Legendinė „Nokia“ gali ir vėl nugrimzti užmarštin? Prekinį ženklą valdanti bendrovė ruošiasi atlikti netikėtą ėjimą, viskas gali pasikeisti jau kitąmet

Arnas Balčiūnas

2023-11-07, 07:46

1 komentaras

Kadaise „Nokia“ buvo itin populiarus telefonų gamintojus, o legendinius šios bendrovės modelius daugelis pamena iki šiol. Tačiau vėliau šis padalinys buvo parduotas „Microsoft“, o dabar priklauso „HMD Global“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Legendinė „Nokia“ gali ir vėl nugrimzti užmarštin? Prekinį ženklą valdanti bendrovė ruošiasi atlikti netikėtą ėjimą, viskas gali pasikeisti jau kitąmet

Per pastaruosius metus išmaniųjų telefonų rinkoje debiutavo ne vienas naujas „Nokia“ prekiniu ženklu pažymėtas įrenginys. Nepaisant to, gali nutikti taip, jog jau netrukus šis legendinis pavadinimas taps tik istorija.

„HMD Global“ jau kuris laikas planuoja pristatyti būtent HMD vardu pažymėtą išmanųjį telefoną, o tokius planus patvirtino ir bendrovės vadovas Jeanas Francois Baril. Pastarasis atskleidė, jog kompanija ketina pasiūlyti naujus produktus, kurie būtų pažymėti HMD prekiniu ženklu.

Nors oficialios informacijos apie tokius „HMD Global“ planus ir nėra, tačiau „GSMChina“ aptiko pirmuosius du bendrovės įrenginius. Tikėtina, kad išmanieji telefonai gali debiutuoti jau kitais metais, o tai gali nulemti ir tai, jog „Nokia“ vardu pažymėtų įrenginių kūrimas būtų visiškai nutrauktas.

Remiantis naujausia informacija, „HMD Global“ šiuo metu ruošia du naujus išmaniuosius telefonus, kurie žymimi N159V ir TA-1585 serijos numeriais. Nors techninės šių įrenginių savybės ir nėra žinomos, tačiau tikimasi, jog HMD pasiūlys įdomių galimybių. Tiesa, verta atkreipti, jog antrasis serijos numeris sutampa su vienu iš „Nokia“ modelių, tačiau dabar jau gali tapti prieinamas su HMD simbolika.

Išmaniųjų telefonų rinkoje vyrauja didžiulė konkurencija, kur lyderiauja tokios milžinės kaip „Samsung“, „Apple“, „Xiaomi“ ar „Oppo“, todėl labai sunku nuspėti kokį planą rezga „HMD Global“. Jeigu bendrovė nusprendė atsisakyti „Nokia“ prekinio ženklo, kuris daugeliui kelią nostalgiją iki šių dienų – tai gali būti itin pavojingas ėjimas.

Kaip bebūtų, panašu, jog „HMD Global“ savo naujienas gali pristatyti jau visai netrukus, o tuomet turėtų paaiškėti ir „Nokia“ išmaniųjų telefonų departamento likimas.

1 komentarų

as

as jau seniai zinojau kad nokia mire kai microsoft jau buvo nusipirke ju neliko, tikroji nokia buvo kai vadinos nokia corporation ir kure nuostabius mygtukinius legendinius telefonus, o ne kai isikure hmd naudojanti nokia zenkla pagal kazkokias licensines sutartis kad gali naudot.. naudojo tiesiog branda nokia ir nieko nesistenge net telefonai ismanieji nieko ypatingo, o tie mygtukiniai vistiek ne tokie kaip seniau ;/

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas