„iPhone“ telefonų savininkai turėtų suklusti: kada bus galima išbandyti naująją „iOS“ versiją?

Justas Stasiulaitis

2021-06-09, 18:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

1 komentaras
„iPhone“ telefonų savininkai turėtų suklusti: kada bus galima išbandyti naująją „iOS“ versiją?

„Apple" WWDC konferencijos metu, pagrindiniame pranešime oficialiai pristatė „iOS 15" ir netrukus po to kūrėjams buvo prieinama pirmoji šios versijos beta versija. Pranešimo metu taip pat buvo paskelbta, kad beta versija viešai, visiems bus prienama liepos mėnesį.

„iOS 15" yra daugybė puikių atnaujinimų. Yra daugybė naujų „FaceTime" funkcijų, įskaitant „SharePlay", vaizdo skambučių nuorodas ir palaikymą „Android" ir „Windows" įrenginiams. Fotoaparato ir „Photos" programose yra nauja „Live Text OCR" funkcija, kuri leidžia nuskaityti tekstą iš nuotraukų, naujas fokusavimo režimas, pertvarkyti programų pranešimai, stipriai atnaujinta „Safari" ir daug daugiau.

Jei nesate registruotas „Apple" kūrėjas ir nenorite juo tapti, arba norėtumėte šiek tiek palaukti, kol „iOS 15" beta versija bus stabilesnė, „iOS 15“ viešoji beta versija yra geriausias pasirinkimas, jei norite išbandyti naują programinę įrangą prieš oficialų išleidimą. Žinoma „Apple" beta versijos yra žymiai stabilesnės, nei „Android" dėl to didelių nepatogumų turėtumėte nepajusti.

Žvelgdami į ankstesnius metus, „Apple" liepos 9 d. išleido pirmąją viešą „iOS 14" beta versiją. Tačiau WWDC tai metais buvo perkeltas į birželio pabaigą, užuot įvykus įprastu birželio pradžios laikotarpiu. Po 2019 metų WWDC „Apple" birželio 24 d. išleido pirmąją „iOS 13" viešąją beta versiją, o „iOS 12" viešoji beta versija pasirodė birželio 25 d.

Panašu, kad šiemet, „Apple“ išleis pirmąją „iOS 15" viešąją beta versiją, liepos praždioje, kuri galėtų atitikti maždaug trečią „iOS 15" kūrėjų beta versiją.

„Apple" taip pat siūlys viešąsias „iPadOS 15", „TVOS 15", „watchOS 8" ir „MacOS Monterey" beta versijas. Tačiau praėjusiais metais „watchOS" ir „macOS" viešosios beta versijos buvo išleistos šiek tiek po pirmosios „iOS" viešosios beta versijos.

Kaip visada, kai išleidžiamos viešosios betos, nepamirškite, kad jos nėra stabilios versijos ir šiose atnaujinimuose bus klaidų ir našumo problemų. Žinoma jūs galite apeiti sistemą ir atsiųsti specialius profilius gauti kūrėjų atnaujinimus iš trečiųjų šalių puslapių, tačiau to nerekomenduojame daryti, jei naudojate įrenginius kasdieniam darbui.

1 komentarų

Androidas

Tai, kad jau galima atsisiųsti... visi kas norėjo atsisiuntė ir nereikia būti developeriu, kad įsidiegti. Jei verti tekstai, tai bent suprask ką verti... betaprofile com eini, paklikini install profile ir turi tiek ios, tiek ipados, tiek macOS. Saitas patikimas, 10 metų jau tuos profilius leidžia siųsti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas