Ketinate įsigyti sulenkiamą išmanųjį telefoną? Pateikiame 7 kriterijus, kuriuos būtina įvertinti prieš priimant sprendimą, kokį telefoną pirkti

Lina Snarskienė

2024-10-18, 17:55

0 komentarų

Dar visai neseniai sulankstomi telefonai dažnam asocijavosi su jau praėjusių laikų technologija, tačiau kelis pastaruosius metus stebime šios laiko jau patikrintos koncepcijos atgimimą. Pažangūs sulenkiami telefonai ir vėl įsitvirtina išmaniųjų technologijų pasaulyje ir siūlo rimtą alternatyvą įprastiems išmaniesiems telefonams.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Ketinate įsigyti sulenkiamą išmanųjį telefoną? Pateikiame 7 kriterijus, kuriuos būtina įvertinti prieš priimant sprendimą, kokį telefoną pirkti

Sulankstomieji telefonai gerokai patobulėjo ir iš neįprastos naujovės tapo rimtu pretendentu išmaniųjų telefonų rinkoje. Kadangi prekių ženklų ir modelių vis daugėja, išsirinkti tinkamą sulankstomą telefoną gali būti nelengva.

Ar nekantraujate įsigyti naują telefoną? Pateikiame pagrindines savybes, į kurias reikėtų atsižvelgti prieš perkant.

Formos faktorius - atlenkiamas ar sulankstomas?

Sulankstomieji telefonai būna dviejų pagrindinių stilių – knygos stiliaus horizontaliai sulankstomi ir moliusko stiliaus vertikaliai sulankstomi. Horizontaliai sulankstomi telefonai, pavyzdžiui, „Samsung Galaxy Z Fold 6“ ir „OnePlus Open“, išskleisti suteikia planšetę primenančią patirtį, todėl idealiai tinka daugiafunkciniam darbui ir medijos naudojimui.

O vertikaliai sulankstomi telefonai, pavyzdžiui, „Galaxy Z Flip 6“ ir „Motorola Razr 50f“, yra kompaktiškesni ir patogesni kišenėje, todėl pirmenybė teikiama portabilumui. Pasirinkite geriausiai jūsų poreikius ir gyvenimo būdą atitinkančius veiksnius.

Ekrano kokybė

Sulankstomas ekranas yra bet kurio tokio tipo telefono pagrindinis akcentas. Ieškokite didelės raiškos ir pikselių tankio ekrano, kad užtikrintumėte ryškų tekstą ir vaizdus – tai ypač svarbu didesniame ekrane. Ryškus ekranas yra labai svarbus matomumui lauke, ir nors raukšlė yra būdinga dabartinei sulankstymo technologijai, rinkitės telefoną, kuriame ji būtų mažiau pastebima ir netrukdytų žiūrėti.

Vyrių mechanizmas

Vyriai yra labai svarbus komponentas, turintis įtakos patvarumui ir naudojimui. Atsižvelkite į lankstą, kuris atsidaro ir užsidaro sklandžiai, be jokio klibėjimo ar pasipriešinimo, užtikrindamas stabilumą naudojimo metu ir patvarumą, kad atlaikytų daugkartinį sulankstymą ir išskleidimą. Jis turėtų leisti naudotojams atidaryti/uždaryti prietaisą įvairiais kampais.

Pavyzdžiui, „Samsung“ „Galaxy Z Fold 6“ siūlo „Flex Mode“ funkciją, kuri leidžia naudoti telefoną įvairiais kampais, panašiai kaip mini nešiojamąjį kompiuterį, taip padidinant universalumą.

Programinės įrangos optimizavimas

Programinė įranga atlieka lemiamą vaidmenį sulankstomojo telefono naudojimo patirčiai. Ieškokite telefono su programų tęstinumo funkcija, užtikrinančia, kad aplikacijos sklandžiai pereitų iš sulankstytos į išskleistą būseną. Daugiatikslės funkcijos, tokios kaip padalytasis ekranas ir vilkimo ir nuleidimo funkcija, turėtų būti optimizuotos didesniam išskleistam ekranui. „OnePlus Open“ „Canvas“ režimas yra geriausias, kai kalbama apie daugiafunkcinę veiklą, nes leidžia naudotojams atidaryti iki trijų viso ekrano programėlių viename ekrane. Turėdami flagmano lustą kartu su optimizuota programine įranga, užtikrinsite sklandų veikimą.

Kamerų sistema

Fotoaparato kokybė yra dar vienas labai svarbus aspektas. Ieškokite telefono su universalia kameros sistema, kurioje yra keli objektyvai – platus, itin platus ir teleobjektyvas, kad būtų galima fotografuoti įvairiais scenarijais. Paminėkime keletą pavyzdžių – „Vivo X Fold 3 Pro“ ir „OnePlus Open“ siūlo įspūdingą kameros galimybių rinkinį.

Patikrinkite, ar yra tokios vaizdo kokybės savybės kaip optinis vaizdo stabilizavimas, puikus veikimas esant prastam apšvietimui ir didelės raiškos jutikliai. Be to, kai kurie sulankstomieji įrenginiai siūlo unikalias kameros funkcijas, pavyzdžiui, naudojant dangtelio ekraną kaip vaizdo ieškiklį asmenukėms, o tai pagerina fotografavimo patirtį.

Baterijos veikimo laikas

Sulankstomuose telefonuose paprastai būna didesnės baterijos, kad būtų palaikomi jų platūs ekranai, tačiau baterijos veikimo laikas vis tiek gali kelti rūpesčių. Ieškokite prietaiso su didele baterijos talpa, nes didesnė mAh talpa paprastai reiškia ilgesnį naudojimo laiką. Nors greitojo įkrovimo palaikymas yra naudingas norint greitai papildyti akumuliatorių, kai to reikia, telefono procesorius ir programinė įranga turėtų būti optimizuoti energijos vartojimo efektyvumui, kad akumuliatorius kuo mažiau išsikrautų.

Šioje srityje „Vivo X Fold 3 Pro“ spindi dėl savo 5750 mAh baterijos, kuri yra didžiausia sulankstomame telefone. Jis taip pat palaiko 100 W laidinį ir 50 W belaidį įkrovimą. Net „OnePlus Open“ 4805 mAh baterija su 67 W greitojo įkrovimo palaikymu užtikrina įspūdingą baterijos veikimo laiką.

Patvarumas ir garantinis aptarnavimas

Atsižvelgiant į tai, kad sulankstomi telefonai yra investicija, ilgaamžiškumas yra labai svarbus. Ieškokite atsparumo vandeniui ir dulkėms, geriausia, kad būtų suteiktas IP reitingas, kuris apsaugotų nuo stichijų. Be to, patikrinkite, ar turi patvarią ekrano apsaugą, nes sulankstomi ekranai gali būti jautresni įbrėžimams. Galiausiai atsižvelkite į siūlomą garantiją ir garantinį aptarnavimą – patenkinama garantija ir patikimas aptarnavimas gali užtikrinti ramybę.

Atidžiai apsvarstę šiuos pagrindinius patarimus, galite priimti pagrįstą sprendimą ir pasirinkti sulankstomą telefoną, geriausiai atitinkantį jūsų poreikius ir pageidavimus. Technologijoms toliau tobulėjant, ateityje galime tikėtis dar inovatyvesnių ir įdomesnių sulankstomųjų telefonų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas