Išmaniųjų telefonų rinkoje – istorinis įvykis: JAV technologijų milžinė aplenkė „Samsung“ ir įsitvirtino pirmoje pozicijoje

Lukas Snarskis

2024-01-20, 07:36

3 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o dabar turime ir naują lyderį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Išmaniųjų telefonų rinkoje – istorinis įvykis: JAV technologijų milžinė aplenkė „Samsung“ ir įsitvirtino pirmoje pozicijoje

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ išmaniųjų telefonų rinkoje pirmauja jau ne vienerius metus, tačiau ketvirtasis metų ketvirtis šiai bendrovei niekuomet nebuvo itin sėkmingas. Ne išimtis ir visų 2023 metų rezultatai. JAV technologijų bendrovė „Apple“ pirmąsyk pakilo į pirmąją poziciją.

Tokią informaciją pirmieji paskelbė „Canalys“ analitikai, o dabar pasirodė ir IDC pateikiami duomenys. Remiantis jų duomenimis, „Apple“ per paskutinį metų ketvirtį pardavė 80,5 mln. išmaniųjų telefonų ir užėmė 24,7 proc. rinkos. Negana to, bendrovės metiniai pardavimai perkopė 234,6 mln. ribą, kas leido pelnyti 20,1 proc. rinkos ir aplenkti „Samsung“.

Į antrąją vietą nukritusi „Samsung“ per ketvirtąjį 2023 metų ketvirtį pardavė 53 mln. išmaniųjų telefonų, kas yra maždaug 16,3 proc. visų rinkos pardavimų. Žvelgiant į metinius rezultatus, Pietų Korėjos milžinės pardavimai siekė 226,6 mln. vienetų ir tai yra 19,4 proc. visos rinkos. Praėjusių metų rezultatai yra net 13,6 proc. prastesni nei 2022 metais. Negana to, „Samsung“ užfiksavo didžiausią metinį kritimą, lyginant su kitais gamintojais.

Trečioje pozicijoje pagal pardavimus rikiuojasi „Xiaomi“. Paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu bendrovė pardavė 40,7 mln. įrenginių, kas sudaro 12,5 proc. rinkos. Kinijos technologijų kompanijos metiniai pardavimai siekia beveik 146 mln. ir tai taip pat yra 12,5 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.

Žvelgiant į metinius pardavimus, ketvirtoje pozicijoje rikiuojasi „Oppo“ su 8,8 proc. rinkos, penktoje vietoje – „Transsion“. Kinijos koncernas pardavė 94,9 mln. išmaniųjų telefonų ir užfiksavo net 30,8 proc. metinį augimą.

Praėjusiais metais buvo parduota 1,16 mlrd. išmaniųjų telefonų, o tai yra 3,2 proc. prastesnis rezultatas nei 2022 metais. Kaip bebūtų, ekspertai jau dabar prognozuoja didesnius tokių įrenginių pardavimus.

3 komentarų

Skaitytojas

Jei samsas kaišios visur savo exynos procesorių, tai tikrai nebus super dupel. Tas buvo su s22 linija, tas jau nusimato ir su s24, jau skelbiama. Yra ten kelios naudingos programos, bet neveikia lietuvių kalba. Lygiai tas pats ir su obuoliu, viskas kaip ir gerai, bet obuoliui persunki, kad ir maža ta mūsų rinka, bet kalba neįkandama.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas