Kitąmet pasirodantys „iPhone 17 Pro“ serijos išmanieji telefonai naudos naujos kartos TSMC sukurtus mikroschemų rinkinius

Artūras Nalivaiko

2024-04-15, 12:00

0 komentarų

JAV technologija bendrovė „Apple“ dar visai neseniai pristatė naujuosius „iPhone 15“ serijos išmaniuosius telefonus. Vos tik pasirodžius šiems įrenginiams – pasirodė įvairiausių kalbų apie 2024 metų pabaigoje debiutuosiančius „iPhone 16“ modelius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kitąmet pasirodantys „iPhone 17 Pro“ serijos išmanieji telefonai naudos naujos kartos TSMC sukurtus mikroschemų rinkinius

Internete jau kuris laikas kalbama apie „iPhone 16“ serijos išmaniuosius telefonus, o visai neseniai pasirodė ir „iPhone 16 Pro“ bei „iPhone 16 Pro Max“ maketai, kurie sukurti pagal „Apple“ bandomus prototipinius variantus. Tačiau įvairūs gandai sklando ne tik apie šiuos modelius.

Kitąmet „Apple“ turėtų pristatyti „iPhone 17“ serijos išmaniuosius telefonus, o dabar aiškėja apie gamintojo planus. „iPhone 17 Pro“ serijos modeliai turėtų tapti pirmaisiais, kurie naudos TSMC 2 nm technologinį procesą. Su šiuo sprendimu bendrovė dirba dar nuo 2022 metų.

Jau ir anksčiau buvo pasirodę pranešimų, jog naujos kartos procesoriai gali būti panaudoti „iPhone 17 Pro“ ir „iPhone 17 Pro Max“ išmaniuose telefonuose, o dabar tokia informacija patvirtinta ir dar kartą. Tikėtina, jog TSMC šiuos lustus gaminti pradės dar šiemet, o maksimalias apsukas įjungs 2025 metais.

Priminsime, jog dar šių metų pradžioje buvo teigiama, kad „Apple“ bent jau iš pradžių sudarė sutartį dėl viso TSMC 2 nm proceso. Be „iPhone 17 Pro“, 2 nm architektūrą naudojančias mikroschemas, matyt, taip pat ketinama naudoti būsimuose „Mac“ kompiuteriuose.

Kitas žingsnis po 2 nm bus patobulinta 2 nm proceso versija, kurios tikimasi sulaukti 2026 metų pabaigoje, o tada bus pereita prie 1,4 nm - žinoma, jei šis pranešimas yra tikslus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas