Kinijos automobilių milžinė ruošiasi telefono pristatymui: jau aiški ne tik išleidimo data, tačiau ir dizaino ypatumai bei kai kurios savybės

NIO

Lukas Snarskis

2023-09-11, 14:10

0 komentarų

Kinijos kompanija NIO tampa vis populiaresnė ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir vis labiau įsitvirtina tarptautinėje erdvėje. Bendrovė neslepia ambicingų tikslų, o jau kurį laiką rezga planą sukurti išmanųjį telefoną.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos automobilių milžinė ruošiasi telefono pristatymui: jau aiški ne tik išleidimo data, tačiau ir dizaino ypatumai bei kai kurios savybės

Internete dar šių metų pradžioje pasirodė pirmieji pranešimai apie tai, jog automobilių gamintojas NIO ketina pristatyti pirmąjį savo išmanųjį telefoną. Apie tai ne kartą kalbėjo ir šios bendrovės vadovai. Jau žinoma tai, jog „NIO Phone“ debiutuos rugsėjo 21 dieną.

Nors gamintojas nėra atskleidęs oficialių savo pirmojo išmaniojo telefono specifikacijų ar kitų savybių, tačiau informacija internete plinta jau kuris laikas. Neseniai pasirodė ir „NIO Phone“ vizualizacijos, kurios galima matyti, jog šis įrenginys bus panašus į kitus populiarus telefonus, o nugarėlėje – keturkampis kamerų iškilimas. Nugarėlėje matomas ir gamintojo logotipas.

Neoficialiais duomenimis, „NIO Phone“ pirkėjams bus prieinamas su keliomis skirtingomis atmintinių opcijomis – abi jos turės 16 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB arba 1 TB vidinės atminties. Tikėtina, jog išmanusis telefonas pasiūlys ir UWB technologiją, kuri suteiks NIO automobilių turėtojams išskirtines galimybes, valdant savo transporto priemones. Tai leidžia manyti, kad NIO orientuojasi į esamą naudotojų bazę kaip į pagrindinę rinką.

Remiantis „AnTuTu“ pateikiama informacija, pirmasis „Nio“ išmanusis telefonas turėtų veikti su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi. Spėjama, jog „NIO Phone“ turėtų kainuoti tarp 640 ir 900 eurų, tačiau ar šis įrenginys bus prieinamas ir Europoje – išlieka nežinoma.

Priminsime ir tai, jog NIO neslepia ambicingų planų, o taip pat yra atskleidusi priežastis, kurios paskatino imtis savo išmaniojo kūrimo. Kinijos automobilių gamintojo atstovai jau ne kartą patvirtino, kad kuria savo mobilųjį telefoną, kadangi didžiosios, telefonų rinką valdančios kompanijos, tokios kaip „Apple“ neleidžia savo klientams išnaudoti naujausių technologijų.

Negana to, aiškėja, kad tai nėra vienintelis įrenginys, kokį ketina pristatyti NIO vadovai. Kinijoje užfiksuotas „Nio Watch“ prekinio ženklas registravimas. Praėjusių metų gruodžio viduryje pateikti dokumentai atskleidžia, jog automobilių gamintojas galimai planuoja išleisti ir išmanųjį laikrodį.

Praėjusiais metais Kinijos automobilių gamintojas įsteigė „Nio Mobile Technology“ kompaniją, kuri buvo užregistruota su 100 mln. JAV dolerių įstatiniu kapitalu. Registracijos dokumentuose pažymima, kad šios įmonės veiklos sritys apima elektronikos, mobiliųjų ir dėvimųjų įrenginių, komunikacijos priemonių kūrimą bei pardavimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas