yra pratę didžioji dalis „Huawei“ vartotojų tikrai nepamaišytų. Ypač kai ne už kalnų pasirodys „Android 12“ OS versiją, „EMUI 12“ gali tapti paskutiniu dideliu „Android“ atnaujinimu.

Huawei EMUI atnaujinimas

O tuo tarpu „Huawei“ bando stiprinti gretas ir kviečia kitus Kinijos telefonų gamintojus prisijungti prie „HarmonyOS“ projekto. „HarmonyOS“ dar kitaip žinoma „Hongmeng“ vardu, ir šio projekto išeities kodas yra visiems prieinamas. Taigi visi norintys gali prisidėti prie projekto. Tačiau „Huawei“ pasilieka teisia spręsti, kam leisti naudotis savo OS, o kam ne.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas